بی‌شک از بین همه خورش‌هایی که با میوه تهیه می‌شوند، خورش به یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین آن‌هاست. یکی از ویژگی‌هایی که این خورشت را نسبت به سایر خورش‌ها متمایز می‌کند، عطر و بوی آن است. بد نیست بدانید بهترین نوع به در اصفهان کاشت می‌شود. این غذا در اصل جز غذا‌های اصیل اصفهانی محسوب می‌شود. همچنین از به برای درست کردن مربا و دم‌نوش نیز استفاده می‌شود، چراکه این میوه عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر می‌خواهید با طرز تهیه خورش به آشنا شوید، با کاغذرنگی همراه باشید.

مواد موردنیاز برای طرز تهیه خورش به

  • 400 گرم گوشت گوسفندی
  • 300 گرم به
  • 1عدد پیاز متوسط
  • 10 الی 12 عدد آلو خورشی
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو
  • یک دوم پیمانه زعفران دم کرده
  • روغن به مقدار لازم
  • فلفل، نمک، پودر سیر ، زرد چوبه،دارچین به میزان دلخواه

برای طرز تهیه خورش به به پیشنهاد می‌کنیم از گوشت گوسفندی استفاده کنید، اما به هر دلیلی اگر این گوشت را دوست ندارید؛ می‌توانید از گوشت گوساله، گوشت مرغ  یا اصلا بدون گوشت این غذا را درست کرده و از آن لذت ببرید.

طرز تهیه خورش به

آموزش طرز تهیه خورش به

این خورشت هم مانند طرز تهیه خورش فسنجان مراحل مختلف اما ساده‌ای دارد. برای تهیه این خورش کافی است مراحل زیر را طی کنید.

1. خرد و سرخ کردن پیازها

در قدم اول از طرز تهیه خورش به باید پیازها را نگینی یا خلالی خرد کنید. پس از آن روغن را در ماهی‌تابه بریزید و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. زیر شعله را ملایم قرار دهید و پیازها را کامل هم بزنید تا به تدریج سرخ و طلایی شوند. اجازه ندهید پیازها خیلی رنگ عوض کرده و تیره شوند.

طرز تیه خورش به مرحله اول

2. خرد و سرخ کردن گوشت‌ها

گوشت‌ها را در اندازه‌های تقریبا مساوی خرد کنید. هرچند اندازه قطعات گوشت‌ دلخواه است، اما پیشنهاد می‌شود هر تکه به اندازه دو حبه قند باشد. گوشت‌ها را به تابه اضافه کرده و با پیازها تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها کم‌کم تغییر کند. برای از بین بردن بوی بد گوشت می‌توانید هنگام طبخ کمی برگ بابونه به آن اضافه کنید. پس از تغییر رنگ و پخته شدن نسبی گوشت‌ها، زرد چوبه، نمک و سایر طعم‌دهنده‌های دلخواهتان را به آن اضافه کرده و مواد را با هم به‌ خوبی مخلوط کنید.

ترکیب گوشت، پیاز و… را پس از سرخ شدن، درون یک قابلمه ریخته و 1 لیتر آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا آب به نقطه جوش رسیده و کمی بافت گوشت‌ها نرم‌تر شود. در این مرحله از طرز تهیه خورش به بعد از پخت گوشت در آب، در صورتی که آب خورش کم بود، دوباره کمی آب و رب گوجه‌فرنگی به آن اضافه کنید. پیشنهاد می‌کنیم همراه آب و رب کمی دارچین یا چوب آن را به خورش به اضافه کنید تا عطر غذایتان بهتر شود.

مرحله دوم از خورش به

3. اضافه کردن میوه‌ها در طرز تهیه خورش به

با توجه به اینکه میوه به بافت نرم و لطیفی دارد، باید در آخرین مرحله به خورش اضافه شود. بنابراین پس از آنکه کل ترکیب گوشت با سس اصلی خورش کاملا پخته و نرم شد، باید میوه به را به آن اضافه کنید.

برای اضافه کردن میوه در طرز تهیه خورش به ابتدا به‌ها را کاملا شسته و در انداز‌ه‌های دلخواه خلال یا خرد کنید. میوه‌های خرد شده را به خورش اضافه کرده و زیر خورش را با شعله ملایم روشن کنید تا میوه به هم کاملا بپزد.

پس از آنکه به هم پخت، می‌توانید زیر خورش را خاموش کرده و غذا را سرو کنید.

اضافه کردن میوه ها به غذا

اگر ذائقه شیرینی دارید و ترجیح می‌دهید خورش شیرین باشد، در طرز تهیه خورش به یک قاشق شکر نیز حین پخت به آن اضافه کنید. سپس حرارت را کمی ملایم‌تر از قبل کنید و اجازه دهید مدت 30 دقیقه به آرامی خورش جا بیفتد. شما می‌توانید این خورش خوشمزه اصفهانی را همراه برنج ایرانی سرو کرده و نوش جان کنید. اگر در پخت این غذای اصیل ایرانی تجربه‌ای دارید که در این مقاله به آن اشاره‌ای نشده است، آن را با ما به اشتراک بگذارید.