کافه لاته یا کافه لته (caffè e latte) یک نوشیدنی محبوب ایتالیایی است که از ترکیب اسپرسو و شیر درست می‌شود. این نوشیدنی فوق‌العاده و خوش‌طعم کمی تلخ‌تر از کاپوچینو است؛ اما از نظر ظاهری شباهت زیادی به آن دارد. در کاغذرنگی طرز تهیه کافه لاته (لته) را به دو روش مختلف به شما خواهیم تا با تهیه آن بتوانید یک نوشیدنی هیجان‌انگیز را تجربه کنید.

مواد موردنیاز طرز تهیه کافه لاته

  • یک لیوان شیر
  • دو قاشق چای‌خوری اسپرسو (حدود هفت الی هشت گرم)

وسایل موردنیاز

  • اسپرسوساز (در صورتی که اسپرسوساز ندارید از موکاپات استفاده کنید)
  • شیرجوش
  • فنجان
  • قاشق
  • همزن

طرز تهیه کافه لاته خانگی

برای تهیه کافه لاته باید مراحل زیر را قدم به قدم پیش ببرید.

1. ریختن شیر در شیرجوش

شیر را داخل شیرجوش ریخته و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید. منتظر بمانید تا شیر به نقطه جوش رسیده و شروع به جوشیدن کند، سپس شیرجوش را از روی اجاق بردارید. حال با یک قاشق یا همزن از یک طرف ظرف شیر را هم بزنید تا کف کند.

این نکته را به یاد داشته باشید، هم زدن شیر نباید خیلی طول بکشد، چون شیر شرد شده و کافه لاته شما طعم اصلی خود را نخواهد داشت.

طرز تهیه کافه لاته و جوشاندن شیر

2. ریختن شیر در فنجان در طرز تهیه کافه لاته

فنجان را تا 3/4 از شیر پر کنید؛ سپس کف شیر که در ته شیرجوش جمع شده را به فنجان اضافه کنید. یادتان باشد کف شیر را با قاشق به فنجان اضافه نکنید؛ چراکه قاشق کف شیر را از بین می‌برد. بنابراین کاری که باید انجام دهید، این است که اگر چیزی از شیر باقی مانده، داخل یک لیوان دیگر ریخته و کف باقی مانده را با کمک همان شیرجوش به فنجان اضافه کنید.

3. تهیه کردن اسپرسو

نوبت آماده کردن اسپرسو است، بلافاصله بعد از اینکه‌ شیر را آماده کردید، شروع به آماده کردن اسپرسو کنید.  برای درست کردن اسپرسو بهتر است از اسپرسوساز استفاده کنید. در صورتی که در منزل خود اسپرسو ساز ندارید، یک موکاپات نیز کار شما را راه می‌اندازد.

هنگام درست کردن اسپرسو با موکاپات باید به چند نکته توجه داشته باشید:

  1. پودر اسپرسو را فشرده نکنید.
  2. موکاپات را روی شعله ملایم اجاق گاز گذاشته و به محض اینکه اسپرسو شروع به بالا آمدن کرد، شعله را کم کنید.
  3. بلافاصله بعد از اینکه مخزن بالایی موکاپات پر شد، شعله اجاق را خاموش کنید تا اسپرسو نجوشد.
  4. اگر موکاپات خود را تازه خریده‌اید، حتما اولین اسپرسو آن را دور بریزید.

تهیه اسپرسو برای لاته

4. اضافه کردن اسپرسو طرز تهیه کافه لاته

بالاخره به آخرین مرحله طرز تهیه کافه لاته می‌رسید. در این مرحله باید اسپرسو را به فنجان کافه لاته خود اضافه کنید؛ دقت کنید اسپرسو را از وسط فنجان بریزید تا کف شیر خراب نشود. کافه لاته شما آماده است، می‌توانید با شکلات داغ آن را تزیین و نوش‌جان کنید!

طرز تهیه کافه لاته (لته) به دو روش مختلف را در کمتراز 5 دقیقه یاد بگیرید

درست کردن کافه لاته به روش کافی‌شاپ‌ها

این روش طرز تهیه کافه لاته بیشتر شبیه کافه‌هاست. در این روش ابتدا شیر را طبق مرحله اول روش قبلی آماده کرده و بلافاصله بعد از آن سراغ درست کردن اسپرسو بروید. وقتی اسپرسو آماده شد یک سوم فنجان را از آن پر کنید. حال باید سه چهارم باقی مانده فنجان را از شیر پر کنید. نکته‌ای که هنگام ریختن شیر داخل فنجان وجود دارد این است که شیر را باید با سرعت ملایم و با کمی فاصله از فنجان روی اسپرسو بریزید. همچنین بهتر است برای ریختن شیر داخل فنجان از یک پیچر استفاده کنید.

طرز تهیه کافه لاته (لته) رو به دو روش مختلف تو کمتراز 5 دقیقه یاد بگیر!

بنابراین شیر را داخل پیچر ریخته و از فاصله کمی شروع به ریختن آن داخل فنجان اسپرسو کنید. وقتی به نیمه فنجان رسیدید، فاصله پیچر را کم کرده و با همان یکنواختی اولیه شیر را به فنجان اضافه کنید. حین اضافه کردن شیر به فنجان می‌توانید با حرکت دست طرح‌های هنری نیز ایجاد کنید.

برای مثال برای درست کردن طرحی شبیه برگ می‌توانید موقع ریختن شیر پیچر را به طرفین حرکت داده و وقتی به انتهای فنجان رسیدید، مستقیم از وسط فنجان تا بالا حرکت کنید تا یک طرح شبیه برگ ایجاد شود. ناگفته نماند برای اولین بار شاید طرح شما چندان جالب نشود، اما قطعا با کمی تمرین این مشکل نیز حل خواهد شد.

طرز تهیه کافه لاته (لته) رو به دو روش مختلف تو کمتراز 5 دقیقه یاد بگیر!

کافه لاته شما آماده نوشیدن است. تفاوت اصلی در طرز تهیه کافه لاته طرح‌هایی است که به «لاته آرت» شهرت دارند و برای تزیین روی فنجان از آن استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید خود را به چالش بکشید، سعی کنید طرح‌های مختلفی را یاد بگیرید.