با برنج باقی مانده از غذا چه کنیم؟
حتما برای شما هم پیش آمده که پس از برگزاری مهمانی در خانه با حجم زیادی برنج باقی مانده از غذا و مهمانی مواجه شوید. برنجی که بیش از حجم مصرف روزانه شماست. اگر شما هم به هر دلیلی با برنج پخته شده زیادی روبهرو هستید. شما میتوانید برنج باقی مانده از غذا را در پخت غذاهای دیگر استفاده و طعمهای جدیدی امتحان کنید. با ما در کاغذرنگی همراه باشید تا چند ایده عالی برای استفاده از این برنج به شما ارائه دهیم.
1. تهیه پلو آناناس
یک روش عالی برای استفاده از برنج باقی مانده از غذا تهیه پلو آناناس سرخ شده است. این غذا یکی از انواع غذاهای بینالملل بوده و کنار ترکیبات عجیب، طعم جالبی هم دارد.
مواد لازم برای تهیه پلو آناناس
- برنج
- آناناس
- فلفل دلمهای
- نمک و ادویه به میزان لازم
روش تهیه پلو آناناس
ابتدا برنج باقی مانده از غذا را با آناناس خرد شده، فلفل دلمهای را و میزان کافی ادویه و نمک در ماهیتابه بریزید. ماهیتابه را با حرارت ملایم روی اجاق گاز گذاشته و در ظرف را ببندید تا آناناس با بخار نرم شود. مواد این ترکیب را 20 دقیقه با حرارت کم سرخ کنید. این غذا یک وعده سالم و خوشمزه مناسب کودکان است و بهدلیل تنوع رنگ و طعم باعث میشود کودکان نسبت به غذا اشتیاق بیشتری پیدا کنند.
2. کوفته برنجی
آرنچینو یا کوفته برنجی که به شکل یک توپ است؛ یک غذای خوشمزه و محبوب ایتالیایی است. از آنجا که کلا غذاهای ایتالیایی بین ایرانیان محبوبیت دارند، میتوان گفت ذائقه ما به ایتالیاییها نزدیک است. پس احتمال اینکه با برنج باقی مانده از غذا بتوانید یک غذای ایتالیایی خوب تهیه کنید، بالاست.
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی
- برنج
- نخود فرنگی
- گوشت
- پنیر موتزارلا
- آرد برنج
- سبزیجات
- نمک و ادویه
روش تهیه کوفته برنجی
همه مواد گفته شده را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست و کامل فراهم شود. با قاشق از مواد ترکیب شده بردارید و کف دستتان توپهای گرد درست کنید. ماهیتابه را روی شعله بگذارید و روغن بریزید. باید کمی صبر کنید تاروغن کاملا داغ شود. تنها در صورت داغ بودن روغن است که کوفته برنجیها به کف ماهیتابه نخواهند چسبید. کوفته برنجیهایی که با برنج باقی مانده از غذا تهیه کردهاید، کف ماهیتابه بگذارید تا به خوبی سرخ شود. زمانی که کوفته برنجیها طلایی شدند، آنها را روغن خارج کنید.
3. پلو ماهی سالمون
ماهی سالمون یک غذای مقوی و خوشمزه فرانسوی است و دستور پخت آسانی دارد. اگر اهل غذاهای دریایی هستید، این غذا میتواند انتخاب خوبی برای تهیه غذا با برنج مانده باشد.
مواد لازم برای تهیه پلو ماهی سالمون
- برنج
- ماهی ریز شده
- سبزیجات و لیمو تازه
- نمک و ادویه
روش تهیه برنج سالمون
برنج باقیمانده را با سبزیجات، لیمو تازه، ماهی ریز شده و ادویه هم بزنید تا یک ترکیب یکدست فراهم شود. از ترکیب به مقدار کافی برداشته و مانند کتلت یا فلافل در دستتان به آن شکل دهید. حالا در ماهیتابه روغن بریزید و تکههایی که تهیه کردید را با حرارت کم سرخ کنید. این وعده غذایی بهدلیل داشتن برنج و ماهی، غذای مناسبی برای افرادی است که دنبال غذای سالم و رژیمی هستند.
4. سالاد برنج
سالاد برنج یکی از بهترین غذاهایی است که به لطف آن میتواند کودکان را با سالادها آشتی دهید.
مواد لازم برای تهیه سالاد برنج
- برنج
- چند تکه مرغ
- نخود فرنگی
- سبزیجات و فلفل دلمهای
- نمک
روش تهیه سالاد برنج
ابتدا برنج را گرم کنید. سپس سبزیجات تازه، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، نخود فرنگی، چند تکه مرغ و کمی نمک را به برنج اضافه کنید. به خاطر داشته باشید مواد لازم برای تهیه این غذا بیش از آنکه یک اجبار است، به سلیقه غذایی شما یا کودکتان بستگی دارد.
5. سوشی
سوشی یکی از غذاهای معروف ژاپنی است و انواع مختلفی دارد. این غذا به تازگی بین ایرانیها هم محبوبیت پیدا کرده است؛ اما شاید به دلیل آنکه مواد اولیه آن چندان در دسترس نیست، دنبال پخت آن نباشید.
مواد لازم برای تهیه سوشی
- برنج
- ماهی
- سرکه برنج
- کمی شکر و نمک
- چند برگ جلبک نوری
- آووکادو، خیار و هویج خرد شده
روش تهیه سوشی
برای تهیه این وعده غذایی آووکادو، خیار و هویج را خرد کنید. حالا به صورت لایهای برنج باقی مانده از غذا را با ماهی، آووکادو، خیار و هویج را روی برگها بریزید. نمک و ادویه به آن اضافه کنید و مثل رولت مواد را در برگ جلبک پیچ دهید. پس از آماده شدن رولت، باید رول سوشیها را با چاقو برش دهید.
6. دلمه فلفل
دلمه غذایی خوشمزه و پرطرفدار در خاورمیانه است. دلمه را میتوان با فلفل دلمه، برگ انگور، کدو، بادمجان و گوجه فرنگی درست کرد. در این آموزش ما طرز تهیه دلمه فلفل را با برنج باقی مانده از غذا آوردهایم.
مواد لازم برای تهیه دلمه
- برنج
- گوشت
- سبزیجات و پیاز خرد شده
- لپه
- فلفل دلمه
- 4 قاشق غذا خوری سرکه
- نمک و ادویه
روش تهیه دلمه
ابتدا وسط فلفل دلمهها را خالی کنید. بعد سرخ کردن پیاز، گوشت را به آن اضافه کنید تا سرخ شود. لپه را جداگانه پخته و سبزیجات را خرد کنید. همه مواد را مخلوط کنید و با قاشق داخل فلفلها بریزید. آب، سرکه، رب و شکر را در قابلمه بریزید تا جوش آمده و سس مناسبی برای دلمهها تهیه شود. فلفلها را در قابلمه بگذارید و شعله را روی کم بذارید تا دلمهها بهخوبی پخته شوند. بعد از کم شدن آب درون قابلمه و پخته شدن دلمهها، دلمه فلفل آماده خوردن خواهد بود.
تنها نکتهای که حین پخت دلمه باید به آن توجه کنید، این است که مواظب باشید حین پر کردن داخل فلفلها، آنها را پاره نکنید.
7. پلو مکزیکی
پلو مکزیکی از غذاهای خوشمزه و معروف مکزیک است. پلو مکزیکی شباهت زیادی به غذاهای ایرانی دارد و از طرف ایرانیان مورد استقبال قرار گرفته است.
مواد لازم برای تهیه پلو مکزیکی
- برنج
- لوبیا یا نخود فرنگی
- گشنیز، فلفل سبز، سیر و پیاز خرد شده
- عصاره آب مرغ
- روغن زیتون
- آب لیمو تازه
- رب گوجه
- نمک و ادویه
روش تهیه پلو مکزیکی
ابتدا پیاز و فلفل را با حرارت کم سرخ کنید. سپس سیر ریز شده و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن مواد داخل ماهیتابه، رب گوجه را به مواد بزنید. برنج باقی مانده از غذا، عصاره مرغ و ادویه را هم به مواد اضافه کنید و تمام مواد را هم بزنید تا یکدست شود. قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا مواد داخل آن به خوبی پخته شود. بعد از چیده شدن آب مرغ، نخود فرنگی، لوبیا، گشنیز خورد شده و آب لیمو را اضافه کنید. پلو مکزیکی شما آماده سرو است.
8. پلو پنیری
پلو پنیری یک وعده غذایی خوشمزه است. هرچند در تهیه این غذا از ماکارونی استفاده میشود، اما شام میتوانید به جای ماکارونی از برنج باقی مانده از غذا استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه پلو پنیری
- برنج
- گوشت
- سبزیجات
- نمک و ادویه
- پنیر پیتزا
- تخم مرغ
روش تهیه پلو پنیری
برنج پخته شده را با گوشت، سبزیجات، نمک و ادویه مخلوط کنید؛ یک لایه پنیر روی مواد بزنید و با برس آغشته به تخم مرغ سطح مواد را صاف کنید سپس ظرف را در فر با درجه مناسب بگذارید.
9. شیر برنج
شیر برنج از غذاهای سنتی ایرانی است. این غذای مقوی به عنوان صبحانه یا شام انتخاب خوبی است.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج
- 1 پیمانه برنج
- یک پیمانه گلاب
- 1 و نیم پیمانه شکر
- 1 لیتر شیر
- 3 قاشق غذاخوری خامه
- یک قاشق چای خوری هل ساییده شده
- نصف قاشق چای خوری نمک
روش تهیه شیر برنج
به برنج آب، گلاب و نمک اضافه کنید. تا زمانی که دانههای برنج له شوند، پخت و حرارت دادن را ادامه دهید. بعد از اینکه برنج کاملا پخت، شیر و خامه به برنج اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا شیر برنج به جوش بیاید. سپس شکر و هل را اضافه و مواد را مخلوط کنید. در این مدت چند بار شیر برنج را هم بزنید. بعد از حدود 30 دقیقه شیربرنج شما آماده شده است.
این غذاهای خوشمزه را حتما امتحان کنید؛ البته فراموش نکنید اگر برنج اضافی از غذا چند ساعت در محیط اتاق باقی بماند، باکتریهای مضری در آن رشد خواهند کرد که شما را دچار مسمومیت میکند. اگر هم علاقهای به تهیه چنین غذاهایی ندارید، میتوانید با تهیه قورمه سبزی یا هر خورش دیگر، پلوی باقی مانده را با خورش میل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام