ماه رمضان یکی از جالب‌ترین حس‌وحال‌های معنوی را برای همه ایرانی‌ها دارد. تفاوتی ندارد روزه بگیرید یا نه، خوراکی‌های ویژه این ماه در آش‌فروشی، حلیم‌فروشی، قنادی و… همه را وسوسه می‌کند. زولیبا یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های ویژه ماه رمضان است که کمتر پیش می‌آید کسی در رمضان نخواهد دست‌کم یک بار طعم آن را بچشد. آن نرود. طرز تهیه زولبیا چندان سخت نیست و خیلی‌ها آن را در خانه درست می‌کنند.

استفاده زیاد از زعفران در پخت این شیرینی محبوب، زولبیا را به خوراکی خوش‌رنگ و طعم مهمانی‌های رمضان تبدیل کرده است. جالب است بدانید این شیرینی علاوه‌بر ایران در کشورهایی مانند، الجزایر، تونس، لیبی و دیگر کشورهای خاورمیانه سرو می‌شود. اگر می‌خواهید با طرز تهیه زولبیا آشنا شوید، این مطلب کاغذرنگی را از دست ندهید.

روش اول؛ زولبیای ایرانی

این طرز تهیه که در ادامه توضیح می‌دهیم، روشی ساده برای طرز تهیه زولبیا است. شما می‌توانید در مدت کوتاهی این شیرینی را بپزید. اگر در شب‌های ماه رمضان مهمان داشتید، این طرز تهیه یک راه ساده است که برای مهمانانتان زولبیای خانگی درست کنید. البته برای طرز تهیه بامیه خانگی هم راه سختی پیش رو ندارید، کافی است برای هر شیرینی مراحل را با دقت طی کنید.

مواد موردنیاز

  • آرد ذرت: 1 و ½ فنجان
  • ماست: 1 فنجان
  • روغن: 1 قاشق غذاخوری
  • آرد ساده: 2 قاشق غذاخوری
  • جوش شیرین: ½ قاشق چای‌خوری

مواد مورد نیاز برای تهیه شربت زعفران

  • شکر: 1 و ½ فنجان
  • آب: 1 فنجان
  • زعفران: 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب: ½ فنجان
  • آبلیمو: 2 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه زولبیا خانگی

برای درست کردن این شیرینی کافی است مراحل زیر را طی کنید.

1. آماده کردن شربت زعفران

اولین قدم این است که شربت زعفران را آماده کنید. برای این کار باید ابتدا آب را در قابلمه ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. آب و شکر را هم بزنید تا شکر به‌ طور کامل در آب حل شود. سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را به آب و شکر اضافه کنید. اجازه دهید که شربت 10 دقیقه حرارت ببیند و سپس آن را کنار بگذارید.

جوشیدن آب

2. آماده کردن خمیر

در یک کاسه بزرگ آرد ذرت و ماست را با هم مخلوط کنید. ترکیب آرد و ماست باید مانند خمیز باشد. بنابراین بهتر است آن‌ها را ورز بدهید تا کاملا مخلوط شوند. شاید تعجب کنید که چرا از ماست در این روش طرز تهیه زولبیا استفاده شده است؟ در جواب این سوال خوب است بدانید ماست باعث تردتر شدن شیرینی می‌شود.

حالا باید 1 قاشق غذاخوری روغن و آرد ساده را به خمیر اضافه کرده و آن‌ها را هم کامل ورز بدهید. خمیر باید بکاملا یک‌دست شود، زمانی که به این مرحله رسید، یک سلفون روی ظرف کشیده و اجازه دهید که 1 خمیر یک ساعت استراحت کند.

3. طرز تهیه زولبیا ایرانی و اضافه کردن جوش‌شیرین

پس از گذشت 1 ساعت، جوش‌شیرین را به خمیر اضافه کرده و خمیر را ورز دهید. دوباره در ظرف را با نایلون پوشانده و صبر کنید که 5 تا 10 دقیقه بگذرد. در این مرحله باید یک خمیر خیلی نرم و روان داشته باشید که مانند مایعی غلیط به نظر برسد.

خمیر زولبیا

4. ریختن زولبیاها در روغن

خمیر را در یک بطری سس بریزید یا می‌توانید آن را در یک نایلون ریخته و سر آن با قیچی سوراخ کنید. روغن را در ماهی‌تابه بریزید تا داغ شود. هنگامی که روغن به دمای موردنظر رسید، خمیرها را مانند شکل زولبیا، در روغن داغ بریزید تا سرخ شود.

حواستان باشد که زولبیاها را داخل روغن بپرخانید تا کاملا سرخ شود. اگر لحظه‌ای غفلت کنید، ممکن است شیرینی‌ها بسوزد.

زولبیا خانگی

5. آغشته کردن زولبیا به شیره زغفران

زمانی که زولبیاها سرخ و طلایی شدند، آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و در شربت زعفران غوطه‌ور کنید تا شیره کاملا به همه بخش‌های آن برسد.

شربت زعفران

6. طرز تهیه زولبیا ایرانی و سرو آن

حالا که شیرینی‌ها کاملا آماده شده‌اند، وقت آن است که آن‌ها را تزیین کرده و سرو کنید. برای تزیین زولبیاها می‌توانید روی آن‌ها پودر نارگیل یا پودر پسته بریزید.

افطاری مناسب

طرز تهیه زولبیا سریع

هرچند طرز تهیه‌ای قبلی سریع و ساده بود؛ اما در صورتی که تصور می‌کنید آن طرز تهیه زولبیا برای شما سخت است، می‌توانید این شیوه را امتحان کنید. این طرز پخت زولبیا نسبت به شیوه قبل مواد اولیه کمتری نیاز داشته و سریع‌تر هم آماده می‌شود. زمان مورد نیاز برای این روش حدود 30 دقیقه بوده و برای 6 نفر مناسب است. اگر مهمانان شما بیشتر از این تعداد هستند، می‌توانید مواد را به نسبت جمعیت، اضافه کنید.

مواد مورد نیاز

  • نشاسته گندم: 1 لیوا
  • ماست: 1 لیوان
  • آرد سفید: 1 قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر: ½ قاشق غذاخوری
  • زعفران: 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه زولبیا به روشی سریع

برای درست کردن این شیرینی کافی است مراحل زیر را طی کنید.

1. آماده کردن خمیر زولبیا

ابتدا نشاسته گندم و ماست را در یک ظرف بریزید و سپس آن‌ها را هم بزنید. زمانی که مواد کامل مخلوط شدند، آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و سپس خمیر را ورز دهید. وقتی که خمیر آماده شد، زعفران دم کرده را به خمیر اضافه کنید.

توجه داشته باشید که خمیر نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد. مانند روش قبل برای طرز تهیه زولبیا، روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید خمیر یک ساعت استراحت کند تا کاملا آماده شود. زمانی که حباب‌های کوچک روی خمیر ایجاد شد، خمیر آماده است.

افطاری

2. طرز تهیه زولبیا ساده

قبل از ریختن خمیر در ظرف، مواد را دوباره کمی ورز دهید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و زمانی که روغن داغ شد، خمیر را آرام‌آرام در شکل‌های مختلف در آن بریزید. برای اینکه متوجه شوید روغن داغ است یا نه، باید مقدار کمی از مواد را به روغن اضافه کنید، اگر خمیر پف کرد، یعنی روغن به دمای موردنظر رسیده است.

کیسه شیرینی یا ظرف سس را پر از خمیر کرده و کم‌کم در ماهی‌تابه روغن بریزید. شما می‌توانید آن‌ها را شبیه زولبیا در روغن بریزید یا به جای آن شیرینی‌ها را به شکل دلخواهتان در روغن بریزید.

3. آغشته کردن شیرینی به شربت

وقتی که رنگ شیرینی طلایی پیدا شد، آن‌ها را از ماهی‌تابه خارج کنید و در شربت زعفران قرار دهید. زولبیا داغ را سریع داخل شربت زعفران بگذارید، چون زعفران، رنگ آن را زیباتر می‌کند. شیرینی‌ها را روی آبکش بگذارید تا شربت اضافه کاملا از آن خارج شود.

زولبیا و بامیه

توجه داشته باشید که نباید شربت زعفران سرد باشد، چراکه در این صورت شیرینی‌ها به اندازه کافی رنگ و طعم نخواهند گرفت.

در نظر داشته باشید از دسرهای رمضان علاوه‌بر زولبیا می‌توانید رنگینک هم درست کنید. طرز تهیه رنگینک این دسر جنوبی بسیار ساده است. شما می‌توانید با تهیه آن سفره‌های افطار خود را زیباتر کنید.