طرز تهیه کلم پلو شیرازی؛ یک غذای خوشطعم و اصیل ایرانی
کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشعطر و طعم و اصیل ایرانی است که به شیوههای مختلف مطابق با ذائقه افراد تهیه میشود. اگر به تهیه یک غذای لذیذ و محبوب شیرازی علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده کلم پلو شیرازی را امتحان کنید. این غذا را میتوانید طبق دستور پخت کاغذرنگی بهسادگی آماده و میل کنید. برای یادگیری طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کاغذرنگی همراه باشید.
مواد موردنیاز در طرز تهیه کلم پلو شیرازی
موادی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، دستور تهیه کلم پلو شیرازی برای دو نفر است. بنابراین اگر برای افراد بیشتری آشپزی میکنید، به همین میزان مواد اولیه را اضافه کنید.
- 2 پیمانه برنج
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 350 گرم کلم
- روغن به مقدار کافی
- 120 گرم سبزی معطر
- 2 عدد پیاز
- 1 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
طرز تهیه این غذای اصیل شیرازی بسیار ساده است؛ کافی است مراحل زیر را برای پخت آن انجام دهید.
1. آماده کردن کلمها
یک پیاز را رنده کرده و کلم را به شکل رشتهای خرد کنید. سپس کلم و پیاز را همراه زردچوبه، فلفل و کمی روغن داخل یک ماهیتابه نسبتا بزرگ ریخته و روی شعله ملایم اجاق گاز تفت دهید. چند دقیقه قبل از اینکه محتویات داخل ماهیتابه طلایی رنگ شوند، بهاندازه 1/3 لیوان آب داخل ماهیتابه بریزید و درب آن را ببندید تا کلمها پخته و نرم شوند. بعد از چند دقیقه که کلمها نرم شدند، درب ماهیتابه را بردارید تا آب داخل ماهیتابه تبخیر شود. در نهایت یک قاشق از سبزیجات معطر را برای مرحله بعدی از طرز تهیه کلم پلو شیرازی کنار گذاشته و مابقی را با محتویات داخل ماهیتابه در حد 2 تا 3 دقیقه تفت دهید.
2. آماده کردن گوشت قلقلیها
گوشت چرخ کرده، سبزی، آرد نخودچی، نمک و پیاز رنده شده را داخل یک ظرف به اندازه مناسب ریخته و با دستتان به خوبی ورز دهید تا مواد کوفته قلقلی در طرز تهیه کلم پلو شیرازی کاملا یکدست شود. (البته یادتان باشد که قبل از اضافه کردن پیازها به مواد، آب آنها را بگیرید.) سپس گوشت چرخ شده را به اندازههای کوچک تقسیم کرده و با کف دست قلقلی کنید. روغن به مقدار کافی در ماهیتابه بریزید و گوشتها را داخل ماهیتابه قرار دهید. اجازه دهید گوشتها به خوبی پخته و سرخ شوند.
3. مخلوط برنج با مواد دیگر
در این مرحله از طرز تهیه کلم پلو شیرازی پخت برنج را تا قسمت آبکش پیش ببرید. هنگامی که برنج آبکش شد، آن را با کلم و پیاز خرد شده که در مرحله اول آماده کردید، مخلوط کنید. سپس برنج را داخل قابلمه ریخته و بین نیم ساعت تا 45 دقیقه روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا برنج کلم پلو شیرازی شما دم بکشد. وقتی برنج آماده شد، کلم پلو را در یک دیس سرو کرده و با کوفته قلقلیها تزیین کنید.
یک روش دیگر برای آماده کردن کلم پلو شیرازی این است که زمان ریختن برنج داخل قابلمه، ابتدا یک لایه برنج ریخته سپس تعدادی از کوفته قلقلیها را روی برنج بریزید، بعد روی آنها را با یک لایه برنج بپوشانید. این کار را تا زمانی که کوفته قلقلی و برنجها تمام شود، ادامه دهید.
با این شیوه برنج و گوشت به خوبی از هم طعم خواهند گرفت و پخت بهتری هم خواهند داشت؛ اما ظاهر هوسانگیز و تزیین زیبای شیوه اول طرز تهیه کلم پلو شیرازی در این حالت کمتر خواهد بود. علت آن هم پخت بسیار زیاد گوشت است.
کلم پلو شیرازی آماده سرو است. کافی است با کمی حوصله آن را به خوبی تزیین و زیبا کنید. با توجه به طعم بسیار خوب این غذا، یک ظاهر فریبنده میتواند آن را برای مهمانی و مجلسهای رسمی انتخاب ایدهآلی کند. اگر میخواهید غذاهای شهرهای مختلف ایران را تجربه کرده و به طرز تهیه غذاهای شمالی علاقه دارید؛ طرز تهیه ترش تره گیلانی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه گیلانی را امتحان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام