خلاصه مطلب

خورش بامیه از بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی شناخته می‌شود. اگر دوست دارید، این غذای خوشمزه را به سبک جنوبی درست کنید، با طرز تهیه خورش بامیه کاغذرنگی همراه باشید.

خورش بامیه یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی به شمار می‌رود. این خورش خوشمزه و محبوب تقریبا در همه‌ شهرهای کشور با روش‌های متفاوت تهیه می‌شود، ولی اصالت خورش بامیه به شهرهای جنوبی ایران بازمی‌گردد. جالب است بدانید یکی دیگر از دلایل پر طرفدار بودن این خورش، برخورداری از خواص فوق‌العاده بامیه است. اگر تاکنون این غذای خوشمزه را درست نکرده‌اید، برای یادگیری طرز تهیه خورش بامیه با کاغذرنگی همراه باشید.

مواد موردنیاز برای تهیه خورش بامیه

  • 400 گرم
    بامیه
  • 500 گرم
    گوشت قرمز
  • 3 عدد
    پیاز متوسط
  • 3 عدد
    گوجه فرنگی
  • 2 قاشق غذاخوری
    رب گوجه فرنگی
  • 2 حبه
    سیر (اختیاری)
  • 5 لیوان
    آب آشامیدنی
  • نمک به مقدار لازم
    نمک
  • به میزان لازم
    روغن
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
    فلفل سیاه
  • به مقدار لازم
    فلفل قرمز
  • به مقدار لازم
    زردچوبه

مواد اولیه گفته شده ویژه 5 نفر است. در صورتی که برای تعداد افراد بیش‌تر یا کم‌تری آشپزی می‌کنید، به همین میزان مواد لازم را اضافه یا کم کنید.

مراحل طرز تهیه خورش بامیه

برای درست کردن خورش بامیه کافی است، مراحل گفته شده را با دقت انجام دهید تا یک خورش بامیه خوش طعم‌وعطر آماده کنید. همچنین اگر دنبال یک غذای سنتی و اصیل ایرانی هستید، خورش قیمه نثار قزوینی یکی از بهترین انتخاب‌ها برای درست کردن یک غذای خوش رنگ‌ولعاب و خوشمزه است.

1. سرخ کردن پیاز داغ

ابتدا سیر و پیازها را شسته و پس از پوست گرفتن، آن‌ها را نگینی خرد کنید. سپس یک قابلمه روی اجاق گاز با شعله متوسط قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، پیازها و سیرهای خرد شده را در قابلمه ریخته و با کفگیر آن‌ها را به طور مرتب تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن به مقدار لازم زردچوبه اضافه کنید؛ این کار باعث می‌شود پیاز و سیر نرم و یکدست شود.

سرخ کردن سیر و پیاز را تا طلایی و کاراملی شدن آن‌ها ادامه دهید و تا زمانی که پیاز به اصطلاح سبک نشده، مرحله بعدی را پیش نبرید.

2. اضافه کردن گوشت قرمز

هنگامی که سیر و پیاز طلایی کم‌رنگ شدند، زیر شعله را کم کنید. بعد از شستن و گرفتن آب گوشت‌ها، آن‌ها را به اندازه‌های متناسب خورشی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. حالا محتوای قابلمه را به طور پیوسته تفت دهید تا گوشت‌ها به تدریج بپزند. بعد از کمی تفت دادن فلفل و ادویه را اضافه کنید. سرخ کردن گوشت را تا زمان تغییر رنگ و گرفته شدن بوی نامطبوع گوشت‌ها با حرارت ملایم ادامه دهید.

  • دقت کنید بالا بودن شعله اجاق گاز ممکن است باعث سوختگی، دیرپز شدن، سفت شدن و تغییر مزه گوشت شود.
  • در این مرحله از طرز تهیه خورش بامیه نمک را به خورش اضافه نکنید؛ افزودن نمک در این مرحله باعث شدن دیرپز شدن گوشت می‌شود.
  • بهتر است تکه‌های گوشت را به اندازه متوسط خرد کنید. کوچک یا بزرگ بودن قطعات گوشت به ترتیب باعث وا رفتن و مغز پخت نشدن گوشت می‌شود.

3. پاک و سرخ کردن بامیه‌ها

بعد از اینکه تکلیف سیر، پیاز و گوشت مشخص شد، نوبت آماده کردن بامیه‌هاست. برای این کار باید اول بامیه‌ها را پاک کرده و بشویید. پس از آن با کمی روغن در حرارت ملایم آن‌ها سرخ کنید.

اگر بامیه‌ها را در حرارت زیاد سرخ کنید، بافت آن‌ها سفت و نامناسب می‌شود. در عوض هرچه با حوصله و حرارت ملایم به سرخ کردن بامیه‌ها بپردازید، نرم‌تر خواهند شد.

4. اضافه کردن آب به مخلوط گوشت و پیاز

بعد از آن که حدود ده دقیقه گوشت‌ها با پیاز تفت داده و سرخ شدند، باید تغییر رنگ داده باشند. هر زمان که متوجه تغییر رنگ و حتی آب انداختن گوشت در پیاز شدید، وقت اضافه کردن آب جوش است. پس از آن باید در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید این ترکیب حدود 90 دقیقه با حرارت بسیار ملایم بپزد تا گوشت حسابی مغز پخت و آماده شود.

اضافه کردن آب جوش به گوشت

5. اضافه کردن رب گوجه به بامیه‌ها

وقتی بامیه‌ها کمی تغییر رنگ داده و پختند، باید رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. حالا همان‌طور به هم زدن بامیه‌ها ادامه دهید تا رب گوجه به تدریج باز شده و به بامیه‌ها رنگ دهد.

6. ترکیب همه مواد با چاشنی‌ها

بعد از آن که هم گوشت‌ها و هم بامیه‌ها کاملا پخته و آماده شدند، باید مخلوط گوشت و پیاز را به بامیه و رب سرخ شده اضافه کنید. حالا نوبت طعم‌دار کردن خورش است. برای این کار کافی است آبلیمو، نمک، فلفل و اگر دوست دارید قوره به خورش اضافه کنید تا طعم آن تکمیل شود.

خیلی از افراد در این مرحله ادویه کاری، زردچوبه، آویشن و پودر سیر هم به خورش اضافه می‌کنند. حالا اجازه دهید حدود یک ربع همه مواد با هم روی شعله ملایم حرارت باقی بمانند تا خورش بامیه حسابی جا بیفتد.

آخرین قدم از طرز تهیه خورش بامیه

شما می‌توانید به تناسب ذائقه خود در چند دقیقه آخر از طرز تهیه خورش بامیه چند گوجه‌فرنگی را حلقه کرده و به خورش اضافه کنید یا پس از آن که خورش را در ظرف ریختید، پیش از بردن سفر سفره یک گوجه را حلقه کرده و روی آن قرار دهید. همچنین از دیگر مواردی که به شکل دلخواه می‌توانید به این خورش اضافه کنید سیب‌زمینی سرخ کرده است.

پس از آن که خورش را کامل پختید، وقت تزیین و سرو آن است.

طرز تهیه خورش بامیه

اگر شما هم مواد دیگری برای خوش طعم شدن خورش بامیه به آن اضافه می‌کنید، می‌توانید نظرتان را درباره آن با کاربران کاغذ رنگی در میان بگذارید.

اشتراک گذاری:

نظر خود را در مورد متن بالا ثبت کنید