چای ماسالا یک چای قدمت‌دار است که پیشینه آن به 5000 سال قبل برمی‌گردد. مبدا این چای هند بوده و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. اگر تاکنون این چای را امتحان نکرده‌اید، بد نیست آن را در خانه تهیه کنید تا به یکی از طرفداران این چای تبدیل شوید. درست کردن این چای مانند طرز تهیه کاپوچینو بسیار ساده است و چیزی حدود 20 دقیقه زمان نیاز دارد. در ادامه با کاغذرنگی و طرز تهیه چای ماسالا همراه باشید.

مواد موردنیاز در طرز تهیه چای ماسالا

موادی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم برای درست کردن چای ماسالا به اندازه یک ماگ بزرگ است. این مقدار تقریبا برای یک نفر کافیست. اگر برای افراد بیشتری چای ماسالا درست می‌کنید، مواد اولیه را به همین میزان زیاد کنید.

  • 7-5 عدد هل سبز
  • 4-3 عدد میخک
  • 2-1 عدد آنیس ستاره‌ای یا بادیان ختایی (اختیاری)
  • 7-5 عدد دانه فلفل سیاه (اختیاری)
  • 1 فنجان آب
  • 3-2 برش زنجبیل تازه
  • نصف چوب دارچین
  • 1 قاشق چایخوری چای کلکته درجه یک
  • 1 فنجان شیر کامل
  • شکر (به مقدار لازم)

وسایل موردنیاز

  • دو عدد شیرجوش
  • قاشق
  • صافی چای
  • یک عدد ماگ بزرگ

طرز تهیه چای ماسالا

در تهیه چای ماسالا هیچ چیز به اندازه ترکیب صحیح ادویه‌ها اهمیت ندارد. بنابراین اجرای دقیق مراحل تهیه آن در طعم نهایی نوشیدنی بسیار موثر است.

1. ترکیب ادویه‌جات و چای

ادویه‌جات و چای را همراه یک فنجان آب، داخل شیرجوش ریخته و به‌مدت 10 دقیقه روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.

بهترین و کامل ترین دستور تهیه چای

2. آماده کردن شیر و ترکیب آن با ادویه‌جات و چای

همزمان با انجام مرحله اول، یک فنجان شیر را در شیر جوش دیگر ریخته و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا گرم شود. بعد از اینکه شیر خوب گرم شد، آن‌ها را با ادویه‌جات و چای که در مرحله قبل درست کردید، ترکیب کنید. سپس ترکیب را از یک صافی عبور داده و داخل یک فنجان بریزید.

بهترین و کامل ترین دستور تهیه چای

3. شیرین کردن چای ماسالا

برای خوش طعم شدن چای کمی شکر به آن اضافه کنید یا آن را با نبات بنوشید. یک گزینه بهتر نیز این است که به‌جای شکر یا نبات از عسل طبیعی استفاده کنید تا از این طریق هم طعم چای و هم خاصیت آن بیشتر شود.

بهترین و کامل ترین دستور تهیه چای ماسالا

4. تزیین کردن چای ماسالا

انجام این مرحله کاملا اختیاریست؛ برای تزیین چای ماسالا می‌توانید مقداری ادویه‌جات داخل فنجان ریخته و یک آنیس ستاره‌ای روی آن قرار دهید. حتی می‌توانید کمی خلاقیت به خرج داده و چند چوب دارچین نیز کنار فنجانی قرار دهید!

بهترین و کامل ترین دستور تهیه چای ماسالا

چند نکته کاربردی در درست کردن چای ماسالا

  1. برای درست کردن چای می‌توانید به‌جای شیر از شیر بادام یا شیر جودوسر استفاده کنید. هر کدام از این شیرها طعم متفاوتی ایجاد می‌کند. برای مثال شیر بادام باعث شیرین‌تر شدن چای خواهد شد.
  2. اگر دوست دارید چای شما غلیظ‌‌تر باشد، می‌توانید نسبت شیر به آب را بیشتر کرده یا چای ماسالا را فقط با شیر درست کنید.
  3. اگر عسل ندارید، می‌توانید به‌جای شکر از شربت افرا استفاده کنید.

برای درست کردن چای ماسالا روش‌های مختلفی ذکر شده است. مثلا یکی از روش‌ها این است که ادویه‌جات مورد استفاده در درست کردن این چای را آسیاب کنید و سپس مراحل بالا را طی کنید. روش دیگر نیز مشابه روشی که در این مطلب آموزش داده شد با این تفاوت که چای در آخرین مرحله اضافه شده و سپس ترکیب به‌مدت چند دقیقه روی حرارت ملایم قرار می‌گیرد. اما در مجموع حاصل همه این روش‌ها یک چای خوش‌طعم و دوست‌داشتنی خواهد بود.