چطور میتوانید با آدم حسود کنار بیایید؟
اغلب افراد در طول زندگی با آدمهای حسود سروکار داشتهاند و شاید خیلی اوقات از دست حرفها و کارهای آنها ناراحت شده باشند. کنار آمدن با آدم حسود کار بسیار سادهای نیست، مخصوصا اگر آن شخص عضوی از خانواده، دایره دوستان صمیمی یا همکار نزدیک شما باشد. در این مطلب ما شش راهکار موثر برای رابطه با آدم حسود را مطرح کردهایم که با به کار گیری آنها میتوانید تا حد زیادی با این افراد مدارا کنید. اگر شما هم اطراف خود چند آدم حسود دارید، همراه ما باشید.
1. اجازه دهید احساساتش را بیان کند
شاید برایتان جالب باشد بدانید حسادت یکی از احساساتی است که میتواند تا حد زیادی ارثی باشد. بنابراین میتوان گفت چنین احساسی در وجود فرد حسود ریشههای عمیقی دارد، حتی اگر خودش ذاتا مایل به انجام چنین رفتارهایی نباشد. گاهی هم این رفتارها ناشی از شرایط جامعه هستند. یعنی فرد حسود در شرایط محیطی ناعادلانهای قرار داشته و به خاطر رفتارهای اشتباه جامعه، ناعدالتیها و… حس حسادت در فرد ایجاده شده است. این وظیفه شماست که با او به روشی سازنده کنار بیایید.
پس اجازه دهید فرد حسود احساساتش را بیان کند، حتی اگر این احساسات باعث رنجش شما شود باز هم مطرح شدن آنها از سرکوب کردنشان بهتر است. بیان احساسات به او کمک میکند بتواند در ابهامات و تصورات اشتباهش درباره شما را بازنگری داشته و با فضای ذهنی بازتری به روابطش با شما نگاه کند.
2. با او مثل دیگران رفتار عادی داشته باشید
در رابطه با آدم حسود نباید رفتار متفاوتی داشته باشید. برای مثال اگر با او در جمعی هستید، درست همان رفتاری که با دیگران دارید، با او داشته باشید. یعنی رفتار خشک، عبوس، بیاعتنایی و… نداشته باشد؛ بلکه همان توجه، محبت و احترامی که برای دیگران قائل هستید، به او نیز داشته باشید. هنگام برخورد با فرد حسود احتیاط بیشتری در رفتارتان داشته باشید و با کلام مبهم باعث ایجاد سوتفاهم در او نشوید.
هرچند افراد حسود با رفتار و گفتار ناخوشایند خود فضا را برای سایر افراد نامطلوب میکنند، اما نباید به خاطر رفتار آنها خود را از حضور در جمعهای دوستانه یا همکاران منع کنید. در عوض با حضور مثبت و فعال در دورهمیها و داشتن رفتار دوستانه با این افراد، هم تعاملات خود را حفظ کنید و هم رفتار خود با چنین افرادی را مدیریت کنید.
3. درباره مشکلی که با شما دارد، از او بپرسید
یکی از مهمترین کارهایی که باید در رابطه با آدم حسود داشته باشید، ترتیب دادن یک جلسه با او و صحبت درباره مشکلاتتان است. در این جلسه میتوانید خیلی صادقانه به این فرد بگویید دوست دارید رابطه بهتری با او داشته باشید. از او بپرسید به نظر او چگونه میتوانید رابطه بهتری با هم داشته باشید؟ در رابطه با آدم حسود سعی کنید تنشها را کم کنید و بیشتر مباحث دوستی و رابطه صمیمانه را پیش بکشید.
برای مثال هرچند کنار آمدن با فرد حسود سخت است؛ اما باید بتوانید به جای یادآوری رفتارهای بد او، از خوبیها، توانمندیها، نقاط قوت و رفتارهای حرفهای او بگویید. چه در حضور خودش و چه در غیاب او هرگز از نکات منفی رفتارش چیزی نگویید؛ چرا که اگر این موضوع را متوجه شود، بهبود این رابطه به مراتب سختتر خواهد شد.
4. در رابطه با آدم حسود ترس او را بشناسید
یکی از مهمترین دلایلی که افراد به حسادت دچار میشوند، ترسهای آنهاست. ترس از دست دادن، ترس رقابت، ترس جایگزین شدن، ترس حذف شدن و… باعث میشود افراد نتوانند روابط مفید و سازندهای با دیگران برقرار کنند. اگر در رابطه با آدم حسود هستید، بهتر است با پرسوجو، تحقیق، شناخت بیشتر و… از ترسها و دغدغههای او آگاه شوید. یکی از سادهترین راهکارها این است که با خود او صحبت کنید و به دلایل او درباره احساس و دیدگاهش خوب گوش دهید. شما باید بتوانید از میان حرفهای او، به سخنان ناگفتهاش درباره ترسها، نگرانیها و… پی ببرید و به او برای رفع آنها کمک کنید.
فراموش نکنید که شما نمیتوانید روند فکر او را کنترل کنید اما با شناخت بهتر میتوانید از ترس او آگاه شوید و با یک رفتار صحیح، برخورد مناسب، کلام سنجیده و… احساسات بهتری به او داده و به نوعی رفتار او را کنترل کنید.
5. با ترس او مقابله کنید
هدف آدم حسود این است که با ترس به آرامش برسد و فکر میکند با این کار از خودش در برابر شما محافظت کرده و کار مثبتی انجام داده است. اما رفتار صحیح شما باعث میشود او شما را به چشم دیگری ببیند، اعتماد پیدا کند و به شما احترام بگذارد.
شاید بد نباشد با لحنی نرم و صمیمانه ویژگیهای مثبت، توانمندیها و نقاط قوت او را بگویید تا از عصبانیت، ترس، احساس ناامنی و… او بکاهید. زمانی که فرد حسود متوجه شود شما آسیبی به جایگاه، شرایط، شخصیت و احساسات او نخواهید زد، میتواند به شما اعتماد کرده و آرامش بیشتری هم پیدا کند. اگر شما بتوانید با شیوهای صحیح با این فرد برخورد کرده و با ترس او مواجه شوید، میتوانید برای کاهش میزان حسادت او قدم مثبتی بردارید.
6. در رابطه با آدم حسود به او روحیه دهید
سعی کنید در بحث با او از مدرک و دلیل مستند استفاده کنید. برای مثال باید به او بگویید این اواخر که کم کار شده، روند شرکت و کارمندان هم افت داشته است. شما میتوانید با نشان دادن این موضوع که چقد جایگاه و اهمیت زیادی برای تیم و سایر افراد محیط کار دارد، روحیه او را در بالاترین سطح ممکن نگه دارید تا بتوانید رابطه صمیمانهتری با او داشته باشید.
هیچ چیز به اندازه احساس مهم بودن، قدرت داشتن، امنیت و… نمیتواند افراد حسود را نسبت به شرایطی که دارند، آرام و مثبت نگه دارد.
هر کسی در زندگیش تجربه رابطه با آدم حسود را در شرایط و محیطهای مختلف داشته است. بیشک شما نمیتوانید تمام اطرافیان را از خود راضی نگه دارید، به ویژه اگر افراد حسودی باشند! اما میتوانید با یک رفتار سنجیده، کمی صبوری و آرامش خطر حضور این افراد را برای خود کم کرده و از میزان تنشها در محیط کار بکاهید. اگر فکر میکنید در برابر این افراد، نمیتوانید خشم خود را کنترل کنید، بهتر است روی مهارتهای کنترل خشم کار کنید.
مدارا کردن، سازگاری و تلاش برای ایجاد یک رابطه آرام با چنین افرادی بسیار دشوار است، اما راهکار دیگری برای مواجه شدن با این افراد وجود ندارد و تنها راه بهبود روابط است. پس بهتر است از همین حالا برای ساختن این رابطه تلاش کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام