طرز تهیه کشک بادمجان و تزیین مجلسی آن
کشک بادمجان هم مانند قورمه سبزی یک غذای خوشمزه، سنتی و محبوب ایرانی است که به آسانی تهیه میشود. این غذا مواد مغذی فراوانی دارد و بهعنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو میشود. در این مطلب از کاغذرنگی طرز تهیه کشک بادمجان و ایدههایی برای تزیین کشک بادمجان را ارائه کردهایم. اگر به این غذای خوشمزه علاقه دارید، درادامه با کاغذرنگی همراه باشید تا با تزیین زیباتر آن، سفرهای زیبا داشته باشید.
مواد لازم در طرز تهیه کشک بادمجان
مواد گفته شده را برای تهیه کشک بادمجان فراهم کنید. اگر تعداد نفرات شما بیشتر از چهار نفر است، باید میزان مواد را بهنسبت تغییر دهید. البته برای تزیین کشک بادمجان به مواد بیشتری نیاز دارید.
- یک کیلو بادمجان
- یک پیاز بزرگ
- دو حبه سیر
- ½ پیمانه کشک
- چهار گردو (اختیاری)
- نعناع خشک
- روغن بهمیزان لازم
- نمک و زردچوبه بهمیزان لازم
آموزش طرز تهیه کشک بادمجان
کشک بادمجان یک غذای بسیار سریع و ساده است. برای آشنایی با طرز تهیه کشک بادمجان کافی است مراحل زیر را با دقت پیش ببرید.
1. سرخ و له کردن بادمجانها
برای تهیه کشک بادمجان، حتما از بادمجانهای شیرین و بدون تخم استفاده کنید. ابتدا بادمجانها را با چاقو پوست بکنید؛ سپس برای نیمساعت در آب بگذارید و آبکشی کنید. این کار باعث میشود بافت کشک بادمجان لطیفتر باشد.
بادمجانها را با کمی روغن سرخ و با گوشتکوب دستی له کنید. در این مرحله از طرز تهیه کشک بادمجان ترجیحا از گوشتکوب برقی کمک نگیرید؛ زیرا بادمجانها بیشازحد له میشوند. در مقابل گوشتکوب دستی میتواند بافت مناسبی از کشک بادمجان ایجاد کند.
2. خرد و آماده کردن گردو
استفاده از گردو در کشک بادمجان میتواند طعم بسیار بهتری به آن بدهد. شما میتوانید تنها چند گردو برای تزیین غذا استفاده کنید یا مقداری گردو را با اندازه دلخواه ریز یا درشت خرد کنید و داخل کشک بادمجان هم بریزید.
میزان ریز کردن گردو کاملا اختیاری بوده و به ذائقه خودتان بستگی دارد. بنابراین محدودیتی در این مرحله ندارید.
3. سرخ کردن پیاز و نعناع
پیاز را بهشکل خلال خرد کرده و سرخ کنید. بعد از اینکه پیاز کمی طلایی شد، به آن فلفل، سیر و زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید. بعد از تفت مواد، بادمجانها را به ظرف اضافه کنید. حالا درون ماهیتابه دیگر روغن بریزید و نعنای خشک را با حرارت کم برای یک دقیقه سرخ کنید.
4. ترکیب همه مواد با هم
کشک و نعنا را به بادمجان اضافه کنید، بهاندازه کافی نمک بزنید و تفت دهید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید کشک بادمجان با حرارت کم جا بیافتد. بعد از آمادهشدن کشک بادمجان، آن را در ظرف مناسب بریزید و به در آخر به تزیین و زیباسازی ظاهر این غذای محبوب بپردازید.
ایدههایی برای تزیین کشک بادمجان
در ادامه ایدههایی برای تزیین مجلسی و زیبای کشک بادمجان و فراهم کردن ظاهری زیباتر برای آن ارائه کردهایم. اگر میخواهید از این غذا در مهمانیهایتان استفاده کنید، تزیین آن میتواند اهمیت زیادی برایتان داشته باشد.
ایده اول، تزیین کشک بادمجان با هلال ماه
یک ایده زیبا برای تزیین این غذا طرح هلال ماه است. کشک بادمجان را در ظرف دلخواهتان بریزید؛ سپس با ماسوره چند خط هلال درست کنید. قسمتهای خالی را با پیازداغ، مغز تخمه، نعناع داغ، گردو و کشک زعفرانی (برای تزیین و خوشمزهتر شدن میتوانید به کشک بهاندازه دلخواه زعفران اضافه کنید) پر کنید.
ایده دوم، تزیین کشک بادمجان تکنفره
برای اجرای از این ایده جذاب، به چند بادمجان گرد نیاز دارید. بادمجانها را از وسط نصف کرده و محتوایشان را خالی کنید. سپس کشک بادمجان را در بادمجانهای گرد بریزید و مانند تصویر بهصورت موازی تزیین کنید. این ایده برای مهمانیهای کوچک بهتر است. چراکه تهیه بادمجان به تعداد بالا و تزیین آن دردسر زیادی دارد.
ایده سوم، تزیین با طرح شلوغ
بعد از ریختن کشک بادمجان در ظرف، مقداری پیازداغ دورتادور ظرف بریزید. با قاشق کمی کشک و نعناع داغ وسط آن اضافه کنید. سپس برای رنگدادن به کشک بادمجان، روغن پیاز داغ را روی کشک بریزید و با گردو تزیین کنید.
ایده چهارم، تزیین با طرح گل
برای زدن تزیین گل روی کشک بادمجان با استفاده از قاشق یا قالب قلب، پنج قلب با کشک زعفرانی درست کنید. سپس با پیاز و نعناع داغ وسط آن شکلی شبیه گل بسازید. قسمتهای بیرون گل را کشک سفید بریزید و پیاز داغ و گردو را به دلخواهتان به کشک بادمجان اضافه کنید.
ایده پنجم، استفاده از فلفل دلمهای
برای استفاده از این ایده، یک فلفل دلمهای قرمز، چند تکه نان سنگک و پوست بادمجان پیچ خورده را بهشکل گلهایی با طرحهای درآورید. سپس گردو، کشک زعفرانی، نعناع و پیاز داغ، کشک سفید و خلال بادام را بهترتیب روی کشک بادمجان بریزید. درآخر با نوک چاقو روی کشک و نعناداغ خط بزنید. این ایده برای ظروف بزرگ بسیار زیبا خواهد بود.
ایده ششم، طرح هلالهای پهن
با استفاده از ماسوره، سه نیمدایره درست کنید. هر قسمت را مانند تصویر با گردو، نعناع و پیاز داغ پر کنید. اگر میخواهید از چنین طرحی استفاده کنید، بهتر است ظرف سرو کشک بادمجان را گرد انتخاب کنید.
ایده هفتم، ایده تزیین مربعی
در این طرح زیبا و ساده، کشک، گردو، پیاز و نعناع داغ را با زاویه 90 درجه در ظرف بریزید. چند سیر سرخشده را روی کشک بگذارید. این ایده هم برای ظروف مربعی و زاویهدار انتخاب بسیار زیبایی خواهد بود.
ایده هشتم، طرح گل برای تزیین کشک بادمجان
ایده دیگر برای تزیین کشک بادمجان با استفاده از قاشق، قالب یا ماسوره چند گل روی کشک بادمجان درست کنید. بهکمک گردو، پیاز و نعناع داغ روی آن را تزیین کنید. اگر در تزیین غذا چندان ماهر نیستید، این طرح برای شما مناسب نیست.
ایده نهم، تزیین با طرح خورشید
با استفاده از ماسوره طرح خورشید را روی کشک بادمجان بسازید؛ میتوانید خورشید را با کشک زرد (زعفرانی) و سیرداغ و پرتوهای خورشید را با کشک سفید طراحی کنید. بهکمک ماسوره کشکهای رنگی را روی کشک بادمجان بزنید و بین پرتوها را با سیر، نعنا و پیازداغ پر کنید.
ایده دهم، تزیین کشک بادمجان ساده در ظرف بیضی
برای استفاده از این ایده، یک قالب گرد روی ظرف موردنظر بگذارید. کشک بادمجان را درون آن بریزید و با گردو، پیاز و نعناع داغ تزیین کنید. این ایده ساده برای افرادی مناسب است که نمیخواهند وقت زیادی را برای تزیین غذا صرف کنند.
نکاتی برای تزیین کشک بادمجان
تفاوتی ندارد کدام یک از ایدههای گفته شده را برای تزیین غذا انتخاب کنید. در هر صورت چند نکته را در نظر داشته باشید. مهمترین نکته انتخاب ظرف مناسب است. بعضی از ایدههای گفته شده برای ظروف مربعی، بعضی دیگر برای ظروف دایرهای و بعضی برای ظرفهای بیضی شکل مناسب هستند. بنابراین پیش از انتخاب هر طرح به شکل ظرفتان توجه کنید. همچنین سعی کنید در استفاده از نعناع داغ و سیر داغ در تزیین غذا زیادهروی کنید؛ چراکه باعث تلخی طعم کشک بادمجان خواهند شد و ممکن است همه مهمانها از طعم سیر زیاد خوششان نیاید.
اگر شما هم ایدهای برای تزیین زیباتر این غذای سنتی دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام