نزدیکی ذائقه ایتالیایی‌ها به ما ایرانی‌ها باعث شده دسرهای ایتالیایی بین ایرانیان محبوبیت زیادی پیدا کنند. یکی از پرطرفدارترین دسرهای ایتالیایی تیرامیسو است که با طعم قهوه و خامه کنار بافت کیک و بیسکوییتی خود مزه‌ای ناب دارد. کمتر کسی را می‌توان یافت که از این دسر خوشمزه لذت نبرد و آن را دوست نداشته باشد. اگر شما هم از عاشقان دسرهای ایتالیایی هستید، طرز تهیه دسر تیرامیسو خانگی را در این مطلب یاد خواهید گرفت.

مواد موردنیاز

میزان مواد اولیه که برای این دسر درنظر گرفته شده ویژه 8 نفر است. اگر قصد تهیه این دسر را برای افراد بیشتر یا کمتری دارید، مقادیر مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.

  • 6 عدد زرده تخم مرغ
  • 1 پیمانه شکر
  • 1 و ¾ پیمانه خامه فرم گرفته (حدود 310 گرم)
  • 1/5 پیمانه پنیر ماسکارپونه (300 گرم)
  • 1/5 پیمانه اسپرسو یا قهوه دم کرده
  • 1 بسته بیسکویت لیدی فینگر
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل
  • ¼ پیمانه پودر کاکائو یا نسکافه

طرز تهیه دسر تیرامیسو

برای تهیه این دسر باید مرحله به مرحله با حوصله پیش بروید.

بخش اول، آماده کردن کرم تیرامیسو

مرحله اول، ترکیب تخم‌مرغ، شیر و شکر

زرده‌ تخم‌مرغ‌ها، شکر و وانیل را در یک ظرف بزرگ ریخته و خوب هم بزنید تا مخلوطی غلیظ و یک رنگ درست شود. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که زرده‌ها را خوب هم بزنید وگرنه ترکیب شما وارفته و شل می‌شود. در طرز تهیه دسر تیرامیسو با تخم مرغ این موضوع اولین نکته مهم است.

طرز تهیه دسر تیرامیسو

برای گرفتن نتیجه بهتر از دستور طرز تهیه دسر تیرامیسو، توصیه کاغذرنگی این است که زرده تخم‌مرغ‌ها، شکر و وانیل را به مدت 10 دقیقه به روش بن‌ماری روی بخار آب حرارت داده و هم بزنید تا هم زرده‌ها از حالت خامی بیرون آمده و هم ترکیب خوش‌رنگ‌تر و غلیظ‌تری داشته باشید.

روش بن‌ماری بیشتر برای ذوب کردن کره، شکلات، کاکائو و… به‌کار می رود. در این روش به‌صورت غیرمستقیم به ظرف حاوی مواد حرارت داده می‌شود.

برای حرارت دادن زرده تخم مرغ‌ها، شکر و وانیل به روش بن‌ماری می‌توانید یک قابلمه آب جوش آماده کرده و ظرف حاوی ترکیب زرده‌ تخم‌مرغ‌، شکر و وانیل را روی بخار آب آن قرار دهید.

طرز تهیه دسر تیرامیسو

مرحله دوم، اضافه کردن پنیر ماسکارپونه

به ترکیبی که در مرحله اول درست کردید، پنیر ماسکارپونه را اضافه کنید. حالا ترکیب را مجدد هم بزنید تا مایعی یکدست و نرم درست شود. حدود نیم ساعت پیش از اینکه دست‌به‌کار شوید، پنیر را از یخچال بیرون آورید تا به‌تدریج هم‌دمای محیط شود. این‌کار باعث می‌شود پنیر راحت‌تر با زرده تخم‌مرغ‌ها، شکر و وانیل ترکیب شود. درنتیجه بافت یکدست و بهتری خواهید داشت.

Tiramisu (5) Min
Tiramisu (15) Min

مرحله سوم، ترکیب با خامه فرم گرفته

نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید، هم زدن آرام است. اشتباهی که معمولا در طرز تهیه دسر تیرامیسو هنگام اضافه کردن خامه به ترکیب زرده تخم‌‌مرغ‌ها و پنیر ماسکارپونه رخ می‌دهد، ترکیب و هم زدن مواد با سرعت بالاست؛ این کار باعث می‌شود خامه تغییر شکل داده و ژلاتینی شود. بنابراین با صبر و حوصله خامه را هم زده و برای اینکار حدود 10 دقیقه زمان بگذارید.

عد از اینکه هوای میان بافت خامه بیرون رفت و یک مایه یکدست و لطیف درست شد، هم زدن را متوقف کنید. مایه به دست آمده کرم تیرامیسو است و در مرحله پنجم به آن نیاز دارید.

بخش دوم، آماده‌سازی بیسکوییت‌های لیدی فینگر

در این مرحله از طرز تهیه دسر تیرامیسو باید تک‌تک بیسکوییت‌های لیدی فینگر را به اسپرسو یا قهوه آغشته کرده و کف یک ظرف یا قالب نسبتا بزرگ بچینید. برای این‌که بیسکوییت‌ها بیش‌ازحد نرم و وارفته نشوند، باید خیلی سریع آن‌ها را داخل قهوه زده و بیرون آورید یا این‌که با کمک یک قلم‌مو آن‌ها را به قهوه یا اسپرسو آغشته کنید.

یک نکته کاربردی

اگر بیسکوییت لیدی فینگر پیدا نکردید، می‌توانید از بیسکوییت پتی‌پور استفاده کنید. درنظر داشته باشید بافت بیسکوییت پتی‌بور بسیار حساس و شکننده است، پس آن را مثل بیسکوییت لیدی‌فینگر داخل قهوه یا اسپرسو نزده و از قلم‌مو یا اسپری برای آغشته کردن آن‌ها به قهوه یا اسپرسو استفاده کنید.

طرز تهیه دسر تیرامیسو

بخش سوم، ترکیب بیسکوییت و کرم

مرحله اول، چیدن لایه‌به‌لایه بیسکوییت‌ و کرم‌ها

بعد از اینکه بیسکوییت‌ها را داخل قالب چیدید، روی آن‌ها را با کرم تیرامیسو که در بخش اول درست کردید، بپوشانید. سپس کرم را با یک کاردک قنادی یا قاشق صاف کنید. برای لایه دوم دسر، همین مراحل را مجدد تکرار کنید. یعنی یک لایه بیسکوییت آغشته به اسپرسو یا قهوه روی لایه اول بگذارید. روی این لایه بیسکوییت را نیز با یک لایه کرم تیرامیسو پوشش دهید.

به‌طور معمول دو لایه کرم و بیسکوییت کافی است، اما شما می‌توانید برای درست کردن تیرامیسو سه لایه یا حتی بیشتر در نظر بگیرید.

Tiramisu (18) Min
Tiramisu (19) Min

مرحله دوم، تزیین دسر تیرامیسو

آخرین لایه از کرم تیرامیسو را به خوبی با کاردک قنادی یا قاشق صاف کنید تا سطح روی دسر صاف باشد. حالا روی آن را با پودر نسکافه یا شکلات تزیین کنید. در صورت تمایل می‌توانید از خلال بادام و پسته نیز برای تزیین تیرامیسو استفاده کنید. بعد از این مرحله روی ظرف یا قالب را با سلفون پوشانده و  آن را 6 ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

برای اینکه دسر شما به‌خوبی آماده شود و طعم بهتری داشته باشد، بهتر است آن را شب آماده کنید و تا صبح در یخچال بگذارید. به‌این‌ترتیب به قدر کافی در یخچال باقی مانده و مزه بهتری خواهد داشت.

طرز تهیه دسر تیرامیسو

این آموزش برای طرز تهیه دسر تیرامیسو خانگی با تخم‌مرغ بود. اگر شما تجربه تهیه تیرامیسو بدون تخم‌مرغ را دارید، آن را با ما به‌اشتراک بگذارید. به نظر شما کدام روش برای تهیه تیرامیسو بهتر است؟

همچنین درصورتی‌که دوست دارید نحوه درست کردن سایر دسرهای ایتالیایی را هم بیاموزید، طرز تهیه دسر پاناکوتا را هم از دست ندهید.