خلاصه مطلب

نظیر ترش تره، خورش باقلا قاتق هم خورشی اصالتا شمالی است. این خورش به باقالی خورش و خورش گل چمن نیز معروف است و برخلاف اسمش در ترکیبش هیچ اثری از باقلا نیست، بلکه برای درست کردن آن، از نوعی لوبیا استفاده می‌شود که در گویش شمالی به پاچ باقلا معروف است. اگر عاشق غذاهای شمالی هستید و دوست دارید طرز تهیه باقلا قاتق را یاد بگیرید، در ادامه با کاغذرنگی و طرز تهیه باقلا قاتق همراه باشید.

باقلا قاتق اصلتا خورشی شمالی است و به شهرهای گیلان و رشت تعلق دارد. باقلا قاتق به نام‌های باقالی خورشت و خورشت گل در چمن نیز معروف است. پس اگر جایی نام مستعار این غذا به گوشتان خورد، تعجب نکنید! جالب است بدانید در ترکیب این غذا برخلاف نامش از باقلا استفاده نمی‌شود، بلکه از نوعی لوبیا استفاده می‌شود که در گویش شمالی پاچ باقلا نام دارد و در زبان عامه نیز همان لوبیای کشاورزی است.

همان‌قدر که خورشت قورمه سبزی و طرز تهیه آن بین همه ایرانی‌ها محبوب است، این غذا هم میان شمالی‌ها طرفداران زیادی دارد. با کاغذرنگی و طرز تهیه خورشت باقلا قاتق همراه باشید.

خورشتی که با مواد زیر درست می‌شود حدودا برای دو نفر کافیست. پس اگر قصد درست کردن باقلا قاتق برای افراد بیشتری دارید، به همین نسبت مواد را زیاد کنید.

مواد موردنیاز برای تهیه باقلاقاتق

  • 500 گرم
    لوبیا کشاورزی (پاچ باقلا)
  • 4 حبه
    سیر
  • 2 الی 3 قاشق غذاخوری
    شوید
  • 1 عدد کره 20 گرمی
    کره
  • 1 قاشق چایخوری
    زردچوبه
  • نمک به مقدار لازم
    نمک
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
    فلفل
  • آب 2 الی 3 لیوان
    آب
  • به مقدار لازم
    روغن
مواد موردنیاز برای تهیه باقلاقاتق

طرز تهیه باقلا قاتق

این غذای شمالی هم برای شمالی‌ها و هم برای همه مردم ایران محبوب است. شما هم می‌توانید آن را با انجام مراحل زیر تهیه کنید.

1. آماده کردن لوبیاهای باقلا قاتق (اختیاری)

اگر برای تهیه باقلا قاتق زمان زیادی دارید، می‌توانید لوبیاها را خودتان آماده کنید. برای این کار باید لوبیاها را داخل یک ظرف نسبتا بزرگ ریخته و ظرف را پر از آب کنید. سپس ظرف را حداقل به مدت 4 الی 5 ساعت کنار بگذارید تا لوبیاها خوب خیس بخورند. طی این مدت نیز دو تا سه بار آب لوبیاها را عوض کنید.

بعد از گذشت این زمان، لوبیاها را آبکش کرده، پوست لوبیاها را جدا کنید و در آخر نیز همه آن‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. درصورتی‌که زمان کافی یا حوصله انجام این مراحل را ندارید، می‌توانید لوبیاها را آماده تهیه کنید.

1. آماده کردن لوبیاهای باقلا قاتق

2. سرخ کردن سیرها

2. سیرها را رنده یا له کنید. سپس ماهیتابه را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار داده و مقداری روغن داخل آن بریزید. چند ثانیه‌ای صبر کنید تا روغن به‌خوبی گرم شود. وقتی روغن گرم شد، سیرها را داخل ماهیتابه ریخته و آن‌ها را تفت دهید؛ تفت دادن سیرها را باید تاجایی ادامه دهید که رنگ سیرها نزدیک به رنگ طلایی شود.

فقط یادتان باشد سیرها نباید کاملا طلایی شوند، چون لازم است سیرها با سایر مواد نیز تفت بخورند، بنابراین اگر آن‌ها را تا زمانی که به‌طور کامل طلایی شوند تفت دهید در ادامه خواهند سوخت.

3. ترکیب سیر و لوبیاها

وقتی سیرها آماده شدند، لوبیاها را به ماهیتابه اضافه کرده و دو الی سه دقیقه آن‌ها را همراه سیرها تفت دهید. سپس زردچوبه را اضافه کرده و بعد دو یا سه دقیقه تفت دادن مواد با رزدچوبه‌ها، شویدها را نیز اضافه کنید.

ترکیب سیر و لوبیاها برای درست کردن باقلاقاتق

4. اضافه کردن آب و کره

آب و کره به را ماهیتابه اضافه کرده و درب ماهیتابه را ببندید. تقریبا 20 دقیقه باید درب ماهیتابه بسته باشد تا باقلا قاتق جا بیفتد.

5. شکستن تخم‌مرغ‌ها روی  مواد باقلا قاتق

بعد از 20 دقیقه تخم‌مرغ‌ها را شکسته و بدون اینکه زرده و سفیده‌ها آن ها را با هم ترکیب کنید، داخل ماهیتابه بریزید. مجددا درب ماهیتابه را بسته و چند دقیقه‌ای صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها خودشان را گرفته و کمی سفت شوند. بعد از گذشت این زمان باقلا قاتق آماده است.

آموزش درست کردن خورشت باقلا قاتق

به‌عنوان حرف آخر گفتنی‌ست در برخی دستور پخت های باقلا قاتق استفاده از آب مرغ به جای آب استفاده می‌شود، اما از نظر شمالی‌ها استفاده از آب مرغ باعث از دست رفتن طعم اصیل این غذا خواهد شد. یادتان نرود بعد از پختن این غذا نظرات خود را در مورد عطر و طعم آن با سایر کاربران کاغذرنگی نیز درمیان بگذارید.

اشتراک گذاری:

نظر خود را در مورد متن بالا ثبت کنید