طرز تهیه پیتزای خانگی؛ غذایی سالم برای عاشقان پیتزا
بین فستفودها، پیتزا یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین غذاهاست. پخت این غذا سخت به نظر نمیرسد، اما بیشتر افراد آن را از بیرون تهیه میکنند. اگرچه پیتزاهایی که از بیرون تهیه میشوند، پخت و تزیین حرفهایتری دارند؛ اما کیفیت مواد استفاده شده در آنها چندان مورداعتماد نیست. بهطور معمول افرادی که به کیفیت و سلامت غذا اهمیت میدهند، پیتزای خانگی را به پیتزاهای بیرونپز ترجیح میدهند؛ بههمین منظور در این مطلب طرز تهیه پیتزای خانگی را آماده کردهایم. در این آموزش حتی نان پیتزا را خودتان درست خواهید کرد. پس اگر دوست دارید یک پیتزای کاملا سالم و خانگی درست کنید، با کاغذرنگی همراه باشید.
مواد موردنیاز
مواد زیر برای 3 یا 4 نفر درنظر گرفته شده است. اگر قصد دارید برای افراد بیشتری پیتزا درست میکنید، میتوانید به همین نسبت مواد را زیاد کنید.
- 7 گرم مایه خمیر (تقریبا یک قاشق مرباخوری)
- 1 قاشق چایخوری شکر
- یک پیمانه آب گرم (تقریبا 250 میلیلیتر)
- ¼ فنجان روغن کانولا
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 250 گرم آرد
- 200 گرم گوشت چرخ کرده قرمز (گوساله یا گوسفند)
- 1 عدد پیاز کوچک
- سس گوجهفرنگی
- 3 قاشق چایخوری پونه خشک
- 1 قاشق چایخوری نعنا خشک
- ادویهجات به مقدار لازم
- 1 عدد فلفل دلمهای
- پنیر پیتزا
وسایل موردنیاز
- یک ظرف بزرگ برای تهیه خمیر پیتزا
- قاشق
- فر
- 2 عدد ظرف مخصوص پخت پیتزا
طرز تهیه پیتزا خانگی
گام اول، تهیه خمیر پیتزا
آب و شکر را با هم مخلوط کرده و بگذارید 5 دقیقه بمانند. سپس مایع خمیر و روغن را به آن اضافه کنید. در آخر هم آرد گندم را تا جایی که یک خمیر نرم درست شود، به ظرف اضافه کنید. حالا مواد درون ظرف را با هم مخلوط کنید تا مایهای یکدست برای خمیر پیتزای خانگی تهیه شود.
گام دوم، ورز دادن خمیر
روی تخته کمی آرد بپاشید و خمیر خود را روی آن ورز دهید. این کار را تا جایی که خمیر به خوبی جاافتاده و خودش را بگیرد، ادامه دهید. تشخیص اینکه برای اینکار چقدر زمان نیاز دارید، کمی مشکل است. میتوان گفت تقریبا 10 الی 12 دقیقه زمان معقولی خواهد بود. بعد از ورز خمیر، برای اینکه مطمئن شوید خمیر پیتزای خانگی به خوبی آماده شده؛ با انگشتان خود روی آن ضربه بزنید.
اگر خمیر سریع به حالت اولیه خود برگشت، خمیر شما به خوبی جاافتاده است؛ اما در غیر این صورت باید کمی بیشتر آن را ورز دهید. در آخر هم برای اینکه خمیر آماده پخت شود، باید 45 دقیقه آن را کنار بگذارید تا خمیر به اصطلاح عمل آمده و حجم آن بیشتر شود.
گام سوم، تفت دادن گوشت قرمز
تقریبا 45 دقیقه زمان دارید تا گوشت چرخ کرده را داخل روغن تفت دهید. برای اینکه عطر و طعم گوشت شما عالی شود، یک پیاز هم رنده کرده و همراه گوشتها تفت دهید. درنهایت گوشت را تا جایی که قرمزی آن از بین رفته و به رنگ قهوهای درآید روی حرارت نگه دارید. فقط پایان کار کمی از گوشت را مزه کنید تا مطمئن شوید گوشت پیتزای خانگی پخته شده است.
گام چهارم، آماده کردن پیتزا برای پخت
خمیر عمل آمده را از وسط دو نیم کرده و هریک را جداگانه در ظرفهای مخصوص پخت پیتزا پهن کنید. ادویهجات، پونه و نعنا را به سس گوجهفرنگی اضافه کرده و روی خمیر بمالید. پس از آن گوشت فلفل را به صورت نگینی خرد کرده و همراه گوشتها روی خمیر بریزید. در آخر هم روی همه مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید.
میتوانید برای این که پیتزا طعم بهتری داشته باشد، قارچ هم به آن اضافه کنید. اما این مورد در دستور پخت وجود ندارد.
گام پنجم، پخت پیتزا
تقریبا پیتزا آماده است؛ کافی است آن را داخل فر قرار داده و بعد از آماده شدن نوشجان کنید. به این منظور باید دمای فر را روی 400 درجه تنظیم کرده و به مدت 25 الی 30 دقیقه پیتزاها را درون آن قرار دهید.
اگر در پخت پیتزای خانگی تجربهای دارید که آن را خوش طعمتر میکند، آن را با ما و سایر کابران کاغذرنگی در میان بگذازید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام