اگر اهل کافه‌گردی و تفریح باشید، حتما نوشیدنی‌های سرد و گرم مختلفی را امتحان کرده‌اید. یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های کافه‌ها به‌ویژه در فصول سرد هات چاکلت یا شکلات داغ است. نوشیدنیِ گرم شکلاتی که نوشیدن آن در روزهای سرد زمستان یا پاییز لذتی غیرقابل وصف دارد! البته به‌لطف طعم دلپذیر هات چاکلت در هیچ یک از فصل‌های‌سال نمی‌توان از آن گذشت. ما در این مطلب از کاغذرنگی تصمیم گرفتیم نحوه تهیه هات چاکلت در خانه را به شما آموزش دهیم. اگر عاشق این نوشیدنی هستید تا پایان مطلب همراه ما باشید.

مواد موردنیاز

  • 2 فنجان شیر پرچرب (تقریبا معادل نیم لیتر)
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 120 گرم شکلات تلخ
  • عصاره وانیل به اندازه دلخواه (اختیاری)
  • خامه فرم گرفته یا زده شده به مقدار نیاز (اختیاری)
  • مارشمالو به حد نیاز (اختیاری)

پیش از هرچیز این نکته را درنظر داشته باشید، موادی که به آن‌ها اشاره کردیم، برای تهیه هات چاکلت ویژه 2 نفر درنظر گرفته شده‌ است. بنابراین اگر برای افراد بیشتری هات چاکلت درست می‌کنید، به همین نسبت مواد اولیه را زیادتر در نظر بگیرید.

طرز تهیه هات چاکلت خانگی

اگر مراحل گفته شده را به همین شکل پیش ببرید، این نوشیدنی را درست مانند کافی‌شاپ‌ها با کیفیت بالا تهیه خواهید کرد.

1. آماده کردن شیر

شیر را همراه شکر در شیرجوش ریخته و آن‌ها را آن‌قدر مخلوط کنید تا به‌خوبی با هم ترکیب شوند. سپس شعله اجاق را در اندازه متوسط گذاشته و شیرجوش را روی آن قرار دهید. باید اجازه دهید شیر شیرین شده چند دقیقه روی اجاق گرم شود.

طرز تهیه هات چاکلت در منزل

2. آماده‌سازی شکلات‌ها برای تهیه هات چاکلت

همزمان با گرم شدن شیر و شکر، شکلات‌ها را خرد کرده و داخل یک ظرف بریزید. برای تهیه هات چاکلت، شکلات‌ها را ذوب کنید. برای این‌کار دو روش وجود دارد:

می‌توانید از ماکروویو کمک گرفته یا روی شعله کم اجاق، شکلات‌ها را ذوب کنید. اگر به کمک ماکروویو این کار را انجام می‌دهید؛ ظرف را به مدت 30 ثانیه داخل ماکروویو قرار دهید. سپس ظرف را خارج کرده و شکلات‌ها را مخلوط کنید. این فرایند 30 ثانیه‌ای را تا جایی تکرار کنید که شکلات‌ها به‌خوبی ذوب شده و اثری از تکه‌های شکلات در ظرف وجود نداشته باشد.

همچنین در صورتی که برای آب کردن شکلات از اجاق گاز استفاده می‌کنید، برای جلوگیری از سوختن شکلات‌ها، آن‌ها را روی بخار آب جوش قرار دهید تا به روش بن‌ماری آب شوند. با این کار شکلات‌ها به نرمی آب خواهند شد.

طرز تهیه هات چاکلت در منزل

3. ترکیب شیر و شکلات

پیش از این‌که شیر به نقطه جوش برسد؛ درست زمانی که روی شیر حباب تشکیل شد، شعله اجاق را خاموش کنید و مخلوط شیر و شکر را از روی اجاق بردارید. سپس شکلات را به شیر اضافه کرده و خوب باهم مخلوط کنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.

تبریک! هات چاکلت خانگی شما آماده است.
در این آموزش ما از مواد اختیاری استفاده نکردیم؛ چراکه هدف ما آموزش تهیه هات چاکلت کلاسیک و بدون خامه بود. باوجوداین اگر دوست دارید هات چاکلت را کمی غلیظ و پر ملات‌تر بنوشید، موقع سرو هات چاکلت مقداری خامه، عصاره وانیل و مارشمالو به آن اضافه کنید.

همچنین پیشنهاد می‌کنم اگر دچار چربی خون هستید، اضافه وزن دارید یا می‌خواهید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، برایتهیه هات چاکلت از شیر کم چرب و بدون خامه استفاده کنید؛ چراکه استفاده از خامه می‌تواند باعث افزایش چربی خون شما شود. در آخر اگر اهل نوشیدنی‌های گرم هستید، طرز تهیه دمنوش بابونه و بهارنارنج را یاد گرفته و آن را امتحان کنید.