سوپ شیر یکی از خوشمزه‌ترین انواع سوپ‌هاست که میان ایرانی‌ها هم محبوبیت زیادی دارد. این سوپ مانند سوپ قارچ سرشار از کلسیم، پروتئین و مواد مغذی دیگر است. در کاغذرنگی طرز تهیه سوپ شیر را آموزش داده‌ایم. شما می‌توانید این سوپ را کم چرب یا پر چرب درست کنید یا به تناسب سلیقه خود مواد دیگری به آن اضافه کنید. برای تغییر طعم سوپ شیر دستتان کاملا باز است. تا آخر این مطلب همراه کاغذ رنگی باشید تا بتوانید یک سوپ شیر خوشمزه بپزید.

مواد موردنیاز

  • 1 پیمانه جو پرک
  • 1 عدد پیاز کوچک
  • 1 پیمانه قارچ
  • 2 عدد هویج متوسط
  • 1 قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی
  • 5/1 پیمانه شیر
  • 2 پیمانه عصاره گوشت یا سبزیجات
  • نصف لیوان خامه تازه (اختیاری)
  • نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم

موادی که گفته شد برای تهیه سوپ شیر ویژه 2 تا 3 نفر است. اگر می‌خواهید برای افراد بیش‌تری این سوپ را آماده کنید، کافی است مواد اولیه را به همین نسبت زیاد کنید.

مواد مورد نیاز سوپ شیر

مراحل طرز تهیه سوپ شیر

برای درست کردن سوپ شیر نیاز به مهارت خاصی در آشپزی ندارید. کافی است که مراحل زیر را با دقت پیش ببرید تا یک سوپ شیر خوشمزه درست کنید.

1. تفت دادن پیاز

ابتدا پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و بعد قارچ‌ها را به ‌صورت خلالی برش دهید. یک قابلمه نسبتا بزرگ را برای تهیه سوپ انتخاب کرده و آن را روی شعله قرار دهید. حالا به میزان کافی روغن داخل قابلمه بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید.

درست کردن سوپ شیر

2. تفت دادن قارچ

بعد از حدود 3 تا 4 دقیقه که پیازها را تفت دادید و رنگ‌ آن‌ها کمی طلایی شد، قارچ را به پیازهای سرخ‌ شده اضافه کنید. قارچ‌ها هنگام تفت آب خواهند انداخت، پس به قارج کمی زمان دهید تا آب آن کشیده شود. یادتان باشد اگر می‌خوهید قارچ‌ها هنگام تفت تیره نشوند، باید یک قاشق چای‌خوری آبلیمو به آن اضافه کنید. خواهید دید که قارچ کاملا سفید باقی خواهد ماند. پس از تفت قارچ و پیاز، ادویه‌ها را به میزانی که گفته شد، به قارچ و پیازها اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ شیر

3. اضافه کردن هویج در طرز تهیه سوپ شیر

در این مرحله از طرز تهیه سوپ شیر دو عدد هویج را خرد و به قابلمه اضافه کنید. اگر دوست ندارید قطعات خرد شده هویج را در سوپ ببینید، می‌توانید آن‌ها را رنده و به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید هویج‌ها کمی با قارچ و پیاز حرارت ببینید و مزه‌دار شوند.

سوپ شیر

4. اضافه کردن عصاره گوشت و جو پرک

ابتدا دو پیمانه عصاره گوشت را داخل قابلمه بریزید البته شما می‌توانید به جای گوشت از عصاره مرغ استفاده کنید. سپس جو پرک را به آن اضافه کنید و آن را با قاشق به خوبی هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم دیگر حل شوند.

سوپ شیر با قارچ

5. شیر و خامه در طرز تهیه سوپ شیر

به میزانی که گفته شد شیر را در یک شیرجوش یا قابلمه دیگر بریزید و آن را گرم کنید. حالا شیر گرم شده را داخل قابلمه بریزید، به خوبی هم بزنید و درب آن را ببندید. اگر شیر را گرم نکرده و به صورت سرد به ترکیب اضافه کنید، شیر به اصطلاح می‌برد. پس از آن اجازه دهید این ترکیب تا 35 دقیقه روی شعله بماند و با حرارت ملایم پخته شود تا جا بیفتد. در آخر زیر قابلمه را خاموش کنید و خامه تازه را داخل مواد بریزید و با یک قاشق به‌خوبی آن‌ را هم بزنید.

البته استفاده از شیر پر چرب و خامه کاملا اختیاری است. بنابراین اگر می‌خواهید سوپ شیر شما چرب نشود، از شیر کم چرب استفاده کنید و خامه هم به مواد اضافه نکنید.

طرز تهیه سوپ شیر

حالا برای اینکه سوپر شیر طعم بهتری پیدا کند می‌توانید کمی به آن آب لیمو بزنید. همچنین می‌‌توانید با برگ جعفری  بشقاب سوپ را هنگام سرو غذا تزیین کنید. اگر روش بهتری برای طرز تهیه سوپ شیر سراغ دارید، خوشحال می‌شویم آن را با سایر کاربران کاغذ رنگی در میان بگذارید.