6 راهکار ساده که شما را به اهدافتان خواهد رساند
اغلب وقتی صحبت از هدفگذاری و رسیدن به آن میشود، همه ما یک مورد را نادیده میگیریم. اینکه رسیدن به هدف نیازمند پیگیری و بازنگری مداوم است. یعنی درصورتیکه برای رسیدن به هدفی تلاش میکنید، لازم است بهطور مرتب آن را پیگیری و بررسی کنید. درغیراین صورت نمیتوانید درک درستی از مسیری که طی کردهاید، داشته باشید. در این مطلب 6 مورد از راهکارهای ضروری برای رسیدن به اهداف را بررسی کرده و با بیان این موارد به سوال «چگونه به هدفمان برسیم؟» پاسخ دادهایم. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که پیشرفت و دستیابی به موفقیت برایتان اهمیت زیادی دارد، این مطلب برای شماست. با ما در کاغذ رنگی همراه باشید.
1. به طور موثر اهداف خود را دنبال کنید
یکی از رایجترین دلایل شکست در رسیدن به هدف این است که همه انسانها بر اساس میل طبیعی خود، تمایل دارند راحت زندگی کنند. بههمین دلیل چندان دنبال تحمل سختیها نیستید. غافل از این که نابرده رنج گنج میسر نمیشود. این راحتطلبی باعث میشود از سختیهای دستیابی به هدف فرار کنید. درنتیجه به عواملی که برای دستیابی به هدف مهم هستند، نمیپردازید. طبیعی است که با چنین شیوهای درنهایت نتیجهای جز شکست عایدتان نخواهد شد.
بگذارید با ذکر یک مثال این مورد را کمی روشنتر کنیم. شاید هریک از شما هدفی برای خود تعیین و همه جزییات آن را برنامهریزی کرده باشید. این میتواند قدم اول برای رسیدن به هدف باشد. اما درصورتیکه آن را بدون بازنگری و ارزیابی پیش ببرید، چه اتفاقی میافتد؟ پس از برخورد به اولین مانع از ادامه مسیر منصرف شده یا برنامه هدف را بهکندی و بیانگیزه جلو میبرید. در عوض اگر بهطور مداوم هدف خود را بازنگری کنید و دستاوردها یا پیشرفتهایتان را مورد بررسی قرار دهید، چه میشود؟ در موانع با بررسی شرایط و اتکا به موفقیتهایی که تاکنون داشتهاید، صبورانه و بااعتمادبهنفس از بحران عبور خواهید کرد.
2. برای رسیدن به هدف از این شاخه به آن شاخه نپرید
گاهی اوقات ممکن است در زندگی حرفهای یک هدف برای خودتان تعیین کنید. اما به هردلیلی در رسیدن به هدف شکست خورده و دچار سرشکستگی شوید. در این شرایط اغلب افراد تمایلی به ماندن در حرفه خود ندارند و ترجیح میدهند به یک حوزه کاری جدید وارد شوند. غافل از اینکه موفقیت یک شبه اتفاق نمیافتد. بهعبارت دیگر در همان بدو ورود به هر حرفه جدید همه چیز گل و بلبل نیست.
بنابراین اگر دوست دارید در حرفه خود بهترین باشید، باید آستانه تحمل و صبرتان را بالا ببرید. یعنی با وجود شکستها، دلسردیها و سرشکستگیهایی که در زندگی شخصی و حرفهای اتفاق میافتد، نباید از ادامه راه دست بکشید. هنگام مواجه با مشکلات، سعی کنید به جای تسکین آن، موضوع را ارزیابی کرده و درصدد درمان آن باشید.
3. بهطورمنظم اهداف خود را مرور کنید
همیشه اهداف خود را مرور کنید و این کار را در یک زمان خاص انجام دهید. اگر دوست دارید هر روز اهداف خود را مرور کنید، بهترین زمان موقع بیدار شدن از خواب است. پیش از خواب هم یک بار دیگر آنها را مرور کرده و پیشرفتها، نواقص و کمکاریهای خود را یادداشت کنید. البته همیشه به یاد داشته باشید که بههیچوجه خود را برای نواقص و کمبودها سرزنش نکنید؛ چراکه قرار نیست همیشه کارها را بیعیب و نقص پیش ببرید. فقط یادتان نرود که باید به تلاشتان ادامه دهید.
زمان مرور اهدافتان تصور کنید رسیدن به هدف چقدر حال شما را خوب میکند. سپس پیشرفت فعلی خود را بررسی کنید، آنچه تاکنون برای رسیدن به اهدافتان انجام دادهاید را درنظر بگیرید. حالا به این فکر کنید که برای رسیدن به هدف باید چه کارها و اقدامات دیگری انجام دهید. با این کارها به صورت منظم ذهنتان را تمرین خواهید داد. یعنی هرروز رسیدن به هدف و آنچه برای این کار مهم است را به ذهنتان یادآوری میکنید. بهتدریج متوجه میشوید ذهنتان بهطور خودکار شما را به سمت انجام کارهای مهم در دستیابی به هدفتان هدایت میکند.
شاید اوایل مسیر احساس کنید مرور روزانه اهداف و بررسی نقاط ضعف و قوت کمی سخت است. در این حالت بهجای مرور روزانه، به صورت هفتگی این کار را انجام دهید. در طولانی مدت فاصله زمانی این کار را کم کرده و به بهترین حالت یعنی روزانه تبدیل کنید.
4. برای رسیدن به هدف آن را به اهداف کوچکتر تبدیل کنید
بسیاری از افراد بدون درنظر گرفتن شرایط محیطی و موارد مختلف، اهداف بزرگی برای خودشان تعیین میکنند. اهداف رویایی و غیرواقعی آسیب بزرگی برای مسیر حرفهای هستند. بهعبارت دیگر سنگ بزرگ نشانه نزدن است. بنابراین به یاد داشته باشید رسیدن به هدف بزرگ زمانی محقق میشود که شرایط و موارد لازم را درنظر بگیرید. درواقع شما باید یک هدف بزرگ را به هدفهای کوچکتری تبدیل کنید.
هر چه هدف شما بزرگتر باشد، باید آن را به اهداف کوچکتری بشکنید. تبدیل اهداف بزرگ به اهداف کوچکتر باعث میشود با تمرکز بیشتری روی هدف کار کنید. بنابراین مشکلات احتمالی آینده بهتر قابل شناسایی و ردیابی خواهند شد. چراکه موفقیتهای کوچک متعدد میتواند انگیزه کافی برای ادامه مسیر باشد. درآخر شما با آرامش، راحتی و شفافیت بیشتری به هدف اصلی خواهید رسید.
5. اهداف کمیتی را اندازهگیری کنید
سعی کنید یک جنبه قابل اندازهگیری برای اهداف کوتاه مدت خود پیدا کنید. چیزی که بتوانید آن را بهصورت عدد و نمودار بنویسید. برای مثال اگر قصد کاهش وزن خود را دارید، عدد موردنظر وزن شما است. یا درصورتیکه قرار است کتابی مطالعه کنید، این عدد تعداد صفحات کتاب خواهد بود. انجام این کار به شما کمک میکند همیشه میزان پیشرفت خود را بدانید. درنتیجه از انجام کارهایی که مانع رسیدن به هدف هستند، بپرهیزید. همچنین اندازهگیری نموداری و عددی اهداف، شما را از میزان پیشرفت و دسترسی به هدف نهایی مطلع خواهد کرد. همین موضوع انگیزه و امیدی برای ادامه مسیر خواهد بود.
6. اهداف کیفیتی را بررسی کنید
قطعا اهدافی هم وجود دارند که نمیتوان آنها را به گامهای قطعی و قابل اندازهگیری تقسیم کرد. به عنوان مثال شما میخواهید زبان انگلیسی یاد بگیرید. دراینصورت پیگیری میزان پیشرفت و بازنگری آن به صورت عددی شاید کمی سخت باشد. درچنین شرایطی میتوانید براساس مدت زمان تمرین زبان هدف را اندازهگیری کنید. یا درصورتی که قصد تمرینات یوگا و آرامش ذهن دارید، باز هم میتوانید پیشرفت آن را به تناسب ساعات تمرین اندازهگیری کنید. بنابراین برای اهداف غیر عددی، بعد دیگری را بهعنوان معیار پیشرفت انتخاب کنید.
در آخر برای رسیدن به هدف و موفقیت لازم است تلاش کرده و صبور باشید. بدون شک پس از مدتی متوجه خواهید شد که رسیدن به اهدافتان کار چندان مشکلی نیست و به راحتی میتوانید به هر آنچه در زندگی میخواهید برسید. درضمن فراموش نکنید رسیدن به هدف تنها با بررسی مسیر پیش رو ممکن نیست، شما باید مهارتهای مختلف خود مانند مهارت های نرم، تخصص و دانش، روابط اجتماعی و… را هم تقویت کنید تا همه این موارد دستدردست هم شما را به هدف برسانند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام