ترش تره گیلانی یک غذای ترش‌مزه و لذیذ است که در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. ترش تره مانند باقلا قاتق از غذاهای محلی گیلان است که بین شمالی‌ها محبوبیت زیادی دارد. این غذا می‌تواند یک انتخاب مناسب برای زمان‌هایی باشد که وقت زیادی برای پخت یک غذای خوشمزه ندارید. اگر اهل امتحان مزه‌های جدید و غذاهای محلی شهرهای مختلف ایران هستید، در ادامه با کاغذرنگی و طرز تهیه این غذای خوش طعم شمالی همراه باشید.

مواد لازم در طرز تهیه ترش تره گیلانی

  • 500 گرم سبزیجات محلی گیلان شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، کمی نعنا و چوچاق
  • 2 قاشق غذاخوری برنج
  • 3 عدد تخم‌مرغ
  • نصف پیمانه آب نارنج یا آبغوره
  • 3 تا 4 حبه سیر
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • 1 قاشق غذاخوری آرد

طرز تهیه غذاهای گیلانی

طرز تهیه خورش ترش تره گیلانی

این خورش گیلانی نه تنها بین شمالی‌ها، بلکه بین اهالی همه شهرهای ایران محبوبیت دارد.

1. سرخ و آماده کردن سیر و تخم‌مرغ

سیرها را داخل ماهیتابه رنده کرده و با کمی روغن، نمک و زردچوبه تفت دهید. وقتی سیرها به رنگ طلایی درآمدند، تخم‌مرغ‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید. سپس آن‌ها را خوب هم بزنید تا زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها به طور کامل با هم ترکیب و یکدست شود. وقتی تخم‌مرغ‌ها پخته شد، ماهیتابه را از روی شعله اجاق برداشته و کنار بگذارید.

2. پخت و ترکیب برنج و سبزی

در مرحله بعدی از طرز تهیه ترش تره گیلانی باید برنج‌ها را با یک لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک ریخته و صبر کنید تا حسابی نرم شوند. حین پخت برنج‌، سبزی‌ها را کاملا ریز و خرد کنید. وقتی برنج‌ آماده شد، سبزی‌ها را به قابلمه اضافه کنید. سپس یک لیوان دیگر آب در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا با دمای کافی به تدریج بپزند.

3. آماده کردن آردها

بلافاصله آردها را در مقدار کمی آب سرد حل کرده و خوب هم بزنید تا گلوله گلوله نشوند. وقتی آردها آماده شد، آن‌ها را کم‌کم به قابلمه پلو و سبزی اضافه کرده و همزمان محتویات داخل ظرف را هم بزنید تا آردها داخل ظرف نیز گلوله گلوله نشوند.

بعد از گذشت چند دقیقه، درست زمانی که سبزی‌ها تغییر رنگ دادند، آب نارنج، نمک و فلفل را اضافه کنید.

4. ترکیب همه مواد با هم

در مرحله آخر از طرز تهیه ترش تره گیلانی باید بعد از چند دقیقه تخم‌مرغ‌هایی که در مرحله اول درست کردید را به محتویات قابلمه اضافه کرده و مواد داخل آن را خوب هم بزنید.

طرز تهیه ترش تره گیلانی

ترشی تره شما آماده خوردن است. می‌توانید آن را همراه برنج کته یا با ماهی دودی و نان میل کنید. ماهی دودی یا ماهی شور مکمل اغلب غذاهای شمالی هستند و می‌توانند طعم بهتری در غذاها ایجاد کنند.

چند نکته برای طعم بهتر خورشت

  1. اضافه کردن آرد کاملا اختیاریست. آرد به این خاطر به خورشت اضافه می‌شود که کمی آن را غلیط‌تر و لعاب‌دار کند. بنابراین اگر با خورشت غلیظ میانه خوبی ندارید، می‌توانید برای درست کردن ترش تره گیلانی از آرد استفاده نکنید.
  2. در صورتی که به سبزیجات محلی گیلانی دسترسی ندارید، می‌توانید از اسفناج استفاده کنید.
  3. می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را در آخرین مرحله داخل قابلمه شکسته و هم بزنید تا خودشان را گرفته و سفت شوند.

با توجه به آنچه گفته شد، طرز تهیه خورشت ترش تره گیلانی بسیار ساده است و شما می‌توانید به عنوان یکی از غذاهای ساده آن را سرو کنید. اگر در تهیه این غذا تجربه‌ای دارید که طعم آن را بهتر می‌کند، تجربه خود را با کاغذرنگی به اشتراک بگذارید.