لازانیا از غذاهای خوشمزه و محبوب ایتالیایی است. لازانیا از سه لایه ورقه‌ای، سس مخصوص و پنیر پیتزا درست می‌شود. برخلاف تصور اغلب افراد پخت این غذا وقت چندانی از شما نخواهد گرفت و می‌توانید به سادگی و در زمان کوتاهی آن را تهیه کنید. جالب است بدانید برای پخت این غذای خوشمزه می‌توانید به دلخواه و به تناسب امکانات خود از فر یا ماهیتابه استفاده کنید. اگر به یادگیری طرز تهیه لازانیا علاقه دارید، در ادامه با کاغذرنگی همراه باشید.

مواد موردنیاز برای تهیه لازانیا

مواد گفته شده برای دستور پخت لازانیا ویژه 4 نفر است. اگر می‌خواهید این غذا را برای تعداد نفرات بیش‌تر یا کم‌تر درست کنید، به همین نسبت مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.

  • 1 بسته لازانیا
  • 2 عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده
  • 10 عدد قارچ خرد شده
  • 400 گرم گوشت چرخ‌کرده
  • سوسیس دو یا سه عدد
  • 2 عدد گوجه میکس شده
  • 2 عدد پیاز متوسط ریز خرد شده
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • سس گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • سس سفید به مقدار لازم
  • پنیر پیتزا رنده شده یا ورقه‌ای
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر آویشن به میزان کافی
  • روغن مایع یا روغن زیتون به میزان لازم

آموزش طرز تهیه لازانیا

این غذا مانند پیتزا طرز تهیه آسانی دارد. برای تهیه لازانیا، کافی است مراحل زیر را با دقت انجام دهید. البته در نظر داشته باشید با توجه به ذائقه و سلیقه‌ افراد، لازانیا ممکن است کمی متفاوت درست شود. پس می‌توانید از مواد لازم گفته شده، موادی را حذف یا اضافه کنید تا با سلیقه شما مناسب باشد.

1. تهیه مواد بین لایه‌های لازانیا

ابتدا پیاز خرد شده را با مقداری روغن در ماهیتابه با حرارت متوسط تفت دهید، ولی کاملا پیازها را سرخ نکنید. سپس سوسیس‌های خرد شده را در ماهیتابه بریزید و به مقدار لازم به آن زردچوبه بزنید. بعد از کمی تفت دادن، گوشت را به این ترکیب اضافه کنید.

پس از تغییر رنگ مواد گوشت، رب و سس گوجه فرنگی را هم با آن مخلوط کرده و کل مواد را خوب ترکیب کنید. سپس قارچ و فلفل دلمه‌ای خرد شده را به کل محتویات ظرف اضافه کنید. در آخر پس از مخلوط مواد لازانیا، به آن نمک، فلفل و آویشن بزنید. اگر مواد لازانیا سفت بود، به‌اندازه‌ی یک استکان آب به مواد اضافه کنید تا کمی آب با این مخلوط وجود داشته باشد. در نهایت اجازه دهید مواد لازانیا با حرارت کم بپزد و به اصطلاح جا بیفتد.

با ترکیب همه این مواد، مایه اصلی که میان لایه‌ها و ورقه‌های لازانیا قرار می‌گیرد، آماده خواهد شد.

مواد لازم برای درست کردن لازانیا

مواد موردنیاز تهیه سس بشامل یا سس لازانیا

سس بشامل باعث خوش‌طعم‌تر شدن لازانیا می‌شود. اضافه کردن خامه و جوز هندی در تهیه سس لازانیا اختیاری است. این سس با بافت نرم بین لایه‌های ورقه لازانیا قرار گرفته و طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌دهد.

  • 2 پیمانه شیر
  • 2 قاشق غذاخوری خامه
  • 2 قاشق غذاخوری آرد
  • 50 گرم کره
  • 1 قاشق غذاخوری جوز هندی

طرز تهیه سس لازانیا

ابتدا آرد را کمی در ماهیتامه تفت دهید. سپس کره آب شده را به آن اضافه و مخلوط کنید. همزمان با ریختن شیر در ظرف، با استفاده از همزن یا قاشق مواد را به آرامی ترکیب کنید تا آرد گلوله‌ای شکل نشود. در قدم بعدی باید برای طعم‌دار کردن مواد به آن نمک، فلفل و در صورت تمایل جوز هندی و خامه اضافه کنید. سس بشامل یک چاشنی خوشمزه برای غذاهای فست‌فودی است. در ادامه برای طرز تهیه لازانیا، مراحل بعدی را طبق دستور گفته شده، انجام دهید.

طرز تهیه سس بشامل یا سس لازانیا

2. آماده کردن ورقه‌های لازانیا

در قابلمه آب و کمی نمک ریخته و آن را روی شعله بگذارید. بعد از جوش آمدن آب، ورقه‌های لازانیا را در ظرف قرار دهید تا پخته و نسبتا نرم شود. پس از ان ورقه‌ها را در ظرفی آبکش کنید. ورقه‌ها باید کاملا نرم شده و تا حد بسیار زیادی پخته شده باشند؛ اما پخت کامل ورقه‌ها در این مرحله نیست.

سپس یک ظرف مانند ظرف‌های شیشه‌ای پیرکس یا ظرف نشکن که برای پخت لازانیا در فر مناسب باشد، انتخاب کنید. با برس آغشته به روغن، کل ظرف را روغن بزنید؛ این کار باعث می‌شود بعد از پخت، ورقه‌های لازانیا به راحتی جدا شده و به کف ظرف نچسبند. همچنین می‌توانید کمی آرد کف ظرف و روی لایه روغن بریزید.

3. طرز تهیه لازانیا و ترکیب مواد و ورقه‌ها

ابتدا ورقه‌ها را در ظرف‌ها گذاشته و روی لایه‌ها به خوبی سس بشامل بزنید. سپس مقداری از مواد لازانیا را روی لایه‌ها بریزید، به طوری که سطح ورقه‌ها کاملا پوشانده شود. این مراحل را آنقدر تکرار کنید که همه ورقه‌های لازانیا و همه مایه لازانیا به طور کامل تمام شود. در مرحله آخر در طرز تهیه لازانیا یک لایه پنیر پیتزا روی آن بریزید. این پنیر باعث می‌شود سطح روی لازانیا به خوبی برشته شده و طعم فوق‌العاده‌ای پیدا کند.

مراحل درست کردن لازانیا

در آخرین قدم از پخت لازانیای خانگی باید فر را از چند دقیقه قبل روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده باشید تا به خوبی گرم شود. پس از آن که فر آماده شد، ظرف لازانیا را به مدت  30 الی 45 دقیقه در فر قرار دهید تا ورقه‌های لازانیا کامل پخته شده و مواد هم طعم بهتری پیدا کنند. به همین راحتی لازانیای خوشمزه شما آماده شده است.

پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از خشک شدن سطح روی آن، پیش از قرار دادن لازانیا در فر روی آن را یک لایه فویل بکشید تا بخار غذا به داخل آن برگشته و باعث نرمی ورقه‌های لازانیا شود. همچنین بد نیست روی فویل‌ را هم چند سوراخ ایجاد کنید تا لازانیا خیلی بافت خمیری پیدا نکند.

آموزش پخت لازانیا

در آخر برای سرو لازانیا باید آن را به قطعات مناسب برش داده و با یک چاقوی پهن قطعات آن را از ظرف جدا و برای میهمانان سرو کنید. این غذای محبوب هم برای ذائقه‌های مختلف خوشمزه است و هم برای دورهمی‌های صمیمی یا مجالس رسمی انتخاب خوبی خواهد بود.

اگر شما هم از پخت لازانیا تجربه خوبی دارید، آن را با کاربران کاغذرنگی در میان بگذارید.