ژله‌ها یکی از راحت‌ترین دسر‌ها برای پذیرایی از مهمانان هستند. البته تنوع زیاد آن‌ها احتمالا انتخاب را برای شما سخت می‌کند. به‌همین دلیل در این متن یک پیشنهاد بسیار خلاقانه برای شما داریم؛ پیشنهادی با روش سرو ساده! ژله هندوانه ای که تا حدودی مثل ژله بطری نوشابه سرو می‌شود، بیشتر برای مهمانی‌های تابستانی یا شب یلدا مناسب است. این ژله در ظرف سرو نمی‌شود، بلکه آن را در پوست هندوانه تهیه می‌کنند! ژله در پوست هندوانه یکی از ایده‌های جذاب و نو برای سرو ژله است که می‌تواند جلوه‌ای خاص به میز پذیرایی شما بدهد.

مواد و وسایل لازم برای ژله در پوست هندوانه

  • دستمال کاغذی
  • دو کاسه بزرگ (برای مخلوط ژله، آب و هندوانه‌ای که از پوسته خارج می‌‌کنید)
  • دو سینی کوچک (هر یک باید به‌اندازه کافی بزرگ باشد تا نصف هندوانه در آن جا شود)
  • لیوان اندازه‌گیری
  • کتری (می‌توانید آب را به‌شکل دیگری نیز بجوشانید)
  • تخته برش
  • ملاقه
  • هم‌زن دستی
  • چاقوی آشپزخانه
  • هندوانه
  • پودر ژله

مراحل تهیه و سرو ژله در پوست هندوانه

این ژله در هفت مرحله تهیه می‌شود. اگر مراحل را قدم به قدم پیش ببرید، بدون هیچ مشکلی می‌توانید این ژله را تهیه کنید.

1. تقسیم کردن هندوانه

در اولین قدم هندوانه را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. ترجیحا هندوانه‌ای را برای ژله انتخاب کنید که شیرین و سرخ باشد. تفاوتی ندارد هندوانه را افقی یا عمودی ببُرید. تنها نکته مهم، برش صاف و مساوی آن است.

آماده سازی ژله در پوست هندوانه

2. آماده کردن پوست هندوانه برای سرو ژله

با استفاده از چاقو دورتادور هندوانه را ببرید تا بتوانید بخش خوراکی هندوانه را به‌راحتی خالی کنید. این مرحله یکی از زمان‌گیرترین بخش‌هاست. باید هندوانه را با چاقو تکه‌تکه کنید تا راحت‌تر از پوست جدا شود.

آماده سازی ژله هندوانه

3. خالی کردن پوست هندوانه

در این مرحله گوشت هندوانه یا همان قسمت خوراکی را از پوسته جدا کنید.  قاشق ساده یا اسکوپ مناسب‌ترین وسیله برای خارج‌کردن گوشت هندوانه است. این کار را تاجایی ادامه دهید که حدود نیم سانت از سرخی آن روی پوسته باقی بماند. در نظر داشته باشید برای ژله در پوست هندوانه نباید پوسته را زیادی نازک کنید.

آماده سازی ژله در پوست هندوانه

4. پوشاندن کف سینی‌ها

پیشنهاد می‌کنیم کف سینی‌ها را با دستمال کاغذی بپوشانید. این کار برای جمع‌کردن آبی است که از هندوانه می‌ریزد. با این کار مراحل تهیه ژله در پوست هندوانه تمیزتر پیش خواهد رفت. با این کار همچنین از سُر خوردن پوسته هندوانه روی سینی جلوگیری خواهید کرد.

آماده سازی ژله هندوانه

5. رقیق کردن پودر ژله هندوانه

پودر ژله برای تهیه ژله در پوست هندوانه را در کاسه بریزید. سپس مقدار آبی که روی جعبه پودر ژله‌ها نوشته شده را بجوشانید و در کاسه بریزید. معمولا یک لیوان آب جوش همراه یک لیوان آب سرد برای تهیه ژله کافی است. مخلوط پودر ژله و آب را برای دو دقیقه هم بزنید تا ذرات ژلاتین به‌صورت کامل حل شود.

آماده سازی ژله در پوست هندوانه

6. ریختن مایع ژله هندوانه در پوسته‌ها

در این‌ مرحله از سرو ژله در پوست هندوانه باید سراغ تقسیم درست مایع ژله هندوانه در پوسته‌ها برویم. هر دو پوسته را لب‌به‌لب از مایع پر کنید. سپس ژله هندوانه را چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

تهیه ژله در پوست هندوانه

7. برش ژله در پوست هندوانه

درنهایت فقط کافی است هندوانه ژله‌ای را ببُرید. ابتدا هر نیمه را به‌شکل عمودی یا به‌اصطلاح خودمانی شتری برش دهید. سپس هر برش را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم و آن را برای مهمان‌ها سرو کنید.

آماده سازی ژله هندوانه

نکته‌های کاربردی برای سرو مرحله‌به‌مرحله ژله هندوانه

  1. سعی کنید هندوانه را به‌صورت دقیق ببرید تا لبه‌های پوسته هندوانه صاف باشد.
  2. باید مراقب باشید پوست هندوانه سوراخ نشود؛ به‌همین دلیل قسمتی از گوشت هندوانه را باقی بگذارید. (حدود دو سانت)
  3. در دستور سرو این دسر پیشنهاد استفاده از تکه‌ها‌ی میوه هم آمده که این به علاقه خود شما بستگی دارد. اگر به سرو هندوانه یا میوه‌های دیگر علاقه‌مند هستید، در مرحله شش پس از ریختن مایع ژله در پوسته‌ها، تکه‌های هندوانه یا هر میوه دیگر را به مایع اضافه کنید.
  4. اگر پیش‌از بریدن ژله‌ها، کمی چاقوی‌تان را حرارت دهید، ژله‌ها راحت‌تر بریده می‌شوند.

این نوع از ژله انواع مختلف و دستور‌های متفاوتی دارند. البته بسیاری از تغییرات هم متناسب با سلیقه افراد است. تاکنون ژله هندوانه را در پوست هندوانه سرو کرده‌اید؟ دراین‌صورت نظر و تجربه خود را با کاغذرنگی به‌اشتراک بگذارید.