بی‌شک برای شما هم اتفاق افتاده که برای سرو یک غذای متفاوت در مهمانی‌ها و مراسمات خاص، دنبال یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی باشید؛ خورش بادمجان از دسته غذاهای خوش‌مزه سنتی است که اکثر افراد این غذا را دوست دارند. خورش بادمجان بسته به سلیقه و ذائقه غذایی افراد با گوشت قرمز و مرغ طبخ می‌شود. برای آموزش طرز تهیه خورش بادمجان با کاغذرنگی همراه باشید.

مواد موردنیاز در طرز تهیه خورش بادمجان

مواد مورد نیاز گفته شده ویژه 4 نفر است. بنابراین اگر برای تعداد افراد بیش‌تر یا کم‌تر قصد آشپزی دارید، طبق دستور گفته شده مواد اولیه را اضافه یا کم کنید.

  • 300 گرم گوشت قرمز
  • 6 عدد بادمجان
  • 2 یا 3 عدد گوجه‌فرنگی
  • 2 عدد پیاز متوسط
  • یک عدد لیمو عمانی یا یک قاشق مرباخوری پودر لیمو عمانی/ چند عدد دون آبغوره یا آب آبغوره
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • نمک، ادویه، زردچوبه و فلفل قرمز
  • روغن مایع
  • 1 قاشق غداخوری زعفران دم کرده (اختیاری)

مراحل طرز تهیه خورش بادمجان

برای درست کردن خورش بادمجان خوشمزه و جافتاده، مراحل گفته شده را با دقت و حوصله انجام دهید. اگر می‌خواهید خورش قورمه سبزی اصیل ایرانی با طعمی بی‌نظیر تهیه کنید، فقط کافی است طبق آموزش طرز تهیه خورش قورمه سبزی این غذا را تهیه کنید.

1. سرخ کردن پیازها

برای آماده کردن خورش بادمجان مجلسی ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید. سپس درون قابلمه مقداری روغن ریخته و آن را روی اجاق گاز با حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود و پیاز به کف ظرف چسبیده نشود. پیازها را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید کاملا سرخ و کاراملی شوند.

طرز تهیه خورش بادمجان

2. تفت دادن گوشت قرمز و اضافه کردن ادویه‌ها

بعد از اینکه پیاز کمی طلایی رنگ شد، گوشت را به قابلمه اضافه کنید و 10 دقیقه با حرارت کم آن را تفت دهید. سپس زردچوبه، ادویه و فلفل روی گوشت ریخته و تا زمان تغییر رنگ و از بین رفتن بوی نامطبوع گوشت‌ها، تفت دادن و هم زدن گوشت‌ها را ادامه دهید. سعی حتی می‌توانید در این مرحله چند قاشق آب به ترکیب اضافه کنید تا گوشت حین پخت خیلی خشک نشود.

  • دقت کنید، سرخ کردن زیاد گوشت باعث تغییر مزه، سفت و دیرپز شدن گوشت‌ها می‌شود.

همچنین در نظر داشته باشید پس از اضافه کردن زردچوبه و فلفل ترکیب را کاملا مخلوط کرده و هم بزنید تا همه گوشت‌ها به طور کامل مزه‌دار شوند.

16
16 1
14
15

3. افزودن چاشنی به مواد خورش

در این مرحله از طرز تهیه خورش بادمجان بعد از تفت دادن گوشت، رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه و همه آن‌ها را چند دقیقه تفت دهید؛ این کار باعث می‌شود طعم و رنگ خورش بادمجان بهتر شده و بوی خامی رب گوجه فرنگی هم حین پخت گرفته شود. اگر می‌خواهید رب به خوبی و کاملا یکدست با گوشت، پیاز و ادویه‌جات مخلوط شود، حدود یک لیوان آب جوش هم به این مواد اضافه و آن‌ها را کاملا با هم مخلوط کنید.

اضافه کردن رب و آب

4. آب در طرز تهیه خورش بادمجان

در این قدم از طرز تهیه خورش بادمجان 5 تا 6 لیوان آب آشامیدنی داخل قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید آب خورش جوش بیاید. حالا حرارت شعله را کم کرده و بگذارید گوشت به مدت یک الی دو ساعت پخته و خورش اصطلاحا جا بیفتد. در این مرحله می‌توانید گوجه‌ها را به صورت دو نیم برش داده و در قابلمه قرار دهید یا در آخر گوجه‌ها را به صورت حلقه‌ای برش داده و جداگانه سرخ کنید.

  • توجه داشته باشید، مدت زمان پخت گوشت متفاوت است. بهتر است حین پخت یک چاقو یا چنگال را در گوشت فرو کنید و میزان نرمی آن را بسنجید.

اضافه کردن رب و آب به طرز تهیه خورش بادمجان

5. سرخ کردن بادمجان و گوجه فرنگی

در فاصله‌ای که خورش در حال جا افتادن است، بادمجان‌ها را پوست کنده، به صورت طولی برش دهید و بشویید. پس از شستن بادمجان‌ها برای برطرف کردن تلخی و جذب کم‌تر روغن، روی آن‌ها کمی نمک بریزید. پس از گذشت 40 الی 60 دقیقه بادمجان‌ها را شسته و آبکش کنید. برای سرخ کردن بادمجان، ابتدا یک ماهیتابه با مقداری روغن روی اجاق گاز با شعله متوسط قرار دهید تا روغن داغ شده و بعد بادمجان‌ها را کف ماهی‌تابه بچینید تا کاملا سرخ شوند.

11
11 1

7. طرز تهیه خورش بادمجان و سرو

در آخرین قدم از طرز تهیه خورش بادمجان پس از پخت کامل گوشت، نمک (افزودن نمک قبل از پخت گوشت باعث سفت یا دیرپخت شدن گوشت خواهد شد) پودر لیمو یا آبغوره و زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید. در نهایت گوجه و بادمجان سرخ شده را به قابلمه خورش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه خورش جاافتاده شود، سپس زیر شعله را خاموش کنید.

طرز تهیه خورش بادمجان

تبریگ می‌گویم، شما به آسانی توانستید طبق دستور طرز تهیه خورش بادمجان یک غذای محبوب و خوش آب و رنگ درست کنید. حال در کاسه یا ظرف موردنظر خورش قیمه بادمجان را سرو کرده و به همراه عزیزانتان نوش‌جان کنید. اگر از نکته یا روش دیگری برای تهیه خورش بادمجان مطلع هستید، آن را با همراهان کاغذرنگی در میان بگذارید.