خلاصه مطلب
آنفولانزای خوکی یکی از بیماریهای خطرناک دنیا محسوب میشود که قدرت کشندگی بالایی دارد. در این مطلب در مورد این بیماری، علائم، راههای پیشگیری و درمان آن توضیحاتی برایتان شرح دادهایم. پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید، زیرا برایتان مفید و کاربردی است.
تاکنون بیماریهای زیادی مردم دنیا را درگیر کرده و هرکدام جان افراد زیادی را گرفتهاند. آنفولانزای خوکی یکی از همین بیماریهاست. این ویروس جزو چند بیماری اولی محسوب میشود که قدرت کشندگی بالایی دارد. چندین سالی میشود که همه مردم جهان با این بیماری دستوپنجه نرم میکنند. علائم آنفولانزای خوکی خیلی متعدد و شبیه به انواع دیگر آنفولانزاست.
امروز برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای خوکی و درمان آن داروهای مختلفی ساخته شده است. این داروها تا حد خیلی زیادی موثر بوده و باعث شدهاند آمار مرگومیر این بیماری کاهش پیدا کند. اگر میخواهید اطلاعاتی کامل درباره تاریخچه، شایعات و علائم آنفولانزا خوکی به دست بیاورید، این مطلب از کاغذرنگی را تا پایان مطالعه کنید.
تاریخچه آنفولانزا خوکی
این بیماری به نامهای Swine flu،Hog flu و pig flu نیز معروف است. جالب است بدانید در تاریخ گزارشهایی که درباره ابتلای انسانها به این نوع آنفولانزا در سالهای 1918 و 1976 مشاهده شده است. طبق بررسیها، مشخص شده که خوک میتواند به آنفولانزای نوع انسانی یا دیگر گونههای آنفولانزا مبتلا شده و نوع دیگری از آن را بروز دهد.
محققان پس از مدتها تحقیق درباره این بیماری، بالاخره در سال 2009 آفولانزای خوکی را از خانواده و گروه H1N1 دانستند و آن را آنفولانزا نوع A میدانند.
بیشتر افراد معتقد هستند پس از خوردن گوشت خوک آلوده به این بیماری مبتلا میشوند. این تصور غلط است؛ چراکه طبق آزمایشها و تحقیقات انجام شده، این بیماری فقط از طریق دهان و بینی وارد بدن افراد میشود.
بنابراین طبیعتا افرادی که وظیفه نگهداری از خوک یا دیگر حیوانات را دارند، بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند و بدن آنها به نوعی میزبان آنفولانزا خواهد شد. همچنین دامپزشکان و کارگران مراکز تهیه گوشت نیز در خطر ابتلا به آنفولانزای خوکی قرار دارند.
علائم آنفولانزای خوکی
علائم این بیماری با آنفولانزاهای فصلی تفاوت چندانی ندارد. درباره علائم این آنفولانزا میتوان به تب، آبریزش بینی، گلو درد، گرفتگی عضلات، اسهال، سرماخوردگی، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. علائم این بیماری هم حدود 2 تا 3 پس از قرارگیری در معرض ویروس، خود را نشان میدهند.
اگر این علائم را داشتید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با یک معاینه کامل تشخیص خواهد داد علائم شما به آنفولانزا خوکی مربوط است یا آنفولانزای فصلی. پزشک از شما آزمایش گرفته و نسبت به جواب آزمایشها، داروهای موردنیاز را تجویز میکند. فراموش نکنید که افراد مبتلا به آسم، دیابت، بیماریهای قلبی و کلیوی، هنگام مبتلا شدن به آنفولانزای خوکی، بیشتر در معرض خطر قرار میگیرند.
درصورتیکه با این علائمی مانند مشکل تنفسی، استفراغ، سرگیجه، درد فسه سینه و شکم مواجه شدید، سریع به پزشک مراجعه کنید. البته نگران نباشید، شاید اینها علائم آنفولانزا باشد، اما به هر حال احتیاط در چنین شرایطی لازم است.
شایعات درباره آنفولانزای خوکی
افراد زیادی میگویند پس از خوردن گوشت خوک آلوده، به این بیماری مبتلا خواهید شد. این ویروس از افرادی که به هر روشی با خوکها در تماس هستند، منتقل میشود. اگر شخص مبتلا به این آنفولانزا سرفه کند، ویروس آن در هوا پخش شده و باعث ابتلای سایر افراد میشود.
یکی دیگر از شایعاتی که درباره این بیماری شنیده میشود، این است که هنوز برای درمان علائم آنفولانزا و به ویژه آنفولانزا خوکی هیچ درمانی پیدا نشده است. این در حالی است که داروهایی برای درمان و کم کردن شدت، علائم و موارد مربوط به این نوع آنفولانزا وجود دارد. البته نباید فراموش کرد که مراجعه سروقت به پزشک مدت درمان را کاهش میدهد و بهبود را سرعت میبخشد.
در حال حاضر 4 داروی قطعی برای درمان آنفولانزای خوکی تولید شده که توسط سازمان بهداشت جهانی مورد تایید قرار گرفته است. این داروها تا حد قابلتوجهی روی بهبود آنفولانزا تاثیر دارند.
واکسن آنفولانزای خوکی تاثیر 1 ساله دارد و پس از گذشت این زمان باید دوباره واکسینه شوید. پزشکان معتقد هستند افراد مسن باید حداقل هز 6 ماه به پزشک مراجعه و شرایط جسمی خود را بررسی کنند تا احتمال ابتلا به این بیماری در آنها کمتر شود.
چون آنها به دلیل داشتن شرایط جسمی ضعیف، بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا به نوع سخت این بیماری قرار خواهند گرفت. البته اگر پس از مشاهده علائم آنفولانزا خوکی سریع به پزشک مراجعه کنید، طول درمان شما کمتر شده و آسانتر هم سپری خواهد شد.
یکیدیگر از شایعاتی که شنیده میشود، این است که آنفولانزا خوکی واگیردار نیست. این بیماری بسیار مسری بوده و از طریق هوا و سطوح آلوده منتقل میشود. برای پیشگری از این بیماری باید فاصله بهداشتی از افراد را حفظ کرده و هنگام ورود به خانه، دستان خود را با آب و صابون بشویید.
توصیههایی برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای خوکی
- شستن مکرر دستها
- همراه داشتن پک ضدعفونیکننده
- لمس نکردن چشم و بینی
- رعایت فاصله بهداشتی با افراد مبتلا به آنفولانزای خوکی
- نوشیدن مقدار زیاد مایعات
- پوشاندن دهان و بینی موقع عطسه
- همراه داشتن ماسک در فصل بروز بیماری
- خوردن چای، زنجبیل و چای سبز
روشهایی برای درمان آنفولانزای خوکی در خانه
اگر علائم آنفولانزا خوکی را در خودتان میبینید، به این روشها اکتفا نکرده و سریعا خود را به پزشک برسانید. این روشها فقط برای درمان نوع ساده آنفولانزا تاثیرگذار هستند.
- نوشیدن زیاد مایعات
- قرقره کردن آب نمک
- مصرف سیر، انگور فرنگی، زنجبیل، زردچوبه، آلوئهورا و ریحان
- نوشیدن شیر گرم، چای سبز، دمنوش زنجبیل یا جوشانده ریحان
- خواب کافی
- مصرف قرصهای مسکن مانند استامینوفن
- مصرف ویتامین C
در نهایت یادتان باشد آنفولانزای خوکی یکی از بیمارهای واگیردار خطرناک محسوب میشود. این بیماری چند سالی است مردم جهان را درگیر و افراد زیادی را مبتلا کرده است. در صورتی که بتوانید علائم آن را به موقع شناسایی کنید، میتوانید در برابر آن مقاومت کرده و درمان راحتتری را تجربه کنید. پس نسبت به علائمی که در بدن خود مشاهده میکنید، آگاه باشید.

احمد از کودکی علاقه زیادی به تکنولوژی داشته، همین علاقه هم باعث شد تا فروردین 97 پا به این عرصه بذاره. اون تو دبیرستان ریاضی رو انتخاب کرده و برای دانشگاه هم قصد داره که بره رشته مهندسی کامپیوتر. همچنین اون علاقه زیادی به موسیقی و تماشای فیلمهای طنز داره. اگه بخوایم یکی دیگه از علایق این جوون رشید و رعنا رو بگیم میتونیم به عشق ماشین بودنش اشاره کنیم که خیلی جاها کار دستش داده. احمد برای تمام جوونای همسن و سال خودش بهویژه کاربرای کاغذرنگی آرزوی موفقیت داره.