استعداد و هنر ایدهپردازی یکی از روشهای کارآمد برای موفقیت است. سالانه شرکتهای بسیاری هستند که افرادی را برای طرح، ایده و خلاقیتی که دارند استخدام میکنند. جالب است بدانید استعداد مانند یک ماهیچه امکان قدرتمند یا ضعیف شدن دارد و شما میتوانید با مطالعه و تمرین راهکارهای خوب، خلاقیت خود را پرورش دهید. در این مطلب سه روش برای پردازش ایده های خلاقانه ارائه کردهایم. اگر دنبال پرورش خلاقیت خود هستید، این مطلب را از دست ندهید.
1. همیشه آماده ثبت ایده های خلاقانه باشید
مغز انسانها همیشه در حال تفکر است. به همین دلیل در هر لحظه ممکن است یک جرقه به عنوان ایده در ذهن شکل بگیرد؛ اما مشکل اینجاست که همین ایدههای خوب در کمتر از دو یا سه دقیقه از ذهنتان پاک میشود. بنابراین شما باید همیشه و همه جا آماده ثبت آنها باشید.
برای این کار میتوانید یا از یک دفترچه همراه استفاده کنید یا از وسایل الکترونیکی. مهم نیست ایده های خلاقانه خود را چگونه ثبت میکنید؛ اما بسیار مهم است که بدون کاستی و با همه جزییات ثبت شوند. شما باید بدانید چیزی به عنوان ایده بد وجود ندارد و نباید برای ذهن خود از هیچ فیلتری استفاده کنید.
باند بهدنبال آرامش میگرده؛ این همون چیزیه که اون میخواد.!!!
جملات بالا، نوشته ایان فلمینگ در فترچه یادداشت او است؛ آنها را بخوانید. فلمینگ که خالق سری داستانهای جیمز باند است، این نوشتهها را حدود 50 سال پیش از چاپ داستانها ثبت کرده بود؛ پس از 50 سال، ایده های خلاقانه و طرح این داستانها را از آن الهام گرفت. گذر زمان همه چیز را مشخص میکند. ممکن است نوع نگاه شما به یک جمله طی چند روز به طور کامل عوض شود و حتی سالها بعد همان جمله بیارزش به منبعی مفید برای الهام ایده های خلاقانه تبدیل شود؛ اما درصورتیکه آنها را ننوشته باشید، دیگر از این مزیت برخوردار نیستید.
2. زندگیتان را با کارهای مربوط به ایده های خلاقانه پر کنید
بین سالهای 1902 تا 1909 یعنی هفت سال، آلبرت انیشتین دردفتر ثبت اختراع کار میکرد. با وجود اینکه او از جامعه دانشگاهی خارج بود و باید در هفته 6 روز کار میکرد، اما تدوین نظریه خود را ادامه داد؛ اما او چگونه میتوانست در این مدت خلاقیت و پرورش ایده های خلاقانه خود را به طور مرتب انجام دهد؟
سه عامل مهم در این حرکت به او کمک کرد:
اول: به این دلیل که او در دانشگاه حاضر نبود، احتیاجی به صرف وقت برای نظریهها و مطالب دیگر نداشت؛ به همین دلیل تمام وقت خود را برای نظریه موردنظرش صرف میکرد. تلاش روی نظریههای متعدد کار اشتباهی نیست و هر فردی باید وقتش را روی پرورش ایده های خلاقانه صرف کند.
دوم: انیشتین در طول روز و به صورت مداوم با اختراعات و ایده های خلاقانه بسیاری روبهرو میشد. او باید برای کاری که داشت، تمام این ایدهها را بررسی میکرد و آنها را به عنوان یک درس خودآموزی مورد استفاده قرار میداد.
سوم: مهمترین دلیلی که میتوان از آن یاد کرد، این است که انیشتین وقت زیادی را روی انجام صحیح کارهای ساده میکرد تا ذهنش درگیر حواشی نباشد و همین علت خلاقیت همیشگی او بود.
3. راههای مختلف را برای انجام کارها امتحان کنید
تا قبل از اجراء در خانه اپرا کلن، کیث جارت فقط یک پیانیست متعصب و نیمه مشهور بود که هیچ علاقهای به موسیقی الکترونیک نداشت؛ اما پس از آن اجرا، کیث جارت یک موزیسین مبتکر و خلاق شناخته شد که شهرتش مانند یک بمب منفجر شد. اما در این کنسرت چه اتفاقی افتاد؟
تهیه کننده این کنسرت پسری 17 ساله بود. تمام بلیطهای کنسرت فروخته شد و 1400 مهمان حاضر و آماده بودند؛ اما مشکل اصلی مناسب نبودن پیانو برای اجرا بود. کیث جارت پیش از اجرا همه چیز را بررسی کرد و با دیدن پیانو به طور کامل مایوس و ناامید شد؛ چراکه پیانو به هیچ وجه برای یک اجرای ویژه مناسب نبود. کیث جارت با دیدن پیانو به پسر 17 ساله گفت: من اجرا نمیکنم. پسرک از او خواهش کرد برنامهای را که به عشق موسیقی و برای اولین بار آماده و برنامهریزی کرده بود، اجرا کند. با خواهشهای پسر جوان نظر جارت تغییر کرد. او نتوانست به پسرک نه بگوید. رو به پسرک کرد و گفت: هرگز فراموش نکنید؛ «فقط برای شما!».
اما مگر این اجرا، آن هم با یک پیانو شکسته چه تفاوتی با اجراهای دیگر کیث جار داشت؟
اول: کیث جارت که تا آن زمان با یک زندگی خط کشی شده روبهرو بود، حالا باید خارج از نظم حرکت میکرد.
دوم: در تمام اجراها کیث جارت در وضعیتی مطمئن قرار داشت، خطایی نبود و برنامه هم کامل، بینقص و از قبل تمرین شده اجرا میشد؛ اما این بار نتهای تمرین شده، با این پیانو قابل اجرا نبود. او با مشکلی بزرگ مواجه شد و این چالش شروع ایده های خلاقانه بود. عقایدش را شکست و دوباره ساخت تا این مشکل را از میان بر دارد. در یک کلام کیث جارت بر خودش متکی شد، نه بر پیانو سالم و بینقصش. خودش درباره این اجرا میگوید: تمام وجودم با ذهنم همراه بود تا این اجرا تمام شد.
پس از آن اجرا، آلبوم اجرای بداهه کیث جارت در سالن اپرا کلن پرفروشترین آلبوم جاز و پیانو جهان شد.
شما ایدههای خلاقانه دارید اگر…
در این سه داستان سه فرد موفق وجود دارند که هر سه برای هنر خود احترام قائل بودند. آنها سخت تلاش کردند و پیشرفت و ایدههایشان نتیجه فکر و استمرار بر علاقهشان است. آنها از زیر مشکلات فرار نکردند. با آنها روبهرو شدند و حلشان کردند. آنها ایدههای خود را ثبت میکردند و به چشم یک منبع بزرگ به آن نگاه میکردند. پس شما هم باید کمی با خود مهربان باشید و به خود اعتماد کنید؛ تلاش کنید و به فکر بزرگتر شدن باشید؛ ایده های خلاقانه خودشان دستتان را خواهند گرفت.

فکر کنم با خوندن مطالبم توی کاغذ رنگی متوجه زندگی و علائق من میشید. منتظرتونم توی دنیای رنگی کلمهها تا سبک زندگی جدیدی رو تجربه کنیم.