آموزش نقاشی روی شلوار برای استفاده دوباره از شلوارهای قدیمی

۱۰ تیر ۱۳۹۹

نقاشی روی شلوار

گاهی اوقات ممکن است پس از مدتی استفاده از یک شلوار، طرح و شکل آن برایتان کسل‌کننده شود. در چنین شرایطی نیازی نیست فکر تهیه یک شلوار جدید باشید، کافی است با تهیه چند وسیله ساده طرح و نقش روی شلوارهای قدیمی را تغییر دهید تا شلوارتان به یک مدل جدید تبدیل شود. اگر شما هم به نقاشی روی شلوار علاقه دارید و می‌خواهید شلوارهای جدیدی برای خود خلق کنید، در ادامه این مطلب از سری آموزش‌های کاردستی با پارچه با کاغذرنگی همراه باشید.

روش اول، آموزش نقاشی روی شلوار با مایع سفید کننده

این روش نقاشی به مایع سفیدکننده یا وایتکس نیاز دارد و به همین دلیل کمی حساس است. در نتیجه ممکن است نتوانید کیفیت و ظرافت آن را به خوبی رعایت کنید. برای این شیوه به دقت و حوصله بیشتری نیاز دارید.

وسایل موردنیاز نقاشی روی شلوار

  • شلوار 1 عدد
  • مقوا
    مقوا به مقدار لازم
  • شابلون (طرح دلخواه) 1 عدد
  • چسب برق 1 عدد
  • قیچی
    قیچی 1 عدد
  • حوله (ترجیحا کهنه) 1 عدد
  • سفید کننده 1 عدد
  • بطری اسپری 1 عدد
وسایل نقاشی روی شلوار

1. اتوکشی شلوار جین

شما می‌توانید کل شلوار را کامل اتو کنید تا هیچ چروکی روی آن باقی نماند؛ اما در صورتی که نمی‌خواهید کل شلوار اتو شود، باید دست کم قسمتی که می‌خواهید نقاشی روی شلوار قرار بگیرد، کاملا اتو شود. چراکه در غیر این صورت ممکن است وجود چروک‌ها مانع آن شود که کار با کیفیت کافی پیش برود.

2. قرار دادن لایه محافظ بین دو لایه شلوار

پیش از شروع کار، برای اینکه مایع سفیدکننده روی لایه دیگر شلوار اثر نگذارد، باید یک مقوا را اندازه عرض شلوار برش داده و داخل لایه میانی شلوار قرار دهید. به این ترتیب تغییراتی که در یک لایه اول برای نقاشی روی شلوار انجام می‌دهید، روی لایه دوم لک نخواهد انداخت.

مرحله اول نقاشی روی شلوار

3. گذاشتن شابلون برای نقاشی روی شلوار

شابلون‌ها و طرح‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. شابلون طرح دلخواهتان را روی قسمت موردنظر شلوار قرار دهید و با استفاده از چسب دوتا دور آن را بپوشانید تا هم سایر قسمت‌های شلوار آسیب نبیند و هم شابلون در جای خود محکم و ثابت باقی بماند.

مراحل نقاشی روی شلوار

4. پوشاندن اطراف شابلون

با حوله تمام قسمت های اطراف شلوار را بپوشانید، زیرا حین نقاشی روی شلوار ممکن است رنگ به جاهای دیگر شلوار نیز بریزد و طرح شما را خراب کند! با پوشاندن سایر قسمت‌ها، طرح تمیزتر و زیباتری خواهید داشت.

5. استفاده از مایع سفیدکننده

ماده سفید کننده را کمی رقیق کنید و بعد داخل بطری با اسپری بریزید. حالا باید مایع سفیدکننده را روی شابلون اسپری کنید. سپس با یک دستمال سفیدکننده‌های اضافی را از روی شابلون پاک کنید تا هنگام برداشتن شابلون رنگ باقی مانده رو آن، به قسمت‌های دیگر شلوار نریزد.

قرار دادن حوله اطراف پارچه

6. جدا کردن شابلون از شلوار

پس مدت 15 تا 20 دقیقه شابلون را از روی شلوار بردارید و شلوار را با آب سرد بشویید. این کار باعث می‌شود مایع سفیدکننده اضافه هرچه زودتر از بافت پارچه خارج شده و پخش نشود. سعی کنید مایع کمی روی شلوار اسپری کنید تا طرح موردنظرتان تمیزتر و باکیفیت تر شود.

اتمام نقاشی روی شلوار

روش دوم، آموزش نقاشی روی شلوار با رنگ‌

با رنگ‌های آکرلیک می‌توانید هر بخشی از شلوار (پاچه، جیب، روی ران و…) را که دوست دارید نقاشی کنید، اما به نظر می‌رسد نقاشی روی جیب و پاچه‌های شلوار زیباتر باشد.

وسایل موردنیاز نقاشی روی شلوار با رنگ‌آمیزی

  • رنگ اکریلیک
    رنگ آکریلیک (زرد، آبی و سفید یا هر رنگ دلخواه) به مقدار لازم
  • قلم مو
    قلم‌مو 1 عدد
  • ماژیک
    ماژیک نوک ریز به مقدار لازم
  • چسب نواری
    نوار چسب برق (ترجیحا سفید) 1 عدد
  • مقوا رنگی
    مقوا به مقدار لازم

1. اتوکشی شلوار جین

مانند روش قبل باید شلوار را کامل اتو بکشید. در صورتی که نمی‌خواهید کل شلوار را اتو کنید، فقط بخشی که قرار است نقاشی روی شلوار انجام شود را کاملا اتو کنید تا چروک نباشد. چروک‌ها باعث می‌شوند نقاشی به خوبی روی پارچه نماند.

2. قرار دادن لایه محافظ

باز هم مانند روش قبلی باید برای جلوگیری از رنگی شدن همه قسمت‌های شلوار یک مقوا را به عنوان لایه محافط بین دو لایه شلوار قرار دهید. به این ترتیب هیچ رنگی به لایه‌های دیگر شلوار جین نفوذ نخواهد کرد.

3. استفاده از چسب برای پوشاندن اطراف پارچه

با استفاده از چسب اطراف و حاشیه بخشی که می‌خواهید نقاشی کنید را بپوشانید. با این کار در صورت یک اشتباه کوچک در رنگ‌آمیزی، باز هم مشکلی پیش نیامده و شلوار خراب نخواهد شد.

چسباندن نوار چسب به اطراف پارچه شلوار

4. استفاده از رنگ سفید برای زمینه

برای کشیدن نقاشی اول باید تمام سطح جیب یا هر بخش دیگر که می‌خواهید رنگ‌آمیزی کنید، با سفید رنگ کنید. این کار را چندین بار تکرار دهید تا سطح شلوار کاملا رنگ سفید بگیرد. استفاده از رنگ سفید برای زمینه کار باعث می‌شود رنگ‌های دیگر کاملا شفاف و واقعی باشند.

رنگامیزی شلوار

5. کشیدن طرح با ماژیک روی شلوار

بگذارید تا رنگ سفید کمی خشک شود تا با رنگ‌‌های بعدی نقاشی مخلوط نشود. پس از ان با استفاده ازماژیک طرح دلخواهتان را روی زمینه سفید شوار بکشید. استفاده از ماژیک با نوک نازک باعث می‌شود طرح ظریف‌تر و زیباتر باشد.

استفاده از رنگ های مختلف

6. رنگ‌آمیزی طرح کشیده شده

حالا می‌توانید با قلم‌مو روی خطوطی که ترسیم کردید را رنگ‌آمیزی کنید. طرح و رنگ انتخابی همه به سلیقه شما بستگی دارد و هیچ محدودیتی برای این کار ندارید.

آموزش نقاشی روی شلوار

7. جدا کردن چسب‌ها از شلوار

پس خشک شدن کامل رنگ‌های روی شلوار باید نوار چسب‌ها را از دورتادور طرح جدا کنید. جالا شلوار نقاشی شده کاملا آماده است.

تکمیل نقاشی روی شلوار

فقط برای نقاشی روی هر شلواری باید نکاتی را در نظر داشته باشید تا تا نقاشی روی شلوارتان خراب نشود.

نکته اول، مطمئن شوید که رنگ‌ها خشک شده باشد، سپس نوار را جداکنید. چرا که در غیر این صورت ممکن است طرح روی شلوار هم آسیب ببیند.

نکته دوم، برای ترک نخوردن رنگ‌ها باید با استفاده از یک اتو به آن‌ها حرارت دهید. البته اتو را نباید به هیچ عنوان روی نقاشی بکشید. برای این کار ابتدا شلوار را برعکس کنید و بعد آن را اتو کنید. بین 10 تا 15 دقیقه این کار را ادامه دهید.

نکته سوم، شلوار را فقط با آب سرد بشویید. پس از خشک شدن می‌توانید آن را بپوشید.

با این دو روش ساده می‌توانید در خانه نقاشی روی شلوار را تجربه کنید. اگر به کاردستی حرفه ای نقاشی روی پارچه علاقه دارید، می‌توانید نقاشی روی تی شرت را هم امتحان کنید.

پرسش‌های متداول درباره نقاشی روی شلوار

یک شلوار بی‌استفاده مهم‌ترین چی برای نقاشی روی شلوار است. به تناسب اینکه از چه روشی استفاده کنید، رنگ آکریلیک یا مایع سفیدکننده هم می‌تواند به کارتان بیاید.

این نقاشی روی شلوار کار آسانی نیست و یک دست‌سازه برای بزرگسالان به حساب می‌آید.

رنگ آکریلیک بهترین رنگ برای نقاشی روی شلوار است.

نظرات کاربران

5 نظر

5 پاسخ به “آموزش نقاشی روی شلوار برای استفاده دوباره از شلوارهای قدیمی”

  1. Shahrzad Shad گفت:

    سلام خیلی مفید و خوب بود مطالب
    من وقتی با رنگ اکرلیک کار میکنم اخر کار که میخوام اتو کنم میچسبه رنگه باید چیکار کنم؟

    • Avatar photo علی اصغری گفت:

      سلام شهرزاد جان؛
      این مشکل کاملا طبیعی هست و نباید اتوی داغ به طور مستقیم با این رنگ تماس داشته باشه. بنابراین همون‌طور که در متن اشاره شده، بهتره اول پارچه رو اتو کنی و بعد رنگ‌آمیزی رو انجام بدی؛ اما در صورتی که اصرار داری روی رنگ رو مجدد اتو کنی، راهکار زیر می‌تونه کمکت کنه.
      1. باید دمای اتو رو در کمترین و پایین‌تر حالت قرار بدی.
      2. یک پارچه به عنوان لایه میانی محافظ روی سطح لباس بذاری.
      3. با حوصله اتو رو روی پارچه محافظ بکشی تا دمای ملایم غیر مستقیم به لباس و رنگ اکریلیک برسه.
      در نظر داشته باش این کار ممکنه رنگ‌ها رو شل کنه و باعث جدا شدن اون‌ها از روی پارچه بشه، بنابراین راهکار پیشنهادی رو اول روی بخش کوچکی از طرح انجام بده، اگر نتیجه موفقیت‌آمیز بود، ادامه بده و اگر نه بهتره پارچه رو اتو نکنی.
      در این حالت می‌تونی لباس رو فقط با آب سرد کاملا خیس کنی و در حالت خیس، لباس رو به رخت‌آویز بزنی و رخت‌آویز رو جایی قرار بدی که به تدریج خشک شه. سنگینی و خیسی آب تا حد زیادی چروک‌ها رو برطرف می‌کنه. @Shahrzad Shad

  2. SALSA گفت:

    چکار کنیم بعد از شست و شو ، طرحمون خراب نشه؟!

    • Avatar photo علی اصغری گفت:

      سلام دوست عزیز؛
      باید لباس رو همیشه با آب سرد و در دست بشویی و البته حین شست‌وشو آروم پیش بری و زیاد به لباس چنگ نزنی. @SALSA

  3. سمانه گفت:

    دمتون گرم، عالی

دیدگاهتان را بنویسید