کیک‌ها از خوشمزه‌ترین دسرها هستند؛ اما کیک‌های شکلاتی با اختلاف زیاد از سایر کیک‌ها، محبوبیت بیشتری دارند. البته همانطور که می‌دانید کیک‌های شکلاتی تر یا بروانی‌ها که به میزان بیشتری به شکلات آغشته هستند، بیش از هر مدل کیک طرفدار داشته و مزه بسیار خاصی دارند. در این مطلب از کاغذرنگی طرز تهیه کیک براونی را در دو مدل آموزش داده‌ایم. اگر شما هم عاشق مزه شکلات و از طرفداران کیک‌های خیس یا براونی هستید، می‌توانید کیک خیس خانگی بپزید.

وسایل و مواد موردنیاز برای کیک براونی

  • کاغذ مروارید
  • میکسر
  • ظرف 13*9 اینچی
  • 2 ½ فنجان شکر
  • 1 فنجان کره
  • 1 ½ پودر کاکائو
  • 1 قاشق غذاخوری نمک کوشر
  • 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • 4 تخم‌مرغ کامل با 1 سفیده تخم‌مرغ
  • نصف فنجان آب
  • 1 ½ فنجان آرد

طرز تهیه کیک براونی

طرز تهیه کیک براونی

این کیک به دلیل داشتن بافت خاص، حساسیت زیادی برای پخت دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم برای تهیه آن همه نکات را با دقت دوچندان رعایت کنید.

1. آماده کردن ظرف

در قدم اول باید با روغن کف و دیواره قالب کیک را کامل چرب کنید. همچنین می‌توانید به جای استفاده از روغن، کاغذ رونی را کف تابه 13*9 اینچی بگذارید تا هنگام ریختن مایه کیک در ظرف، مواد به کف آن نچسبند.

2. ترکیب مواد اولیه

شکر و کره را در میکسر ریخته و با هم مخلوط کنید. این ترکیب را به‌قدری هم‌بزنید که کرم پف کند. از ترکیب کره و شکر باید بافتی یکدست و نرم به‌دست بیاید. سپس پودر کاکائو، نمک کوشر و یکینگ پودر را در یک کاسه بریزید. این مواد را هم به آرامی هم بزنید تا به‌خوبی با هم مخلوط شوند. حالا همه این مواد را با هم ترکیب کنید.

3. آماده کردن تخم‌مرغ‌ و آدر در طرز تهیه کیک براونی

در مرحله بعد هر تخم‌مرغ‌ را به‌صورت جداگانه با مخلوط‌کن به‌خوبی بزنید تا کامل پف کند و به ترکیب شکر، کره، پودر کاکائو، نمک و بکینگ پودر اضافه کنید. سپس تخم‌مرغ بعدی با مخلوط‌کن بزنید و به مواد اضافه کنید. همین مراحل را برای همه تخم‌مرغ‌ها تکرار کنید. در آخر نصف پیمانه آب اضافه کنید و با سرعت هم بزنید تا خمیر شبیه به خامه شود.

آرد را در با همه مواد ترکیب شده در میکسر بریزید، سرعت آن ‌را در پایین‌ترین حد ممکن قرار دهید تا آرد به آرامی با بقیه مواد ترکیب شود.

4. پخت کیک در فر

در این مرحله از طرز تهیه کیک براونی باید خمیر را درون تابه بریزید و آن ‌را داخل فر با دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید. کیک باید مدت 25 الی 30 دقیقه در فر بماند تا خمیر شبیه به کیک شود. برای این که از پخته شدن آن اطمینان پیدا کنید، می‌توانید از یک خلال‌دندان استفاده کنید.

خلال دندان رو در کیک فرو کنید، اگر مایه کیک به خلال دندان چسبیده باشد، یعنی مایه کیک هنوز خام است. در صورتی که مایه به کیک نچسبیده بود، کیک آماده شده است.

کیک را از قالب خارج کنید و اجازه دهید حداقل یک ساعت در محیط آشپزخانه بماند تا خنک شود.

طرز تهیه کیک براونی

شما می‌توانید روی کیک را با خامه، میوه، شکلات، اسمارتیز و… تزیین کنید. هرچند این مرحله اختیاری است؛ اما در صورتی که می‌خواهید آن را اجرا کنید برای تهیه خامه در طرز تهیه کیک براونی مراحل زیر را طی کنید.

مواد اولیه برای تهیه خامه تزیین

  • 1 کره کم‌چرب
  • 2 ½ فنجان شکر الک شده
  • ½ پودرو کاکائو
  • ⅓ یا ⅔ فنجان شیر
  • اسمارتیز (اختیاری)

طرز تهیه خامه

برای آماده کردن خامه روی کیک براونی باید کره را در محیط آشپزخانه (خارج از یخچال) قرار دهید تا کاملا نرم شود. حالا شکر، پودر کاکائو، شیر را به کره اضافه کرده و آن را با همزن کامل به مدت 5 تا 10 دقیقه هم بزنید تا مواد یکدست و نرم شوند. در آخر روی کیک را با طرح و شکل دلخواهتان خامه بریزید و آن را تزیین کنید.

طرز تهیه کیک براونی

مواد مورد نیاز برای کیک براونی چوی و فجی

  • ½ فنجان پودر کاکائو
  • 1 ½ قاشق غذاخوری پودر اسپرسو
  • 2 اونس شکلات خرد شده (بدون بو)
  • ½ فنجان به‌همراه 2 قاشق غذاخوری آبجوش
  • 4 قاشق غذاخوری کره
  • ½ فنجان به‌همراه 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 2 عدد تخم بزرگ به‌همراه 2 زرده‌تخم مرغ
  • 1 ½ قاشق غذاخوری عصاره وانیل
  • 2 ½ فنجان شکر
  • 1 ¾ فنجان آرد
  • 6 اونس شکلات تلخ، خرد شده

طرز تهیه کیک براونی چوی و فجی

  • با استفاده از فویل، کاغذ روغنی یا اسپری کردن، کف تابه خود را آغشته به روغن کنید.
  • در یک ظرف بزرگ، پودر قهوه، اسپرسو، شکلات خرد شده و آب جوش را با هم مخلوط کرده و ترکیب را روی حرارت بگذارید. این مواد را آنقدر هم بزنید تا به‌خوبی با هم مخلوط شوند.
  • در حالی که ظرف هنوز روی گاز است، کره را اضافه کرده و هم بزنید تا ذوب شود. روغن را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  • پس از سرد شدن مخلوط، تخم‌مرغ و زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند.
  • عصاره وانیل و شکر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
  • آرد را اضافه کرده و آن را کاملا مخلوط کنید. سپس شکلات تلخ خرد شده را اضافه کنید. ترکیب را به طور کامل هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  • خمیر را در قالب کیک بریزید. دمای فر را روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید، قالب را به‌ مدت 30 الی 35 دقیقه درون فر قراردهید تا پخته شود.
  • پس از بیرون آوردن کیک از فر، آن را حدود یک ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خنک شود. کیک در حالت خنک، راحت‌تر از قالب خارج می‌شود.

طرز تهیه کیک براونی

مواد موردنیاز در طرز تهیه کیک براونی ملتی

  • 1 ¾ فنجان شکر سفید
  • 2 تکه کره ذوب شده
  • 1 ½ قاشق غذاخوری پودر اسپرسو
  • 1 قاشق غذاخوری عصاره وانیل
  • 2 عدد تخم‌مرغ بزرگ به‌همراه 2 زرده‌ تخم‌مرغ
  • 1 فنجان پودرو کاکائو
  • ½ فنجان روغن
  • 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • 1 قاشق غذاخوری نمک
  • 6 اونس شکلات تلخ خرد شده
  • 1 فنجان آرد نان

طرز تهیه کیک براونی ملتی

  • کف قالب 13*9 اینچی خود کاغذ یا فویل روغنی بچسبانید.
  • در یک کاسه بزرگ، شکر سفید، کره ذوب شده، پودر اسپرسو، عصاره وانیل، 4 تخم‌مرغ و 2 زرده تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
  • پودر کاکائو، روغن و شکلات خرد شده را اضافه کنید و باز هم به‌هم بزنید.
  • در یک کاسه جداگانه، آرد نان، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. مواد باقی‌مانده را اضافه کنید و هم بزنید.
  • مخلوط را درون قالب بریزید. آن را در دمای 350 درجه فارنهایت فر قراردهید و 25 الی 35 دقیقه صبر کنید تا پخته شود. اگر پس از گذشت این مدت احساس کردید کیک به‌ اندازه دلخواه شما پخته نشده، می‌توانید تا زمانی که احساس کردید براونی آماده شده اجازه دهید در فر بماند.

طرز تهیه کیک براونی

شما می‌توانید به تناسب ذائقه خود یکی از سه روش گفته شده را برای طرز تهیه کیک براونی انتخاب کنید. البته همانطور که دیدید مانند طرز تهیه چیزکیک که انواع مختلفی دارد، شیوه کلی پخت در هر سه روش یکسان است و در نهایت فقط بافت کیک کمی متفاوت می‌شود. اگر شیوه خوشمزه‌تری برای تهیه براونی می‌شناسید، آن را با مخاطبان کاغذرنگی درمیان بگذارید.