تابستان‌ها جان می‌دهد برای تجربه طعم نوشیدنی‌های سرد و دلچسب. باور کنید، تنها قسمتی از تابستان که برای اغلب افراد به ویژه ساکنان جنوبی ایران دلنشین و جذاب به حساب می‌آید، همین امتحان نوشیدنی‌های سرد است. در کنار یک نوشیدنی خوش‌طعم چه چیز دیگری می‌تواند برای شما حائز اهمیت باشد؟ دومین موضوعی که برای بیش‌تر افراد مهم محسوب می‌شود، خواص شربت، ارزش غذایی و سلامت آن است. همه‌ این توضیحات رو گفتیم تا به اصل موضوع یعنی طرز تهیه شربت سکنجبین برسیم.

شربت سکنجبین یک انتخاب فوق‌العاده برای نوشیدن یک شربت خوش‌طعم با خواص درمانی شگفت‌انگیز است. از خواص فوق‌العاده این شربت می‌توان به درمان نفخ، مشکلات معده، درمان سرماخوردگی، گلو درد، پاکسازی کبد، صفرا و… اشاره کرد. در این مطلب طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی را با آسان‌ترین روش برای شما گفته‌ایم؛ برای یادگیری طرز تهیه شربت سکنجبین با کاغذرنگی همراه باشید.

مواد موردنیاز طرز تهیه شربت سکنجبین

مواد اولیه گفته شده برای 8 نفر است. چنانچه می‌خواهید برای تعداد افراد کم‌تر یا بیش‌تری این شربت خانگی درست کنید، به همین میزان مواد اولیه را کم یا اضافه کنید. گفتنی است ذائقه هر فرد با دیگری تفاوت دارد، پس می‌توانید میزان شکر را هم به تناسب ذائقه خود تغییر دهید.

  • آب: 1.5 پیمانه
  • سرکه انگور: 1/4 پیمانه
  • نعناع ترجیحا تازه: 150 گرم
  • شکر: 1 پیمانه

مواد لازم برای درست کردن شربت سکنجبین

مراحل طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی

همانطور که در ابتدا گفتیم، شربت سکنجبین طرز تهیه ساده‌ای دارد و در کم‌ترین زمان مثل شربت زعفران آماده می‌شود. برای آموزش طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی لازم است مراحل زیر را با حوصله پیش ببرید.

1. مخلوط آب و شکر

در اولین قدم از طرز تهیه شربت سکنجبین ابتدا آب را در یک قابلمه ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس شکر را در آن ریخته و شعله گاز را زیاد کنید تا مخلوط آب و شکر به جوش بیاید. در این مدت با یک قاشق آب و شکر را هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. بعد از اینکه شربت به جوش آمد (تقریبا 5 دقیقه)، حرارت زیر قابلمه را کم کنید.

مراحل طرز تهیه شربت سکنجبین

2. اضافه کردن نعناع در طرز تهیه شربت سکنجبین

اگر از نعناع تازه استفاده می‌کنید، آن‌ها را شسته و اجازه دهید تا خشک شوند، ولی اگر از نعناع خشک استفاده می‌کنید، نیازی به شستن آن‌ها نیست. بعد از گذشت چند دقیقه، صبر کنید تا شربت مثل شهد کمی غلیظ شود. سپس نعناع را داخل قابلمه بریزید تا عطر و طعم نعناع جذب شهد شود.

Tarze Tahye Sharbat Sekanjebin (6)
Tarze Tahye Sharbat Sekanjebin (5)

3. اضافه کردن سرکه انگور به شربت

در این مرحله از طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی، بعد از گذشت 10 دقیقه سرکه انگور را در قابلمه ریخته و آن را با قاشق هم بزنید تا کاملا در آب و شکر مخلوط شود. بعد از گذشت حدود 5 دقیقه شربت به قوام کافی می‌رسد.

حالا باید زیر اجاق گاز را خاموش کرده و شربت را از یک صافی (ترجیحا پارچه نخی) رد کنید تا برگ نعناع‌ها و همه خرده برگ‌ها و اضافاتی که در شربت شناور هستند، از آن جدا شوند.

توجه داشته باشید بهتر است از سرکه انگور خانگی استفاده کنید، چون طعم شربت سکنجبین را خوش‌مزه‌تر می‌کند. در حالی که سرکه‌های صنعتی طعم ترش قوی و سنگینی دارند.

گفتنی است می‌توانید در این مرحله از زعفران (برای خوش رنگ شدن)، گلاب یا آبلیمو (برای خوش طعم شدن) برای بهتر کردن بافت، رنگ و بوی شربت خانگی استفاده کنید. البته این موارد در این آموزش برای تهیه شربت سکنجبین گفته نشده است؛ چرا که استفاده از آن‌ها کاملا اختیاری است.

Tarze Tahye Sharbat Sekanjebin (8)
Tarze Tahye Sharbat Sekanjebin (7)

4. امتحان به قوام رسیدن شربت سکنجبین

در این مرحله برای اینکه بفهمید شربت به اندازه کافی غلظت یا قوام دارد، مقدار کمی از شربت سکنجبین را داخل یک پیاله یا فنجان بریزید و اجازه دهید تا شربت خنک شود. اگر بعد از خنک شدن، شربت غلیظ و کمی سفت (روان‌تر از عسل) بود، یعنی شربت سکنجبین خانگی آماده شده است.

5. سرو شربت خانگی

بعد از اینکه شربت سکنجبین خنک شد، با توجه به ذائقه و تعداد افراد می‌توانید شربت را به آب (داخل پارچ) اضافه کنید و با قاشق به خوبی هم بزنید و درون لیوان‌ها بریزید.

برای تزیین و خوش‌طعم کردن شربت سکنجبین هم می‌توانید از برش لیمو یا پرتقال استفاده کنید و روی دهانه‌ی لیوان‌ها قرار دهید. همچنین خیار رنده شده، از دیگر موادی است که شربت سکنجبین را خوش‌طعم می‌کند. سپس شربت سکنجبین باقی مانده را درون یک ظرف درب‌دار بریزید و در یخچال نگه‌داری کنید.

ساده ترین روش برای طرز تهیه شربت سکنجبین

شما به همین راحتی تنها در چند دقیقه توانستید به کمک طرز تهیه شربت سکنجبین یک شربت خوش‌مزه خانگی و سنتی درست کنید. همچنین می‌توانید این شربت پر طرفدار را در ایام ماه مبارک رمضان آماده کرده و کام‌تان را شیرین کنید. این شربت سالم بوده و از نظر ارزش غذایی ضرر خاصی برای شما ندارد. حتی اگر رژیم باشید، خوردن سکنجبین با کمی کاهو می‌تواند یک عصرانه ساده اما خوش‌طعم باشد.

خوشحال می‌شویم اگر فوت‌وفن دیگری برای تهیه شربت سکنجبین بلد هستید با کاربران کاغذرنگی در میان بگذارید.