انتخاب رنگ مناسب برای خانه چندان محدودیت و قیدوبندی نداشته و از فرایند سادهای پیروی میکند. رنگ دلخواهتان را به دیوارهای اتاق میپاشید و از حال خوب آن لذت میبرید؛ اما انتخاب رنگ مناسب اتاق کار به همین سادگی نیست. برای گزینش یک رنگ خوب در دکوراسیون اتاق کار فقط میل و علاقه شخصی مطرح نیست. برای مثال شما نمیتوانید دیوار اتاق کار را قرمز کرده و به راحتی در آن به انجام امور حسابداری بپردازید؛ چراکه این رنگ مانع از تمرکز روی کار به ویژه کارهای محاسباتی میشود. بنابراین برای انتخاب رنگ مناسب اتاق کار باید موارد دیگری را هم در نظر بگیرید.
در این مطلب توضیحات جامعی درباره رنگ مناسب اتاق کار ارائه کردهایم. اگر دنبال تغییر چیدمان و رنگ محل کارتان هستید، این مطلب میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد.
نحوه انتخاب رنگ مناسب اتاق کار
جمعی از دانشمندان که در سال 2012 به بررسی تاثیر رنگها پرداختند، به این نتیجه رسیدند استفاده از برخی رنگها میتواند باعث ایجاد حس ترس در افراد شود. برای جلوگیری از بروز چنین احساسی در محیط کار، باید از رنگهای لطیف استفاده کرد. در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
استفاده از رنگ مناسب میتواند در پیشرفت افراد نقش موثری داشته باشد. شاید عجیب به نظر برسد؛ اما رنگ سرعت و شدت احساسات را تغییر میدهد. برای مثال رنگ قرمز احساس عجله و شتابزدگی را منتقل میکند که منجر به ترس و نگرانی میشود. پس قرمز نمیتواند رنگ مناسب اتاق کار باشد. رنگ قرمز همچنین باعثافزایش هیجان، افزایش اشتها و نشاط میشود. بههمین دلیل است که تابلوهای فروشگاهها یا رنگ غالب در بیشتر فستفودیها قرمز است. استفاده از رنگهایی با طیف سبز یا رنگ سنگهای قیمتی میتواند انرژی زیاد و حس مثبتی به شما منتقل کند. برای مثال سبز زمردی میتواند مانع تمرکز شده و درعوض انرژی شما را بالا ببرد.
همه این موارد نشان میدهد رنگ مناسب اتاق کار یک موضوع جدی و البته حساس است که میتواند روی نتیجه کار و موفقیت شما تاثیرگذار باشد.
تاثیر رنگها بر روحیه
آنجلا رایت یک محقق در حوزه تاثیر رنگهاست. خانم رایت قصد داشت ثابت کند بین رنگها و رفتار انسانها ارتباط مستقیم وجود دارد. او در سال 1984 تئوری رایت را پس از گذشت سالها تحقیق و مطالعه درباره رنگ و تاثیر آن بر خلقوخوی انسان نوشت. تا به امروز روانشناسان از نظریه و سیستم تاثیر رنگ بهعنوان معیار روانشناسی رنگ استفاده میکنند. خانم رایت با استفاده از چهار رنگ اصلی نتیجه گرفت:
1. رنگ آبی، افزایش تمرکز و قدرت ذهن
رنگ آبی ذهن را تحریک میکند و موجب بهرهوری بیشتر میشود. اجسام یا دیوارهایی با این رنگ برای اتاق یا دفتر حسابداری ایدهآل هستند. رنگ آبی برای افزایش تمرکز مناسب بوده و میتواند قدرت ذهنی را بیشتر کند. پس بهطور خلاصه میتوان گفت رنگ مناسب اتاق کار مالی و امور حسابداری باید از طیف آبی انتخاب شود. همچنین هرچه رنگ روشنتر باشد، فضای مثبتتری ایجاد خواهد کرد.
2. رنگ قرمز، بالا بردن بهرهوری جسمی
همانطور که پیشتر گفته شد، رنگ قرمز باعث ایجاد احساساتی مانند شتاب، عجله، سرعت بالا و هیجان میشود. بنابراین این رنگ سطح انرژی را برای فعالیتهای بدنی مانند کار در ساختمان افزایش میدهد. شما میتوانید از این رنگ در رستوران، فستفودی، باشگاه و… استفاده کنید. اگر شغل شما به گونهای است که فعالیت بدنی زیادی دارید، رنگ قرمز بهترین رنگ مناسب اتاق کار شما خواهد بود.
3. رنگ زرد، شکوفایی و ابراز احساسات
رنگ زرد احساسات را تحریک میکند و این باعث میشود رنگی ایدهآل برای افزایش خلاقیت باشد. همچنین این رنگ احساس خوشبختی را برانگیخته میکند و میتواند روحیه فرد را افزایش دهد. برای هر سازمان و شرکتی رنگ زرد انگیزهبخش، نشاطآور، انرژیبخش و عاملی برای خلاقیت است. اگر در بخشی از سازمان کار میکنید که به ایدهپردازی نیاز دارید، زرد رنگ مناسب اتاق کار شما خواهد بود.
4. رنگ سبز، ایجاد حس امنیت و برقراری تعادل
ما میتوانیم رنگ سبز را رنگ پول بدانیم، سبز رنگی برای افزایش تعادل، آرامش و امنیت است. بنابراین اگر در حوزه مالی مشغول به فعالیت هستید، رنگ سبز، به عنوان رنگ مناسب اتاق کار برای دفتر شما پیشنهاد میشود. این رنگ نمادی از ثروت، قدرت و شکوه است که میتواند حال خوب بیشتر و انگیزه موفقیتها پیش روی شما باشد. اغلب مدیران از این رنگ در بخشی از اتاق کارشان استفاده میکنند؛ چراکه سبز احساس ایدهآلی از پیروزی در افراد ایجاد خواهد کرد.
استفاده از این رنگها میتواند روی کیفیت کار و تواناییهای ذهنی شما تاثیر داشته باشد. بنابراین پیشنهاد میکنیم به تناسب کار خود، کمی از این رنگها در محیط کارتان استفاده کنید و به رنگ مناسب اتاق کار خود اولویت دهید.
ایدههایی برای رنگ غالب محل کار
هرچند رنگهایی که گفته شد، تاثیر قابل توجهی روی کیفیت کار، تمرکز، خلاقیت، هوش هیجانی، سطح انرژی و… خواهند داشت؛ اما رنگ مناسب اتاق کار در یک محیط بزرگ که افراد زیادی در آن مشغول به کار هستند، رنگی است که بتواند شرایط خوبی برای همه ایجاد کند. در ادامه رنگهایی را برای محل کار معرفی کردهایم که انتخابهای هوشمندانهای برای تغییر رنگ محل کار گروهی هستند.
کنار استفاده از رنگهایی که گفته میشود، میتوانید با لوازم جانبی مختلف مانند گلدان، لوازمالتحریر، مجسمههای زینتی، تابلو و… رنگ مناسب محل کار را برای خودتان شخصیسازی کنید.
1. زرد کمرنگ یا کرم، بهترین رنگ مناسب اتاق کار
رنگ سفید یکدست هرچند محیط را روشن و تمیز نشان میدهد؛ اما استفاده از سفید در محیط کار حسی مانند فضاهای بیمارستانی و پزشکی ایجاد خواهد کرد. به جای آن رنگ کرم پوست تخممرغی رنگ مناسبتری برای دکور اتاق است، چراکه چیدمان و ایجاد هارمونی مناسب برای این رنگ بسیار سادهتر خواهد بود و محیط گرمتری ایجاد میکند.
کرم یا رنگ استخوانی مانند سفید رنگ سردی نیست، چشم را اذیت نمیکند و میتوان به عنوان رنگ مناسب اتاق کار از آن استفاده کرد. بسیاری از شرکتها هم این رنگ را رنگ غالب محیط کاری خود قرار دادهاند. با وجود این اگر شما دوستدارید که از رنگ سفید خالص استفاده کنید و از ایده خود مطمئن هستید از رنگ سفیدی مانند سفید بهکار رفته در برند بنجامین مور اند کو استفاده کنید.
2. رنگ طوسی یا خاکستری، خنثی و ایدهآل
این رنگ بین سیاه و سفید قرار گرفته و حالتی خنثی دارد. انواع مختلفی از رنگ خاکستری وجود دارد که شما میتوانید از آنها در محل کار استفاده کنید. بهترین انتخاب برای رنگ مناسب اتاق کار در محیطهای عمومی رنگهای خنتی هستند. استفاده از طیفهای مختلف طوسی روشن و تیره، خاکستری، دودی و… در یک محیط میتواند ضمن ایجاد محیطی با رنگ خنثی از یکنواختی و بیروحی جلوگیری کند.
3. آبی روشن، رنگ مناسب اتاق کار برای آرامش
این رنگ محیط کار را آرام میکند و از استرس افراد حاضر در اتاق میکاهد. این رنگ برای مطب پزشکان متخصص که روزانه با بیماران و تنشهای جسمی و روحی سروکار دارند، پیشنهاد میشود. آبی روشن رنگ سردی است و نمیتوان آن را به تنهایی برای محیط کار به عنوان رنگ مناسب اتاق کار در نظر گرفت. کنار رنگ آبی روشن، از رنگهای گرم مانند کرم، قرمز روشن و… هم میتوانید استفاده کنید تا تعادل رنگها در محیط حفظ شود.
4. ترکیب رنگ خاکستری و آبی برای محیط آرام
شما میتوانید از ترکیب دو رنگ آبی و خاکستری برای رنگ مناسب محل کار استفاده کنید؛ چراکه رنگ طوسی فضا را خنثی و رنگ آبی آن را بانشاط و آرام میکند. همچنین حفظ نظافت و تمیزی چنین فضایی راحتتر است. آبی و طوسی دو رنگی هستند که هم فضا را حرفهای میکنند و هم باعث حال خوب روحی خواهند شد. استفاده از چند گلدان سبز در این فضا میتواند دکور شما را کامل کند.
5. ترکیب رنگ کرم و قهوهای و ایجاد حس قدرت
قهوهای رنگ مناسب اتاق کار مدیران است، زیرا این رنگ حس قدرت و اقتدار را در افراد افزایش میدهد. استفاده از میز و مبلمان قهوهای در اتاق باعث افزایش حس گرما میشود؛ اما زیادهروی در استفاده از این رنگ باعث میشود فضا خفه و دلگیر به نظر برسد.
6. رنگ بنفش، رنگ نهچندان مناسب کار
بنفش در مجموع رنگ شیک و زیبایی است؛ اما استفاده از بنفش بهعنوان رنگ مناسب اتاق کار و رنگ غالب کار درستی نیست؛ چراکه این رنگ بیش از حد تیره است و باعث تیره شدن محیط میشود. اگر میخواهید از این رنگ در محیط کار استفاده کنید، بنفش را رنگ ثانویه در نظر بگیرید و سفید، طوسی یا طلایی روشن را به عنوان رنگ غالب انتخاب کنید.
7. سبز، ناب و رنگ مناسب اتاق کار
سبز تیره برای مکانهایی که در آنها عملیاتهای دارایی و مالی انجام میشود، پیشنهاد خوبی است. نوع رنگ سبز را باتوجه به نور اتاق انتخاب کنید. اگر اتاق شما پنجرههای زیادی دارد، از سبز روشن استفاده نکنید چون این رنگ با نور زیاد میتواند شما را آزار دهد.
همچنین سبز خیلی تیره درنهایت باعث ایجاد فضایی دلگیر میشود، پس در انتخاب رنگ سبز موردنظر طیفهای مختلف را بررسی کنید.
رنگ مناسب اتاق کار در محیط خانه
بهطور کلی رنگآمیزیی محل کاری که در خانه دارید با محلکار مستقل متفاوت است. برای مثال هنگامی که دیوارهای این محل را به رنگ بنفش تغییر میدهید، نمیتوانید احساس خلاقیت داشته باشید. برای بعضی افراد و برخی مشاغل مانند حسابداری، برنامهنویسی و… بهتر است رنگ فضای کار در منزل خنثی باشد. رنگهای خنثی مانند سفید، طوسی، مشکی یا خاکستری شما را در حالت باثبات قرار میدهند.
درصورتیکه میخواهید از رنگهای ترکیبی در هوم آفیس استفاده کنید رنگهای زرد و آبی انتخاب بدی نیستند. همچنین شما میتوانید بین آنها کمی از قرمز استفاده کرده و انرژی خود را افزایش دهید.
در آخر فراموش نکنید هنگام انتخاب رنگ مناسب اتاق کار پیش از هرچیز به نوع و جنس شغلتان توجه کنید و باتوجه به میزان نمرکز، نیاز به خلاقیت، آرامش، انرژی و… رنگ موردنیاز را انتخاب کنید. در مرحله دوم میتوانید به رنگهای دلخواهتان هم بپردازید. مثلا اتاقی با رنگ غالب طوسی و گلدانهای قرمز یا تابلوهای زرد ترکیب جالبی خواهد بود.

احمد از کودکی علاقه زیادی به تکنولوژی داشته، همین علاقه هم باعث شد تا فروردین 97 پا به این عرصه بذاره. اون تو دبیرستان ریاضی رو انتخاب کرده و برای دانشگاه هم قصد داره که بره رشته مهندسی کامپیوتر. همچنین اون علاقه زیادی به موسیقی و تماشای فیلمهای طنز داره. اگه بخوایم یکی دیگه از علایق این جوون رشید و رعنا رو بگیم میتونیم به عشق ماشین بودنش اشاره کنیم که خیلی جاها کار دستش داده. احمد برای تمام جوونای همسن و سال خودش بهویژه کاربرای کاغذرنگی آرزوی موفقیت داره.