با پارچه‌های اضافی خانه پادری‌های رنگارنگ بدوزید

با پارچه‌های اضافی خانه پادری‌های رنگارنگ بدوزید

اگر چه پادری‌ها چندان به چشم نمی‌آیند، اما اهمیت زیادی در خانه دارند. همه‌ی ما از پادری‌ها جلوی درب حمام، سرویس‌بهداشتی، درب‌خانه، کنار سینک آشپزخانه و … استفاده می‌کنیم. تا بتوانیم جلوی خیس‌شدن و کثیف شدن دیگر بخش‌های خانه را بگیریم. بنابراین نمی‌شود منکر اهمیت پادری‌ها شد.

این پاردی‌های دوست‌داشتنی کنار کاربردهای مهم‌شان باید ظاهر جذابی داشته باشند تا با چیدمان بخش‌های دیگر هماهنگ شوند. اگر شما هم عاشق پادری‌های مختلف با رنگ‌های گوناگون هستید، می‌توانید به‌جای استفاده از پادری‌های آماده با طرح‌های محدود با کاغذرنگی همراه شوید و پس از آموزش ساخت پادری آن را در طرح‌های جذاب با رنگ‌ها و طرح‌های دلخواهتان را بسازید.

وسایل موردنیاز در ساخت پادری

  • پارچه‌های بلااستفاده به مقدار لازم
  • قیچی
    قیچی یک عدد
  • کاترخیاطی یک عدد
  • خط کش
    خط‌کش یک عدد
  • الگو شش ضلعی یک عدد
  • آستر ضخیم به مقدار لازم
  • سوزن ‌ته‌گرد به مقدار لازم
  • چرخ خیاطی
    چرخ‌خیاطی یک عدد

مراحل ساخت پادری

برای بهتر پیش رفتن کار و ساخت این کاردستی خانگی، آن را در چند مرحله پیش می‌بریم. البته اگر دوست ندارید پارچه‌ها را به پادری تبدیل کنید، می‌توانید کاردستی کش مو پارچه ای را بدوزید.

1. پارچه را قالب بزنید

قالب شش‌ضلعی (شما می‌توانید از قالب مربعی یا مثلثی هم استفاده کنید.) را روی پارچه قرار دهید و با استفاده از خط کش طرح قالب را روی پارچه مشخص کنید. سپس باید با کاتر خیاطی بخش‌های مشخص شده را برش دهید. اگر از پارچه لباس یا شلوار برای این کار استفاده می‌کنید، می‌توانید دو لایه از پارچه را همزمان برش دهید.

ساخت پادری

2. در برش‌های ساخت پادری دقت کنید

حین برش پارچه دقت کنید فقط دورتادور الگو را مشخص کرده و برش دهید. به این ترتیب می‌توانید از دل پارچه تکه‌های بیشتری را خارج کنید. درصورتی‌که حین برش، الگوها پارچه‌ را کج ببرید، ممکن است تعداد تکه پارچه‌های کمتری ایجاد شود. همچنین بهتر است با برش‌های دقیق و نزدیک به‌هم، پارچه را خرد کنید تا بتوانید از پارچه بیشترین استفاده را ببرید.

ساخت پادری

3. تعداد قالب پارچه موردنیازتان را تعیین کنید

باتوجه به ابعاد پادری به تعداد مشخصی از این تکه پارچه‌های شش‌ضلعی، مربعی یا مثلثی نیاز خواهید داشت. در اینجا ما 46 عدد از تکه‌های شش ضلعی را انتخاب کردیم. چراکه نمی‌خواهیم پادری خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد. بهتر است همیشه تعداد بیشتری از این تکه پارچه‌ها را آماده کنید تا درصورت خراب شدن هریک از آن‌ها، بتوانید به‌راحتی تکه دیگری را جایگزین کنید.

به‌عنوان مثال برای این پادری 50 قطعه پارچه شش‌ضلعی مناسب خواهد بود. همچنین برای زیباتر شدن پادری از پارچه‌هایی با رنگ‌های متنوع‌تر استفاده کنید.

ساخت پادری

4. آرایش قرارگیری پارچه‌ها را مشخص کنید

پارچه‌های شش‌ضلعی یا مثلثی باید با آرایش خاصی کنار هم قرار بگیرند تا پادری ساخته شود. درباره پادری‌ با پارچه‌های شش‌ضلعی بهترین شکل این است که مطابق شکل، پنج پارچه شش‌ضلعی را زیر هم قرار دهید. سپس در ردیف کناری شش پارچه را زیر هم بگذارید. همین چیدمان با شش تکه را ادامه دهید تا به ردیف آخر برسید. سپس ردیف آخر را هم با پنج شکل شش‌ضلعی تمام کنید. ما در این آموزش فاصله بین ردیف اول و آخر را 9 ردیف درنظر گرفته‌ایم. شما می‌توانید از پارچه‌های بیشتری استفاده کرده و طول پادری را بیشتر کنید.

ساخت پادری

5. شکل‌ها را کاملا صاف کنار هم بچینید

در این مرحله باید شش‌‌ضلعی‌ها یا مثلث‌ها را برای دوخت آماده کنید. اول باید شکل‌ها صاف‌ و مرتب شوند که هیچ چین‌وچروکی‌ روی پارچه باقی نماند. سپس شش‌‌ضلعی‌ها یا مثلث‌هایی که شباهت بیشتری دارند را کنار‌ هم قرار دهید. با این کار هنگام دوختن‌ دچار مشکل نخواهید شد و پادری منظم‌تر و زیباتر‌ی خواهید داشت.

ساخت پادری

6. قالب‌های ساخت پادری را با سوزن به هم وصل کنید

برای شروع به دوخت اول باید دو پارچه‌ شش‌‌ضلعی یا مثلثی‌ را روی هم قرار دهید و با سوزن ته‌گرد گوشه سمت راست آن‌ها را به‌هم متصل کنید. با این کار دو تکه پارچه به خوبی کنار هم قرار گرفته و حین دوخت کج نخواهند نشد.

7. برای دوخت منظم عمل کنید

دقت داشته باشید هنگامی که دو تکه‌ پارچه را با سوزن ته‌گرد به‌هم وصل می‌کنید، محل اتصال از لبه‌ پارچه کمی فاصله داشته باشد. این کار باعث می‌شود هم راحت‌تر بدوزید و هم دوخت منظم‌‌ و زیباتری داشته باشید.

ساخت پادری

8. دوخت را از حاشیه پیش ببرید

پارچه‌های شش‌ضلعی، مثلثی یا طرح دل‌خواهتان را تک‌تک کنار هم قرار داده و بدوزید. این کار باعث می‌شود نظم و آرایش تکه‌ها حفظ شود و بتوانید سریع‌تر آن‌ها را به هم وصل کنید.

ساخت پادری

9. الگوهای را تک‌تک به هم بدوزید

بهترین روش برای دوخت پارچه‌های شش‌ضلعی یا مثلثی این است که آن‌ها را تک‌تک به یکدیگر بدوزید. همچنین روشی دیگر برای دوخت آن‌ها به این شکل است که از هر شکل پنج تا را کنار هم بگذارید، سپس تکه‌ها را با سوزن ته‌گرد به هم وصل کرده و بعد بدوزید.

10. حاشیه کنار پارچه را حفظ کنید

توجه داشته باشید هنگام کوک‌ها را با کمی فاصله از کناره‌های شش‌ضلعی‌ها یا مثلثی‌ها بزنید. با این کار هنگام دوختن قطعه پارچه‌ها فضای کافی خواهید داشت.

ساخت پادری

11. سوزن‌ها را از پارچه جدا کنید

وقتی دوخت به اتمام رسید، سوزن‌های ته‌گردی که هر‌بار برای وصل کردن شکل‌ها به‌یک‌دیگر زده‌اید را بردارید و تکه‌های پارچه‌ را صاف کنید تا چین‌وچروکی‌ روی‌ آن‌‌ها نباشد.

ساخت پادری

12. هر مرحله از دوخت را در ساخت پادری چک کنید

هر زمان خواستید شش‌ضلعی‌ها یا مثلث‌ها را به‌یک‌دیگر بدوزید، پشت شکل‌ها‌ را به‌ سمت خود برگردانید و لبه‌های دو قطعه پارچه را مطابق‌ تصویر روی هم قرار دهید. سپس به‌اندازه‌ یک یا دو میلی‌متر به سمت داخل شکل دوخت را انجام دهید. به عبارت دیگر نباید کنار‌ه‌ها را از اول تا آخر کوک بزنید.‌ لبه‌های شکل باید کمی از سمت راست و چپ آزاد باشند تا بتوانید‌ راحت‌تر شکل‌ها را به‌یک‌دیگر بدوزید.

ساخت پادری

13. از اتو استفاده کنید

اگر می‌خواهید شش‌ضلعی‌ها یا مثلثی‌ها زیباتر‌ و منظم‌تر بشوند‌ باید روی دوخت‌های پشت آن‌ها اتو بکشید.

ساخت پادری

14. آرایش پارچه‌ها را حفظ کنید

هنگامی که پادری کامل شد، ردیف‌هایی که از ردیف پنج شکل عمودی بالاتر رفته‌اند را در بالا‌ و پایین شکل، با کاتر‌ خیاطی برش‌ دهید تا هم‌سطح پنج شکل عمودی شوند.

ساخت پادری

15. اضافات پارچه را برش زده و صاف کنید

در این مرحله می‌توانید با چهار قدم پادری را از چهار جهت بالا، پایین، چپ و راست به‌طور کامل صاف کنید تا خطوط کج و ناموزونی در حاشیه آن وجود نداشته باشد.

ساخت پادری

16. ضخامت پادری را زیاد کنید

برای استحکام بیش‌تر پادری، آن را روی یک پارچه‌ی ضخیم قرار دهید. پارچه باید از مساحت پادری بیشتر باشد تا تمام پادری را بپوشاند. می‌توانید از دو یا سه لایه‌ پارچه‌ یا آستر ضخیم هم استفاده کنید.

وقتی پارچه را روی پادری قرار دادید، با سوزن ته‌گرد دور‌تادور‌ پارچه‌ ضخیم و پادری را به هم وصل کنید. یعنی سوزن ته‌گرد باید از هر دولایه عبور کند. این‌ کار باعث می‌شود به‌صورت دقیق پارچه را طبق اندازه پادری برش‌ دهید و تنظیم آستر برای دوخت روی پادری به‌هم نخورد. به‌این ترتیب راحت‌تر هر دوی آن‌ها را به‌هم خواهید دوخت.

با وجود آستر و لایه‌های اضافه برای پادری، می‌توانید از ضخامت و کاربرد بهتر آن اطمینان خاطر داشته باشید. چراکه هرچه ضخامت پادری بیشتر باشد، بهتر رطوبت را بهتر جذب خواهد کرد.

ساخت پادری

17. دوخت اضافی را در ساخت پادری حذف کنید

دقت کنید که پارچه‌ یا آستری ضخیم به‌طورکامل و دقیق ‌هم‌سطح پادری باشد. اگر پارچه از سطح پادری بیرون زده بود، آن را با کاترخیاطی برش دهید تا از همه سمت یکسان شوند.

ساخت پادری

18. لبه‌های پادری را ضخیم‌تر کنید

اگر‌ می‌خواهید در ساخت پادری طرح منظم و زیبایی داشته باشید، لبه‌های پادری را کمی روی پارچه‌ی ضخیم‌ قرار دهید و بعد بدوزید. حالا می‌توانید سوزن‌های ته‌گرد را بردارید. با این کار لبه‌های پادری از سطح داخل آن ضخیم‌تر شده و کیفیت بهتری خواهد داشت.

ساخت پادری

این پادری را می‌توان راحت شست‌ و با حرارت کم خشک کرد. بنابراین می‌توانید از این نوع پادری در جاهای پرتردد مانند جلوی حمام، جلوی درب‌های ورودی، سینک آشپزخانه و … استفاده کنید. پس دست به‌کار شوید و یک پادری دست‌ساز با رنگ‌ها و طرح‌های گوناگونی که خودتان دوست دارید، بسازید.

اگر ایده‌ بهتری برای ساخت پادری از انواع کاردستی حرفه ای دارید که می‌تواند به زیبایی بیشتر آن کمک کند، آن را با مخاطبان کاغذرنگی درمیان بگذارید. اگر اهل خلاقیت و ساخت کاردستی هستید، می‌توانید با استفاده از ایده‌های ساده و کم هزینه برای دکور اتاق نشیمن این بخش از خانه را هم رنگی کنید.

پرسش‌های متداول درباره آموزش ساخت پادری

هیچ محدودیتی در این باره وجود ندارد؛ اما برای اینکه پادری شما استحکام بیشتری داشته باشد، بهتر است از پارچه‌های جین یا کتان استفاده کنید.

یک پارچه ضخیم به آستر آن بدوزید و یک دوخت باکیفیت برای وصل پارچه‌ها در نظر بگیرید.

خیر به هیچ وجه؛ آشنایی با خیاطی فقط باعث می‌شود تا زمان درست کردن پادری کمتر شده و این کار را راحت‌تر انجام دهید.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاهتان را بنویسید