8 دلیل محکم برای آنکه دشمنانتان را دوست داشته باشید
هریک از شما ممکن است به دلایل مختلفی دشمنان و رقیبانی داشته باشید، افرادی که از دیدن رنج و زحمت شما خشنود میشوند. گاهی این دشمنیها برای مسائل شخصی نیست؛ یعنی افراد مشکل شخصی با شما ندارند. اما موفقیت شما در زمینهای خاص باعث میشود افراد دیگری که به چنین موفقیتی دست پیدا نکردهاند، از شما بدشان بیاید یا نسبت به شما حس دشمنی پیدا کنند. اغلب افراد بیتوجه به رقبا و دشمنانشان روی برنامه آینده و اهدافشان تمرکز دارند. شاید شما هم در همین گروه باشید. گرچه چنین عملکردی در برابر دشمنان خوب است؛ اما پیشنهاد میکنیم راهکار جدیدی را برای مواجه با دشمنانتان امتحان کنید و دشمنان را دوست داشته باشید. تعجب نکنید، دلایل زیادی وجود دارد که به شما میگوید باید دشمنانتان را دوست داشته باشید. در این مطلب از کاغذرنگی با ما همراه باشید تا دلایل دوست داشتن دشمنان را به شما بگوییم.
1. بهلطف دشمنان، خشمتان را مدیریت کنید
راستش را بخواهید دشمنان و بدخواهان موثرترین عامل در کنترل و مدیریت احساس خشم هستند؛ چراکه آنها همان افرادی هستند که میتوانند شما را به بالاترین درجه از خشم و عصبانیت برسانند. این افراد همانقدر که در خشمگین کردن شما موفق عمل میکنند؛ میتوانند به کنترل و مدیریت خشمتان هم کمک کنند. تمرین مهارتی مانند مدیریت خشم وقتی به صورت عملی باشد، موثرتر خواهد بود. به عبارت دیگر دشمنان مانند درمانگرانی هستند که فرصتی فراهم میکنند تا عصبانیت و خشمتان را کنترل کنید. پس دوست داشتن دشمنان که به شما در رشد و کنترل احساس کمک میکنند، به توسعه مهارتهای فردی شما منجر خواهد شد.
2. با دوست داشتن دشمنان رقابتی سالم را تجربه کنید
شاید تاکنون متوجه این موضوع نشده باشید که دشمنان شما را به یک میدان رقابت دعوت میکنند. دوست داشتن دشمنان و وجود آنهاست که رقابت و تلاش بیشتر برای بهبود عملکرد را معنا میدهد. فقط حواستان باشد در راه پیروزی در این رقابت و رشد مهارتها، اصول اخلاقی را زیر پا نگذارید و به فردی با جایگاه اجتماعی و شخصیتی پایینتر تبدیل نشوید. برای اینکه بتوانید فردی با چهارچوبهای اخلاقی صحیح باقی بمانید، کافی است فقط به رقابت سالم فکر کنید و دنبال راههای غیر اصولی برای پیروزی بر دشمنان نباشید.
3. از انتقادات دشمنان برای توسعه فردی استفاده کنید
طبیعی است که دشمنان هیچگاه حرفهای خوبی درباره شما نزنند؛ اما گاهی ممکن است نکات منفی، انتقادات و چیزهایی که پیرامون رفتار و عملکرد شما میگویند، کاملا صحت داشته باشد. بنابراین پیشنهاد میکنیم گاهی با شنیدن نقد و انتقادات مختلف درباره خودتان، قدمی به عقب بردارید و در رفتارها و اعمالتان بازنگری داشته باشید.
گاهی اوقات مواجه شدن با این انتقادات و واقعیت پشت آنها به شما برای تبدیل شدن به یک انسان شایسته با شخصیت حرفهای کمک میکند. این موضوع هم دلیل دیگری است که دوست داشتن دشمنان را شما نشان میدهد.
فراموش نکنید توجه به دشمنان گاهی سود و منفعت بسیار ارزشمندی برای شما دارد. سودی که شاید دوستان و رفقا نتوانند برایتان فراهم کنند.
4. با دوست داشتن دشمنان از آنها متحدین قدرتمند بسازید
دوست داشتن دشمنان میتواند به معنای تلاش برای تعامل و برقراری صلح با آنها باشد. اگر بتوانید موارد مشترکی بین خودتان و آنها پیدا کنید، موفق به ایجاد یک دوستی دیگر خواهید شد. چه کسی به دوست احتیاج ندارد؟ دشمنان قدیم یا همان دوستان جدید میتوانند در دراز مدت با شما در کارهای مختلف همکاری و سود مادی و معنوی مختلفی برایتان ایجاد کنند. چه بسا با اتحاد دشمنانتان در آینده کسبوکاری هرچند کوچک اما ارزشمند داشته باشید.
5. با وجود دشمنان باید بیشتر قدردان داشتههایتان باشید
در هر پدیده منفی هم میتوانید نکات مثبت مختلفی پیدا کنید. آگاهی از وجود این افراد و دوست داشتن دشمنان به شما کمک میکند بیشتر به اطرافتان نگاه کنید و داشتههایتان را بسنجید. دوستان واقعی، موفقیتها، شرایط مطلوب زندگی و… تنها بخشی از مواردی هستند که با حضور دشمنان باید بیشتر و بیشتر قدردانشان باشید. بنابراین پیشنهاد میکنیم کمی بهتر به اطراف و موقعیت خود نگاه کنید و شکرگزار حال خوبتان باشید.
6. دشمنی یا سوتفاهم، شفافیت در روابط را تمرین کنید
گاهی اوقات دلیل اصلی خصومت و دشمنی بعضی از افراد با شما، اختلافات یا سوبرداشتهای بسیار کوچک هستند. شاید شما علت این شکستگی و قطع رابطه را ندانید و قطعه گمشده پازل در دست همان فردی باشید که حالا به دشمن شما تبدیل شده است. اگر بتوانید با دوست داشتن دشمنان به آنها نزدیک شوید و با بیانی شفاف و بدون ابهام با آنها صحبت کنید، شاید همه سوتفاهمها از بین برود و روابط دوستانه و عمیقی با این افراد پیدا کنید.
7. عشقورزی به دوستانتان را بیاموزید
یادآوری مداوم این واقعیت که دشمنان وجود دارند، به شما کمک میکند تا افرادی که دوست و همراه شما هستند را بیشتر دوست داشته باشید و آنها را فراموش نکنید. احساس عشق و نفرت دو لبه یک شمشیر هستند که به راحتی میتوانند جای هم را بگیرند. پس هیچ وقت اجازه ندهید حس نفرت از حس عشق در وجودتان پیشی بگیرد.
8. با دوست داشتن دشمنان نفرت را از زندگی حذف کنید
تمرکز روی دشمنان و پرداختن به آنها، احساسات سمی مختلفی را مثل طلسم و جادو در روح و جسمتان ایجاد میکند که بزرگترین این احساسات خشم و نفرت است.
اگر موفقیت در زندگی را یک راه طولانی فرض کنید، برای جلو رفتن در این مسیر به یک چمدان نیاز دارید تا وسایل موردنظرتان را در آن قرار دهید. عشق و محبت میتواند توشه خوبی در این چمدان باشد؛ اما خشم و نفرت نه تنها در این مسیر کمکی به شما نمیکند؛ بلکه باعث سنگینی چمدان و درنهایت خستگی شما میشود.
درآخر یادتان باشد دشمنان اگر بیشتر از دوستان برایتان سود و منفعت نداشته باشند، کمتر از آنها مفید نیستند. شما میتوانید با دوست داشتن دشمنان و توجه به رفتار یا عملکرد آنها، شرایط زندگی را برای خودتان بهتر کنید و به توسعه مهارتهای فردی و هدف گذاری صحیح در زندگی بپردازید.
اگر شما هم منفعت دیگری در دوست داشتن دشمنان دیدهاید، آن را با ما در کاغذرنگی درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام