خلاصه مطلب

درست کردن حباب یکی از لذت‌بخش‌ترین خاطرات کودکی اغلب ما و کودکان امروز است، اما بخش تلخ این تفریح موقعی بود که مایع حباب ساز تمام می‌شد و حباب ساز دیگر حباب‌ تولید نمی‌کرد. واضح است که این موضوع به مایع حباب ساز ربط داشته و نحوه درست کردن آن مهم است. ازاین‌رو در این مطلب از کاغذرنگی 5 روش تهیه انواع مایع حباب ساز از ساده گرفته تا عطری و رنگی برای شما آماده کرده‌ایم تا به کمک آن‌ها درست کردن حباب همیشه لذت‌بخش باشد.

درست کردن حباب یکی از تفریحات لذت‌بخش و بی‌خطر برای کودکان است. شاید کمتر بچه‌ای را بتوان پیدا کرد که از این کار لذت نبرد. همه ما خاطره خوب حباب بازی را از کودکی به یادگار داریم. اما خاطره بد تمام شدن مایع حباب ساز هم کنار خاطرات خوب آن قرار دارد. اگر شما هم برای فرزندتان یک حباب‌ساز تهیه کرده‌ باشید، بدون‌شک متوجه شده‌اید که پس از اتمام مایع آن‌ها، هیچ مخلوطی از آب و مواد شوینده عملکرد اولیه حباب‌ساز را به آن برنمی‌گرداند و در اغلب اوقات مایع حباب‌سازی که در خانه آماده می‌کنید، حباب‌های خوبی درست نمی‌کند و حباب‌های جدید خیلی زود از بین می‌روند.

این موضوع بیشتر به طرز تهیه مایع حباب ساز بستگی دارد. به‌همین‌دلیل اگر به روشی درست مایع را درست کنید، هیچ مشکلی به‌وجود نخواهد آمد. اگر دوست دارید مایع حباب سازی درست کنید که با استفاده از آن حباب‌سازتان مثل روز اول کار کند، ادامه این مطلب از کاغذرنگی را از دست ندهید. در این مطلب از کاغذ رنگی 5 روش عالی برای درست کردن مایع حباب ساز برای شما آماده کرده‌ایم، بنابراین اگر مدتی است که دستگاه حباب‌ ساز فرزندتان را کنار گذاشته‌اید، بدون‌شک پایان این مطلب تصمیم خواهید گرفت دوباره آن را فعال کنید. 5 روشی که در این مطلب آموزش خواهید دید به شرح زیر هستند:

  • روش اول: مایع حباب‌ساز ساده
  • روش دوم: مایع حباب‌ساز ساده با حباب‌های پایدار
  • روش سوم: مایع حباب‌ساز برای درست کردن حباب‌های بزرگ
  • روش چهارم: مایع حباب‌ساز برای درست کردن حباب‌های رنگی
  • روش پنجم: مایع حباب‌ساز برای درست کردن حباب‌های معطر

روش اول: مواد حباب ساز برای مایع حباب ساز ساده

طرز تهیه مایع حباب ساز

مواد موردنیاز

  • 1 عدد
    ظرف شیشه‌ای
  • به مقدار موردنیاز
    آب
  • به مقدار مورد نیاز
    صابون مایع یا مایع ظرف‌شویی
  • به مقدار مورد نیاز
    گیلیسیرین
  • در اندازه‌های مختلف
    پیمانه‌های اندازه‌گیری
مواد مورد نیاز برای تهیه مایع حباب‌ساز

طرز تهیه مایع مخصوص حباب‌ساز ساده

تنها با اجرای همین چند کار ساده می‌توانید یک فرمول مایع حباب ساز تهیه کنید تا حباب‌های بیشتری بسازید.

1. ریختن آب در بطری

در قدم اول برای درست کردن کاردستی کودکانه حباب ساز کافی است یک فنجان آب داخل بطری شیشه‌ای بریزید. هرچند دمای آب چندان اهمیتی ندارد، اما پیشنهاد می‌کنیم از آب خیلی سرد یا خیلی گرم استفاده نکنید. بهتر است آب هم‌دمای محیط باشد.

آب برای تهیه مایع حباب‌ساز

2. اضافه کردن مایع ظرف‌شویی

صابون مایع یا مایع ظرف‌شویی را به آب اضافه کنید و آن را آرام‌آرام مخلوط کنید. حین هم‌زدن مواد، مخلوط آب و صابون نباید کف کند. تا اینجا مایع حباب‌‌ساز تقریبا آماده است. هرچند این محلول حباب درست می‌کند؛ اما خودتان هم متوجه شده‌اید که عملکرد چندان درستی ندارد. چاره این مشکل در مرحله سوم تهیه مایع حباب‌ساز است.

تهیه مایع حباب ساز با مایع ظرفشویی

3. اضافه کردن گلیسیرین

در این مرحله یک قاشق گیلیسیرین به محلول اضافه کرده و مثل مرحله پیش آن را به آرامی هم بزنید. گیلسیرین یک ترکیب شیرین است که وقتی با محلول آب و صابون مخلوط می‌شود، باعث ایجاد حباب‌های ضخیم‌تر شده و در نتیجه حباب‌ها مدت زمان بیشتری در هوا معلق خواهند بود.

تهیه مایع حباب ساز با گلیسیرین

تست مایع حباب ساز و  رفع مشکلات آن

تبریک می‌گوییم! محلول شما آماده است. اگر هنگام استفاده از محلول متوجه شدید که درست کار نمی‌کند، کمی صابون مایع یا مایع ظرف‌شویی به آن اضافه کنید تا محلول شما غلیظ‌تر شود. درصورتی‌که باز هم محلول درست کار نکرد، مقدار کمی گیلسیرین به محلول اضافه کنید. خواهید دید که محلول شما به‌خوبی کار می‌کند.

تهیه مایع حباب‌ساز در خانه

روش دوم: مایع حباب ساز ساده برای تولید حباب‌های ماندگارتر

در این شیوه تنها با چند ماده اضافه، ماندگاری حباب‌ها را بیشتر خواهیم کرد.

مواد موردنیاز

  • 4 پیمانه (950 میلی‌لیتر)
    آب گرم
  • نصف پیمانه (115 گرم)
    شکر
  • نصف پیمانه (120 میلی‌لیتر)
    مایع ظرفشویی

آموزش درست کردن مایع حباب ساز ساده برای تولید حباب‌های ماندگارتر

با طی مراحل زیر، می‌توانید این مایع را آماده کنید.

1. ریختن آب داخل یک ظرف بزرگتر

4 پیمانه آب را داخل یک ظرف بزرگ با ظرفیت دو برابر حجم آب بریزید. دمای آب استفاده شده لازم نیست دقیق باشد، حتی می‌توانید آب داغ هم استفاده کنید.

برای کارایی بهتر پیشنهاد می‌کنیم از آب مقطر استفاده کنید.

آموزش درست کردن مایع حباب ساز ساده برای تولید حباب‌های ماندگارتر

2. اضافه کردن شکر

شکرها را داخل ظرف آب ریخته و خوب هم بزنید تا با آب ترکیب شوند. می‌توانید از یک ظرف درب‌دار استفاده کرده و برای ترکیب کردن شکرها، درب ظرف را بسته و ظرف را تکان دهید.

از شکر برای ایجاد حباب‌هایی ماندگارتر استفاده می‌کنیم.

3. اضافه کردن مایع ظرف‌شویی یا صابون مایع

در این مرحله از ساخت مایع حباب ساز باید مایع ظرف‌شویی را به آرامی به ظرف حاوی آب و شکر اضافه کنید. سپس با استفاده از یک قاشق یا نی بلند محلول را آرام‌آرام هم بزنید تا مایع ظرفشویی نیز به‌خوبی با محلول ترکیب شود.

توجه داشته باشید که در این مرحله هم زدن محلول باید به آرامی و با حوصله انجام شود تا موجب ایجاد کف زیاد و در نتیجه خراب شدن مایع نشود.

4. استراحت دادن به مایع حباب ساز درست شده

مایع حباب ساز که درست کردید تقریبا آماده استفاده است، کافی است چند ساعت یا حتی یک روز به آن خود استراحت بدهید. به‌این‌منظور مایع حباب ساز را در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید. بعد از گذشت زمان یاد شده مایع حباب ساز شما آماده استفاده است. یادتان باشد آن را سریع استفاده کنید، چراکه خاصیت حباب‌ساز بودن محلول فقط 1 تا 2 هفته دوام دارد.

روش سوم: مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های بزرگ

مواد به کار رفته در این روش به شما کمک می‌کند که حباب‌های بزرگ‌تری بسازید.

مواد موردنیاز

  • 6 پیمانه (1400 میلی‌لیتر)
    آب
  • نصف پیمانه (65 گرم)
    نشاسته ذرت
  • نصف پیمانه (120 میلی‌لیتر)
    مایع ظرفشویی
  • 1 قاشق غذاخوری (12.5 گرم)
    بیکینگ پودر
  • 1 قاشق غذاخوری (15 میلی‌لیتر)
    گلیسیرین

آموزش درست کردن مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های بزرگ

نشاسته به کار رفته در این همراه گلیسیرین به افزایش حالت کشسانی آن کمک خواهد کرد.

1. حل کردن نشاسته ذرت در آب

نشاسته ذرت را داخل یک ظرف بزرگ بریزید و 6 پیمانه آب به آن اضافه کنید. سپس محلول را خوب هم بزنید تا نشاسته ذرت و آب به‌خوبی با هم ترکیب شوند. اگر نشاسته ذرت پیدا نکردید، می‌توانید به‌‌جای آن از آرد ذرت استفاده کنید.

از نشاسته ذرت برای ایجاد حباب‌های سخت و با دوام بیشتر استفاده می‌شود.

آموزش درست کردن مایع حباب ساز با نشاسته ذرت

2. اضافه کردن مایع ظرف‌شویی، بیکینگ پودر و گلیسیرین

ابتدا مایع ظرف‌شویی، سپس بیکینگ پودر و در آخر هم گلیسیرین را اضافه کنید. اگر گلیسیرین پیدا نکردید می‌توانید به‌جای آن از سورپ یا شربت ذرت استفاده کنید. شربت ذرت نیز کارایی مشابه گلیسیرین دارد.

3. هم زدن محلول

در این مرحله از ساخت مایع حباب ساز باید آن را خوب هم بزنید، منتها توجه داشته باشید که اینکار باید به ‌آرامی انجام شود؛ طوری‌که محلول کف نکند. بنابراین به کمک یک قاشق یا نی بلند باحوصله و به‌آرامی این کار را انجام دهید تا مایعی یکدست و بدون کف درست شود.

4. استراحت دادن به مایع حباب ساز درست شده

قبل از استفاده از مایع حباب‌سازی که درست کردید، حداقل یک ساعت صبر کنید. اگر بعد از یک ساعت مشاهده کردید که برخی از مواد استفاده شده در مایع حباب ساز ته نشین شده‌اند، مجددا و به آرامی محلول را هم زده و سپس از آن استفاده کنید. یادتان باشد محلول حباب‌سازی که درست کرده‌اید را در محلی خنک نگهداری کرده و ظرف چند هفته آن را مصرف کنید.

روش چهارم: مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های رنگی

اگر دوست دارید حباب‌های رنگارنگ داشته باشید، راهکار زیر به شما کمک خواهد کرد.

مواد موردنیاز

  • 1 و ¼ پیمانه (300 میلی‌لیتر)
    آب گرم
  • 2 قاشق غذاخوری (30 گرم)
    شکر
  • 1/3 پیمانه (79 میلی‌لیتر)
    مایع ظرف‌شویی ترجیحا بی‌رنگ
  • به مقدار موردنیاز
    رنگ خوراکی

آموزش درست کردن مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های رنگی

این روش برای مهمانی‌ها و تولدها انتخاب جالبی خواهد بود.

1. ترکیب کردن آب و شکر با یکدیگر

آب و شکر را داخل یک پیمانه بزرگ ریخته و به‌خوبی هم بزنید تا باهم ترکیب شوند.

2. اضافه کردن مایع ظرف‌شویی

در مرحله دوم از ساخت مایع حباب ساز رنگی، مایع ظرف‌شویی را آرام‌آرام به پیمانه حاوی آب و شکر اضافه کنید. سپس به کمک یک قاشق یا نی بلند با صبر و حوصله و به‌آرامی محلول را هم بزنید تا مایع ظرف‌شویی با کمترین میزان کف، با آب و شکر ترکیب شود.

3. تقسیم کردن مایع حباب ساز در چهار پیمانه

این مرحله از ساخت مایع حباب ساز برای داشتن مایع حباب ساز در چند رنگ مختلف انجام می‌شود و کاملا اختیاری است. در این مرحله چهار پیمانه با اندازه مناسب برداشته و مایعی که درست کردید را به آرامی داخل آن‌ها بریزید، طوری‌که مایع خیلی کم کف کند. سپس 5 تا 10 قطره از رنگ موردنظرتان را داخل هر کدام از ظرف‌ها بریزید. اگر از یک ظرف استفاده می‌کنید، باید میزان رنگ را نیز بیشتر در نظر بگیرید.

4. استراحت دادن به مایع حباب ساز

مثل روش قبلی ساخت مایع حباب ساز در این روش نیز یک ساعت به مایعی که درست کرده‌اید استراحت دهید. بعد از گذشت یک ساعت مایع آماده استفاده است، آن را ظرف چند هفته مصرف کنید.

به‌یاد داشته باشید با توجه به اینکه حباب‌های تولید شده با مایع حباب‌ساز رنگی، حاوی رنگ هستند، حتما در استفاده از آن‌ها با احتیاط عمل کرده و خارج از منزل این کار را انجام دهید، چراکه استفاده از مایع حباب ساز رنگی در محیط بسته منزل‌تان باعث ایجاد لکه روی سطوح، لباس یا وسایل منزل‌تان می‌‍شود.

روش پنجم: مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های معطر

اگر می‌خواهید حین حباب بازی، هوایی خوش عطر را استشمام کنید، این روش به کارتان می‌آید.

مواد موردنیاز

  • 1 پیمانه (240 میلی‌لیتر)
    آب گرم
  • نصف پیمانه (120 میلی‌لیتر)
    مایع ظرف‌شویی بدون بو
  • وانیل یا سایر اسانس‌ها
    اسانس روغنی معطر
  • 2 الی 4 قاشق غذاخوری
    گلیسیرین یا شربت ذرت

آموزش درست کردن مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های معطر

در این روش از کاردستی بازیافتی حباب ساز بیشتر مراحل مشابه روش‌های قبل است.

1. ترکیب کردن آب و مایع ظرف‌شویی

آب را در یک پیمانه بزرگ ریخته و مایع ظرف‌شویی را کم‌کم به آن اضافه کنید. سپس با یک قاشق بلند به‌آرامی آب و مایع ظرف‌شویی را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند؛ طوری‌که کمترین کف ایجاد شود.

آموزش درست کردن مایع حباب ساز برای تولید حباب‌های معطر

2. اضافه کردن عصاره وانیل به مایع حباب ساز

به اندازه 1/8 تا ¼ قاشق چای‌خوری عصاره وانیل به مایع حباب ساز خود اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. مشابه مرحله اول در این مرحله از ساخت مایع حباب‌ساز نیز محلول را به‌آرامی و با حوصله هم بزنید.

اگر عصاره وانیل در دسترس ندارید می‌توانید از عصاره لیمو، بادام، نعناع یا اسانس‌های روغنی معطر استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که در طول استفاده از عصاره نعناع به‌میزان خیلی کم از آن استفاده کنید. البته که سایر عطردهنده‌ها نیز باید به اندازه و قطره‌قطره به محلول اضافه کنید تا بوی ایجاد شده خیلی قوی و زننده نباشد.

3. اضافه کردن گلیسیرین یا شربت ذرت به محلول

برای اینکه حباب‌های تولید شده توسط مایع حباب ساز مقاوم‌تر شده و ماندگاری بیشتری داشته باشند، گلیسیرین یا شربت ذرت را به محلول اضافه کرده و به ‌آرامی هم بزنید تا به‌خوبی با سایر محتویات ترکیب شود. محلول آماده استفاده است.

توجه داشته باشید مایع حباب‌سازی که در این روش درست کردید، ماندگاری کمتری نسبت به سایر مایع حباب‌سازها داشته و باید سریع آن را استفاده کنید. البته ناگفته نماند که اگر فقط از اسانس‌های روغنی، آب و مایع ظرف‌شویی برای ساخت مایع حباب ساز استفاده کنید، محلول شما ماندگاری بالاتری خواهد داشت.

حالا با این پنج روشی که آموزش دادیم، کودک شما می‌تواند خاطره خوش حباب بازی را تا ابد با خود داشته باشد. اگر شما هم تجربه یا خاطره‌ای از درست کردن مایع حباب‌‌ساز دارید، آن را با ما و همراهان کاغذرنگی در میان بگذارید. اگر کودک شما اهل ساخت کاردستی و نقاشی است، پیشنهاد می‌کنیم سری هم به مطالب ساخت کاردستی با پوست تخم مرغ و ساخت رنگ انگشتی خانگی بزنید.

پرسش‌های متداول درباره مایع حباب‌ساز

با چه مایعی مایع حباب ساز درست کنید؟
برای درست کردن مایع حباب ساز هیچ محدودیتی در نوع مایع (دستشویی یا ظرف شویی)و برند مایع وجود ندارد. آنچه در ساخت مایع حباب ساز مهم است، غلظت محلولی است که درست می‌کنید؛ اگر محلول رقیق باشد مایع حباب ساز شما درست کار نخواهد کرد.
چگونه حباب رنگی درست کنید؟
برای درست کردن مایع حباب ساز رنگی به رنگ‌های قابل شستشو و غیر سمی نیاز دارید. به‌این‌منظور می‌توانید از ماژیک هایلایت استفاده کنید. روش کار به این شکل است که نوک ماژیک هایلایت را با کمک دم باریک بیرون کشیده و داخل مایع حساب ساز قرار دهید. البته می‌توانید به‌جای این‌کار قبل از اینکه مایع و آب را با هم مخلوط کنید نوک ماژیک هایلایت را داخل آب گذاشته و با آبِ رنگی مایع خود را درست کنید.
مایع حباب ساز از کجا بخرید؟
برای خرید مایع حباب ساز می‌توانید به اسباب‌بازی فروشی‌ها مراجعه کرده یا اینترنتی آن را تهیه کنید.
اشتراک گذاری:
نظرات (25)
    • سلام دانیال جان؛
      از کدوم روش‌ها پیش رفتی؟
      به احتمال زیاد، غلظت مایع کم بوده. یه کم غلظت مایع رو بیشتر کن و آروم‌آروم با سایر مواد ترکیب کن.

    • سلام هلن جان؛
      چرا که نه، کافیه از روش دوم و چهارم استفاده کنی و مایع حباب ساز خودتو بسازی، تو این دوتا روش نیازی به گلیسیرین نیست.

  • سلام من از روش اول استفاده کردم ولی حباب های تشکیل شده به هم چسبیدن و از هم جدا نمیشن دلیلش چیه؟

  • سلام ، من از آب ، مایع پاک کننده و مقداری شکر استفاده کردم ولی مثل مایع قبلیش حباب نمی سازه و به صورت تکی تکی حباب می سازه

    • سلام تاراج جان؛
      ممکنه میزان هرکدوم از این مواد رو کمتر یا بیشتر از اندازه مناسبش ترکیب کرده باشی.

  • اقا من از روش دوم درست کردم و قابله قبوله حتی بدون اینکه استراحتش بدم جواب میده و بچه راضی شده.دمتون گرم

  • سلام من دستگاه حباب ساز دارم مایعش تموم شده بود خودم درست کردم هرجور درست میکنم به هم میچسبن حبابا و یه تووده بزرگ میشن ولی من میخوام مثل اولا یه دونه یه دونه یه عالمه حبابا بیاد چیکار کنم؟

  • بسیار عالی بود . ممنون .
    یک پیشنهاد .
    بجای حلقه حباب ساز میتونید یک بطری نوشابه کوچک را بردارید درش را بندازین بره گوشه ته بطری را یک سوراخ به قطر سه تا پنج میلیمتر بزمید و اول محل بسته شدن در را توی مایع بزنید و از سوراخی که ایجاد کردید در اون بدمید .
    با دستور مایع بالا و این بطری حباب های خیلی بزرگی میشه ساخت . حتما امتحانش کنید .

    • سلام مهدی جان؛
      فروشگاه‌های آنلاین مثل دیجی‌کالا گلیسیرین دارن. برای خرید حضوری هم اغلب داروخانه‌ها گلیسیرین عرضه می‌کنن و می‌تونی از داروخانه بخری.

  • برای اسباب بازیهای حباب ساز منظور اتومات هم کاربرد داره یا فقط برای حباب ساز دستی که یه حلقه فوت میکنیم جواب میده؟؟

    • سلام پرناز جان؛
      ما امتحان نکردیم، اما به نظر میاد کاربرد داشته باشه، چون فرایند کلی کار یکسان هست.

  • سلام
    من از نوع مواد حباب بزرگ درست کردم کاملا هم دقیق و یه میله ۸۰ سانتی کار گذاشتم ولی حباب به سختی روی میله وایمیسته و زودم قبل تشکیل حباب میترکه.بنظرتون مشکلش چیه؟

    • سلام رضا جان؛
      احتمالا در ترکیب مواد اولیه برای مایع حباب‌ساز چیزهایی رو کمتر در نظر گرفتی که روی حالت کشسانی حباب تاثیر منفی گذاشته و باعث شده زود بترکه.

برای ارسال نظر ابتدا باید در سایت وارد شوید.