طرز تهیه شیرینی پنجره ای از شیرینیهای اصیل ایرانی
اگر دنبال پخت یک شیرینی اصیل ایرانی برای پذیرایی در دورهمیها و مناسبتهای خاص هستید، شیرینی پنجره ای یکی از بهترین اتخابهاست. این شیرینی که با نام خاتون پنجره هم شناخته میشود، طعم شیرین ملایم، بافت ترد و طرز پخت سادهای دارد. شیرینی خوش طعم پنجره ای اغلب در ایام عید و شب یلدا تهیه و سرو میشود. قالبهای شیرینی پنجره ای در طرحهای متنوع و زیبایی ساخته شدهاند که بهراحتی آنها را میتوانید از مغازه لوازم قنادی خریداری کنید. در این مطلب از کاغذرنگی طرز تهیه شیرینی پنجره ای را گفتهایم؛ برای آموزش تهیه و تزیین شیرینی خاتون با ما همراه باشید.
مواد موردنیاز برای تهیه شیرینی پنجره ای
- 1 پیمانه آرد سفید
- ½ پیمانه نشاسته
- 1 پیمانه شیر
- 2 قاشق غذاخوری گلاب
- 3 عدد تخممرغ
- 1 قاشق غذاخوری زعفران (آب شده)
- ½ قاشق چایخوری وانیل
- پودر قند به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه شیرینی پنجره ای
همانطور که گفته شد این شیرینی طرز تهیه آسانی دارد. پخت شیرینی خاتون به مهارت بالا یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد و در کمترین زمان آماده میشود. در طول پخت شیرینی پنجره ای بهدلیل داغ بودن روغن دقت کنید دستتان نسوزد. همچنین اگر دوست دارید برای مناسبتهای خاص مانند سالگرد ازدواج یا تولد کیک درست کنید، کیک شمارهای از بهترین ایدههاست.
1. تهیه مواد شیرینی پنجره ای
ابتدا نشاسته، شیر و گلاب را در ظرف ریخته و با همزن به خوبی مخلوط کنید. سپس تخممرغ را اضافه کنید و در حالی که هم میزنید، وانیل را به مخلوط اضافه کنید. حالا آرد (آرد الک شده) را به آرامی در ظرف ریخته و همزمان با همزن به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
آنقدر به هم زدن این مواد با هم ادامه دهید تا مایه شیرینی کاملا یکدست و صاف شود.
زمانی که مخلوط یا همان مایه کیک آماده شده را از صافی رد کنید، گلولهها و ناخالصی مواد شیرینی پنجره ای گرفته میشود. در آخر روی ظرف سلفون کشیده یا درب آن را بگذارید و مایه را نیم ساعت در یخچال قرار دهید. در این مدت خمیر شیرینی ور خواهد آمد. حالا دوباره مواد را با همزن هم بزنید. در آخر مایه تهیه شده باید مانند تصویر زیر باشد (نه سفت و نه شل).
2. سرخ کردن شیرینیها
به مقدار لازم درون ماهیتابه روغن ریخته و آن را روی اجاق گاز با شعله متوسط (حرارت زیاد باعث سوختن روغن و شیرینیها میشود) قرار دهید. شما باید اجازه دهید روغن به طور کامل داغ شود. قبل از سرخ کردن شیرینیها، ابتدا چند ثانیه قالب شیرینی را در روغن قرار دهید تا قالب داغ شود. به این ترتیب خمیر بهتر به قالب خواهد چسبید. البته دقت کنید که قالب خیلی داغ نشود، چراکه باعث سوختن شیرینی خواهد شد. از طرفی داغ نبودن قالب باعث میشود خمیر به قالب نچسبد.
اکنون قالب داغ شده را در مایه شیرینی فرو ببرید. البته دقت کنید مواد نباید از لبههای قالب بالا بیاید، زیرا از قالب جدا نشده و شیرینی خراب خواهد شد. وقتی قالب کاملا به مایه شیرینی آغشته سد، قالب را در ماهیتابه گذاشته و به طرفین تکان دهید تا خمیر از قالب جدا شود. بعد از اینکه رنگ شیرینی پنجره ای ها کمی طلایی شد، با استفاده از کفگیر شیرینیها را به آرامی در بیاورید و روی توری یا دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
3. طرز تهیه شیرینی پنجره ای و سرو آن
آموزش گفته شده را به همین ترتیب ادامه دهید تا همه شیرینی پنجره ای ها سرخ و آماده شوند. در آخرین قدم از طرز تهیه شیرینی پنجره ای نوبت به تزیین شیرینیها میرسد. شیرینیهای آماده شده را برای سرو در ظرف موردنظرتان بچینید. شما میتوانید برای تزیین آنها به مقدار لازم روی شیرینیها پودر قند بریزید.
نکات طلایی در خوشمزه شدن شیرینی پنجرهای
برای آن که طعم شیرینی بسیار بهتر باشد، بد نیست به نکات زیر توجه کنید.
- بهدلیل خاصیت ته نشینی نشاسته در حین سرخ کردن، قبل از قرار دادن قالب در ظرف مایه را هم بزنید.
- به دو علت مایه به قالب چسبیده نمیشود؛ ممکن است روغن داغ نبوده و دلیل دیگر داغ بودن بیش از حد قالب است.
- هنگامی که قالب را درون روغن قرار میدهید، باید قالب کاملا درون روغن فرو برود تا مایه راحت جدا شود.
- قبل از اینکه قالب را در مایه بگذارید، ابتدا هر بار 3 ثانیه قالب را در روغن قرار دهید تا داغ شود.
با طرز تهیه شیرینی پنجره ای گفته شده به آسانی این شیرینی خوشمزه را درست کرده و کامتان را شیرین کنید. اگر شما هم نکته دیگری برای پخت بهتر و طعم ایدهآل این شیرینی بلد هستید، آن را با ما در کاغذ رنگی به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام