هرچند پیتزا یک غذای ایتالیایی است، اما بین همه مردم دنیا طرفداران بسیار زیادی دارد. این غذا آنقدر همه‌گیر شده که خیلی‌ها آن را به تناسب سلیقه و ذائقه خود سفارشی تهیه می‌کنند. شاید بتوان گفت به تعداد ملل دنیا، پیتزاهای مختلف وجود دارد. برخی از افراد از گوجه‌‌فرنگی برای پخت پیتزا استفاده می‌کنند و برخی دیگر از میوه و سبزیجات. اگر می‌خواهید این غذا رادر خانه درست کنید. در این مطلب از کاغذرنگی دو روش برای طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی را به شما معرفی خواهیم کرد.

با این آموزش شما می‌توانید صفر تا صد مراحل درست کردن پیتزا را در خانه پشت سر بگذارید.

خمیر پیتزا روبرتا

با این روش می‌توانید خمیری نرم و خوش طعم داشته باشید که تا 1 هفته در یخچال قابل نگهداری است. در این روش باید دقت زیادی روی میزان مواد مورد استفاده داشته باشید. اگر میزان استفاده از مواد، کمی تغییر کند، طعم خمیر پیتزا عوض خواهد شد.

مواد موردنیاز

  • آرد : 153 گرم (1 فنجان و 1 قاشق غذاخوری)
  • آرد همه منظوره: 153 گرم
  • نمک دریا: 8 گرم (1 قاشق چای خوری)
  • مخمر خشک: 2 گرم (4/3 قاشق چای‌خوری)
  • روغن زیتون: 4 گرم (1 قاشق چای‌خوری)

طرز تهیه خمیر پیتزا

اگر می‌خواهید این خمیر را برای پیتزای خود آماده کنید، کافی است مراحل زیر را به ترتیب طی کنید.

1. مخلوط آرد و نمک

در یک کاسه بزرگ آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. در این مرحله نیازی به اضافه کردن آب یا هر مایع دیگر نیست.

خمیر پیتزا

2. ترکیب آب، روغن و مخمر

200 گرم آب ولرم، مخمر و روغن زیتون را در ظرف کوچک‌تر ریخته و آن‌ها را حسابی با هم ترکیب کنید. سپس این مخلوط را روی ترکیب آرد و نمک بریزید.

شما باید حدود 3 دقیقه خمیر آرد را ورز دهید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند. پس از وزر دادن، خمیر باید 15 دقیقه در ظرف استراحت کند. در این مدت ظرف خمیر را روی کابینت گذاشته و روی آن را با یک پارچه نازک بپوشانید.

طرز تهیه خمیر پیتزا

3. ورز دادن و نگهداری در طرز تهیه خمیر پیتزا

پس از این مدت خمیر را دوباره به مدت 3 دقیقه ورز دهید تا از حالت خشکی خارج شود. در ادامه آن را به دو بخش مساوی تقسیم کرده و مانند چانه خمیر نان، هر قسمت را گرد کنید. خمیر را روی سطح آغشته به آرد گذاشته و یک پارچه مرطوب روی آن بکشید. چانه‌ها باید 3 تا 4 ساعت در دمای اتاق یا 8 تا 24 ساعت داخل یخچال بمانند. انتخاب محل نگهداری به شما، شرایط آشپزخانه و سلیقه خودتان بستگی داشته و محدودیتی درباره آن ندارید.

اگر خمیر را داخل یخچال گذاشتید، 30 دقیقه قبل از پخت پیتزا، آن را از یخچال خارج کنید و در دمای محیط قرار دهید تا از خشکی و سفتی خمیر کم شود.

4. شکل‌دهی به خمیر

در این مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی روبرتا، باید هر خمیر را به طور جداگانه روی سطح آغشته به آرد گذاشته و آن را با دستانتان پهن کنید. می‌توانید با استفاده از وردنه یا دست، خمیر را به شکل گرد یا مربع درآورید.

انتخاب اینکه خمیر پیتزا با چه شکلی آماده و طبخ شود، انتخاب شماست.

خمیر پیتزا سه مرحله‌ای

در صورتی که برای تهیه خمیر پیتزا کمی عجله دارید و می‌خواهید غذای خود را سریع‌تر آماده و درست کنید، این روش پیشنهادی عالی محسوب می‌شود. فقط باید مواد را مخلوط کرده و اجازه دهید خمیر 5 دقیقه استراحت کند تا آماده شود. ما پیشنهاد می‌کنیم برای این روش از آرد مخصوص نان استفاده کنید.

با این حال اگر این آرد را در دسترس ندارید، می‌توانید از آرد همه منظوره برای این روش استفاده کنید.

مواد موردنیاز

  • مخمر خشک فعال: 7 گرم
  • شکر سفید: 1 قاشق چای‌خوری
  •  آب گرم: 1 فنجان (45 درجه سانتی‌گراد)
  • آرد نان: 2 فنجان
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری

مراحل طرز تهیه خمیر پیتزا سریع

اگر می‌خواهید این خمیر پیتزای فوری و سریع را آماده کنید، باید مراحل زیر را قدم‌به‌قدم اجرا کنید.

1. آماده کردن فر و مایه خمیر

دمای فر را به دمای 450 درجه فارنهایت ( 230 درجه سانتی‌گراد) برسانید. سپس آب گرم را در یک کاسه متوسط ریخته و مخمر و شکر را به آن اضافه کنید. مواد گفته شده را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.

2. اضافه کردن آرد و نمک

در این مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا باید آرد، نمک و روغن را به ظرف حاوی آب، مخمر و شکر که در مرحله قبل آماده کردید، اضافه کرده و مجدد همه مواد را هم بزنید تا یک‌دست شوند.

پس از انجام این کار، اجازه دهید خمیر آماده شده چیزی در حدود 5 دقیقه روی کابینت بماند تا کمی خودش را بگیرد.

درست کردن خمیر

3. پهن کردن خمیر در طرز تهیه خمیر پیتزا

خمیر را روی سطحی آغشته به آرد گذاشته و تا حد موردنظرتان آن را پهن کنید. بهتر است خمیر نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک باشد. حالا کمی روغن یا آرد ذرت کف تابه بریزید. شما باید خمیر پهن شده را به آرامی بلند کنید و آن را کف تابه قرار دهید. احتمالا در این مرحله خمیر کمی چین‌وچروک پیدا کند.

باید با حوصله کافی خمیر را روی تابه کاملا صاف کنید. در ادامه مواد پیتزا را روی خمیر ریخته و پس از آماده کردن آن پیتزا را 15 الی 20 در فر قرار دهید تا بپزد.

پختن پیتزا

شمل می‌توانید با استفاده از این روش‌های آسان برای طرز تهیه خمیر پیتزا، یک پیتزای سریع و صددرصد خانگی آماده کنید. اگر از این مطلب برای تهیه خمیر استفاده کرده‌اید، نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

همچنین در صورتی که راه دیگری برای تهیه خمیر پیتزای خانگی می‌شناسید، می‌توانید آن را با مخاطبان کاغذرنگی مطرح کنید.