خیارشور یکی از خوراکی‌های مهم و البته خوش‌خوراک برای سفره‌آرایی، تزیین غذاها و مزه دادن به انواع غذاهاست. برای خیلی از غذاها مانند الویه، ساندویچ‌ها و… خیارشور یک عضو اصلی و جدایی‌ناپذیر است که باعث خوش‌طعمی هرچه بیشتر ساندویچ‌ها می‌شود. اگر علاقه به خوراکی‌های خانگی دارید که خیالتان از طرز تهیه و رعایت موارد بهداشتی مطمئن باشد، در این مطلب از کاغذرنگی با استفاده از آموزش طرز تهیه خیارشور خانگی شیوه درست کردن خیارشور ترد، خوشمزه و بهداشتی را در خانه بگیرید.

مواد موردنیاز تهیه خیارشور

  • خیار: 2 کیلو
  • سبزیجات (ترخون، نعنا، مرزه): درمجموع 200 گرم
  • سیر: 8 حبه
  • نمک: 1 پیمانه
  • سرکه ‌سفید: 1 پیمانه
  • آب: 14 پیمانه
  • فلفل ‌تند: 1 عدد

چنانچه به میزان کم‌تر یا بیش‌تری خیارشور درست می‌کنید، مواد موردنیاز را به همان میزان تغییر دهید. دقت کنید اضافه کردن فلفل به مقدار بیش‌تر کاملا به سلیقه و ذائقه غذایی شما بستگی دارد.

یکی از متفاوت‌ترین سبزیجاتی که می‌توانید به خیارشور اضافه کنید تا طعم و البته عطر خیلی بهتری به آن بدهید، برگ انگور یا مو است. این برگ به لطف بوی مطبوعی که دارد، از تندی بوی سرکه و سیر کم کرده و طعم ملایم‌تری به خیارشورها می‌دهد.

طرز تهیه خیارشور

طرز تهیه خیارشور خانگی

برای تهیه خیارشور مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید.

1. آماده کردن خیار و فلفل‌ها

دقت کنید در انجام مراحل طرز تهیه خیارشور خانگی به هیچ عنوان با دست خیس یا چرب کار نکنید تا خیار شورهای تهیه شده کپک نزنند یا خراب نشود.

در گام اول باید سعی کنید خیارهای کوچک، ریز و سالم را برای این کار انتخاب کنید. هرچه خیارها بزرگ‌تر یا به اصطلاح سالادی باشند، خیارشورها بافتی گوشتی و خمیری پیدا خواهند کرد. در عوض خیارهای کوچک و ریز یک خیارشور ترد و لطیف خواهند شد. خیارها و فلفل را بشویید و بگذارید سطح آن‌ها کاملا خشک شود. می‌توانید این مواد را روی یک پارچه خشک بریزید و با همان پارچه به طور کامل خشکشان کنید.

طرز تهیه خیارشور

2. مخلوط خیار با سایر مواد

خیار، سبزی‌های معطر، سیر و فلفل ‌تند را داخل ظرف موردنظر برای نگهداری خیار شور بریزید. سعی کنید برای تهیه خیارشور از ظروف کشیده با دهانه کوچک استفاده کنید تا احتمال هواکشیدن به داخل ظرف کمتر شود. اگر می‌خواهید از برگ مو برای تهیه خیارشور استفاده کنید، باید در این مرحله برگ مو را هم به مواد دیگر اضافه کنید.

بهتر است روی فلفل‌ها را یک یا دو بار چنگال بزنید تا تندی فلفل خارج شده و در آب خیارشور پخش شود. این کار باعث می‌شود خیارشورها طعم تندی ملایمی پیدا کنند.

طرز تهیه خیارشور

3. ریختن آب، نمک و سرکه

آب و نمک را به ‌طور کامل بجوشانید، سپس اندکی صبر کنید تا آب ولرم شود. سرکه را به آن اضافه کرده و مایع آماده شده را به ظرف حاوی خیار، سیر؛ فلفل و سبزیجات اضافه ‌کنید. شما باید این مایع را تا اندازه‌ای در ظرف خیارشور بریزید که به طور کامل روی خیارها را بپوشاند.

طرز تهیه خیارشور

4. بستن درب ظرف در طرز تهیه خیارشور

در قدم آخر باید درب ظرف را محکم ببندید به طوری که هوا وارد شیشه یا بطری پلاستیکی نشود. پیشنهاد می‌کنیم پیش از بستن درب ظرف یک لایه پارچه بین ظرف و درب قرار دهید تا هوای محیط بیرون به داخل ظرف کشیده نشود.

پس از اینکه از بسته شدن سفت و سخت درب شیشه خیارشور مطمئن شدید، آن را در جای نیمه گرم قرار دهید. برای مثال گوشه‌ای از آشپزخانه برای ماندن خیارشور انتخاب مناسبی است.

طرز تهیه خیارشور

پس از گذشت یک ‌هفته تا  10 روز خیارشور آماده شده است. خیار شور آماده شده را مانند چیپس گوجه فرنگی می‌توانید به عنوان یک چاشنی خوشمزه کنار سایر غذاها سرو کنید.

شما می‌توانید به جای اینکه خیارها را به شکل درسته در ظرف بریزید، آن‌ها را حلقه کنید و خیارهای حلقه‌شده را با سیر، فلفل، سبزیجات، نمک، سرکه و آب مخلوط کنید. در واقع همه مراحل کاملا مشابه هم خواهد بود و تنها خیارها به شکل حلقه هستند. با این شیوه طعم خیارشور بسیار قوی‌تر خواهد بود.

اگر شما هم شیوه خاصی برای طرز تهیه خیارشور می‌شناسید، می‌توانید آن را با سایر کاربران کاغذرنگی درمیان بگذارید.