چرا علائم کرونا در مردان نسبت به زنان بیشتر دیده میشود؟
از اواسط بهمن ماه 1398 بیماری کویید 19 از شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد و پس از گذشت ماهها، واکسن یا درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است. کرونا در هر فردی نسبت به دیگران علائم متفاوتی از خود نشان داده است. شواهد نشان میدهد تعداد مردان مبتلا به این بیماری بسیار بیشتر از زنان است؛ اما علت این موضوع چیست؟ اگر این سوال برای شما هم به وجود آمده، ما در این مطلب از کاغذرنگی به بررسی مسائل و دلایل مربوط به آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
گاهی علائم کرونا برای مردان و زنان متفاوت است
هرچند مدتی است همه دنیا در حال جنگ با این بیماری هستند، اما هنوز هم علائم مختلفی این ویروس در افراد گوناگون بروز پیدا میکند. همین رفتار متغیر باعث شده شناخت کرونا و پیدا کردن راه درمان آن دشوار شود. بنابراین میتوان حس کرد که چقدر این بیماری خطرناک است. از علائم ویروس کرونا گرفته تا آسیبهای پس از آن، همهگیری و خطر ابتلای مجدد همهوهمه حکایت از جدیت و البته خطر این ویروس دارند. تا امروز آزمایشهای زیادی روی مبتلایان به این بیماری انجام شده است. جالب است بدانید در نتیجه این تحقیقات محققان به این نتیجه رسیدهاند که مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به کرونا هستند. همچنین طبق شواهد و بررسیها احتمال بهبود زنان درگیر با کرونا بیشتر از مردان است.
تاثیر بیشتر کرونا بر مردان، از شایعه تا واقعیت
چین ابتدای اسفند ماه 72000 نفر از مبتلایان به کویید 19 را مورد بررسی قرار داد. محققان پس از آزمایشهای متعدد به این نتیجه رسیدند که 63 درصد از مردان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند، اما این عدد برای زنان بسیار کمتر است. در برخی از مناطق ایالات متحده، آمار مردانی که به خاطر ابتلا به این بیماری فوت کردهاند، دو برابر زنان مبتلا به کرونا بوده است. این موضوع نتیجه جالبی درباره رفتار کرونا بود که دانشمندان را به بررسی بیشتر ترغیب کرد.
چرا تاثیر کویید 19 روی زنان و مردان متفاوت است؟
تاکنون دلیل مشخص و قانعکنندهای برای این تفاوت بیان نشده است؛ اما ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن آقایان نسبت به بیماریهای واگیر موضوعی طبیعی محسوب میشود. تشخیص خطرات ناشی از بیماری کرونا بسیار مشکل و غیرقابل پیشبینی است و به همین دلیل نمیتوان بهطور قطعی گفت که خانمها نسبت به آقایان آسیب کمتری میبینند. البته دانشمندان سرنخهایی درباره دلیل این تفاوتها پیدا کردهاند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
1. تاثیر بیماریهای مشترک روی مردان بیشتر است
هرچند کرونا برای همه گروههای سنی خطرناک است، اما با این حال طبیعتا افرادی که بیماریهای زمینهای مانند فشار خون، دیابت و مشکلات قلبی دارند باید بیشتر مراقب باشند. از طرفی بهطورمعمول طبق شواهد موجود مردان بیشتر از زنان به این بیماریها دچار میشوند. همین میتواند دلیلی بر ضعف سیستم ایمنی بدن آقایان باشد. این دلایل همگی تنها گروهی از نظریههای فرضی هستند و دلایل علمی مستندی برای اثبات آنها بیان نشده است.
2. عوامل غیربیولوژیکی موثر در مشاهده علائم کرونا
عوامل غیرفیزیولوژیکی هم میتوانند احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهد. یعنی عواملی که به رفتار بدن ارتباطی نداشته و بیشتر از محیط پیرامون تاثیر میگیرد. درباره این عوامل هم باید گفت در اغلب جوامع مردان نسبت به زنان وقت بیشتری را در فضای بیرون از خانه میگذرانند. همین موضوع میتواند یکی از دلایل اصلی برای افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف باشد. بررسیهای اخیر نشاندهنده آن است که مردان بیشتر از زنان در مناطق پرخطر حضور دارند و توصیههای بهداشتی را نیز کمتر رعایت میکنند.
از علل حضور مردان در این مناطق هم میتوان به مشاغل مختلف، تامین نیازمندیهای خانواده و… اشاره کرد. همه این دلایل هم تردد در مناطق پرخطر را اجتنابناپذیر میکند.
3. سیستم ایمنی بدن در کاهش شدت علائم کرونا تاثیر زیادی دارد
مطئنا سیستم ایمنی بدن مهمترین مساله در سرعت بهبود فرد بیمار در طول درمان محسوب میشود. شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد مردان عوامل مسدودکننده گیرندههای آنژیوتانسین را جدی نگرفته و آنها را انجام میدهند. عدم رعایت این نکات میتواند شدت بیماری کرونا را افزایش دهد و همین موضوع هم یکی از اصلیترین دلایل تفاوت در طول درمان آقایان و خانمهاست. بنابراین هرچه سعی کنید با هدف پیشگیری از بیماری، سیستم ایمنی بدن خود را قوی کنید، احتمال ایتلا به کرونا را هم کاهش خواهید دید.
4. تاخیر آزمایش مردان در سطح جهانی
مطالعات در بسیاری از کشورها نشان میدهد که زنان بیشتر از مردان در آزمایشها برای بررسی وضعیت سلامت شرکت میکنند و از نکات مهم اطلاعات بیشتری دارند. به همین دلیل وقتی زنان علائم کرونا را در خود مشاهده میکنند، سریعا به پزشک مراجعه کرده و مراقبتهای لازم برای درمان را سریعتر انجام میدهند. خیلی اوقات با همین آزمایش میتوان از پیشرفت بیماری و تبدیل آن به یک شرایط بحرانی جلوگیری میشود.
5. ممکن است زنان یک مزیت ژنتیکی داشته باشند
ژن زنان و مردان با هم متفاوت قابلتوجهی دارد. دانشمندان با آزمایشهای متعدد به این نتیجه رسیدهاند که خانمها به دلیل داشتن یک کروموزوم «x» اضافهتر نسبت به مردان، سیستم ایمنی قویتر برای مقابله با ویروس کرونا دارند. در ایلات متحده تعدادی از مردان مبتلا به ویروس کویید 19 را مورد آزمایش قرار دادند. در این آزمایشها مقدار زیادی استروژن به بدن مردان تزریق شد. در نتیجه این کار عملکرد ACE2 مختل شده و از انتشار ویروس در همه جای بدن جلوگیری شده است.
6. نگاهی به تاریخچه بیماریهای واگیر گذشته
طبق شواهد موجود از گذشته تاکنون زنان در مقابله با مشکلات سازگارتر بودهاند و بدن آنها هنگام مواجه با بیماریهای سخت عملکرد بهتری نسبت به مردان از خود نشان داده است. بنابراین مقاومت بدن زنان در برابر بیماریها به ساختار بدنی آنها مربوط است که در طول سالیان مختلف میتوان آن را مطالعه کرد.
هرچند بعضی از عوامل مقاومت بدن زنان در برابر کرونا به ساختار بدن و ژن آنها مربوط است، اما همانطور که دیدید خیلی از دلایل هم ارتباط چندانی به این موضوع ندارد. اگر آقایان هم بیشتر به سلامتی و توانایی بدن خود توجه کنند، نکات بهداشتی را جدی گرفته و رعایت کنند و در آخر از تردد غیرضروری در مناطق پرخطر پرهیز داشته باشند، میتوانند احتمال ابتلا به کرونا را کاهش دهند.
در آخر میتوانید نظرات خود را درباره این ویروس با مخاطبان کاغذ رنگیبه اشتراک بگذارید. همچنین در صورتی که میخواهید از کرونا بیشتر بدانید، با مراجعه به مطلب ویروس کرونا و علائم آن اطلاعات زیادی درباره این بیماری شایع به دست خواهید آورد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام