چیپس سیب‌زمینی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین میان‌وعده‌هایی است که کمتر کسی از آن خوشش نمی‌آید. این خوراکی ترد و خوش‌طعم علاوه‌بر داشتن مزه بی‌نظیر و هیجان‌انگیز از نظر طرز تهیه هم بسیار ساده و راحت است. اگر دوست دارید طرز تهیه چیپس خانگی را یاد بگیرید و به جای تهیه آن از فروشگاه‌ها به صورت خانگی چیپس سالم و تازه‌ای را تجربه کنید، با این مطلب از کاغذ رنگی همراه باشید.

مواد مورد نیاز

  • سیب‌زمینی: 800 گرم
  • روغن یا کره
  • پودر سیر، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • آب سرد و یخ

طرز تهیه چیپس خانگی

برای تهیه چیپس خانگی فوت‌وفن‌های ساده‌ای وجود دارد که به خوشمزه‌تر شدن سیب‌زمینی کمک خواهند کرد. ما در مراحل تهیه چیپس به این موارد هم اشاره کرده‌ایم.

1. حلقه کردن سیب‌زمینی‌ها

اولین قدم برای درست کردن چیپس خانگی شستن و حلقه کردن سیب‌زمینی‌هاست. البته فراموش نکنید بهترین شیوه برای حلقه کردن سیب‌زمینی استفاده از رنده است؛ چراکه با این کار همه حلقه‌ها ضخامت یکسانی پیدا خواهند کرد. در صورتی که روی رنده تیغه مناسب برای حلقه کردن سیب‌زمینی وجود ندارد، سعی کنید با چاقو حلقه‌هایی با ضخامت کم و بسیار نازک درست کنید تا چیپس ترد و یکدستی داشته باشید.

طرز تهیه چیپس خانگی با حلقه کردن سیب زمینی

2. ریختن سیب‌زمینی‌ها در آب سرد و یخ

مهم‌ترین عاملی که باعث ترد و خوشمزه شدن سیب‌زمینی در طرز تهیه چیپس خانگی می‌شود، سرد کردن سیب‌زمینی‌هاست. شما می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را به مدت نیم ساعت در یک ظرف پر از آب سرد و یخ بریزید یا آن‌ها را در فریزر قرار دهید. در هر صورت تنها مساله مهم در سرمای شدید قرار دادن سیب‌زمینی پیش از سرخ کردن آن است.

04
03

3. طرز تهیه چیپس خانگی و مخلوط ادویه‌ها

برای طعم‌دار کردن سیب‌زمینی می‌توانید از ادویه‌های مختلفی استفاده کنید. پودر سیر، نمک، فلفل، آویشن و… از ادویه‌های رایجی هستند که برای طعم‌دار شدن سیب‌زمینی به کار می‌آیند. استفاده از هر ادویه‌ای کاملا به ذائقه شما بستگی دارد، بنابراین خود را محدود کنید. در مدتی که سیب‌زمینی‌ها در آب سرد و یخ قرار دارند، باید ادویه‌های دلخواهتان را با هم مخلوط کنید.

06
05

4. سرخ کردن سیب‌زمینی

در این مرحله از طرز تهیه چیپس خانگی باید سیب‌زمینی‌ها را آبکش کنید و روی یک پارچه خشک بریزید تا کاملا خشک شوند. ماهیتابه پر از روغن را با شعله متوسط آماده کرده و پس از خشک کردن سیب‌زمینی‌ها، آن‌ها را داخل ماهیتابه بریزید. بهترین کار در این مرحله این است که بالای سر ماهیتابه باشید تا سیب‌زمینی‌ها نسوزند. پس کمی صبور باشید.

در مرحله اول از سرخ شدن، سیب‌زمینی‌ها بافت خمیری شکلی پیدا خواهند کرد و از پس آن سبک شده و کاملا ترد می‌شوند. میزان برشتگی و طلایی شدن سیب‌زمینی‌ها هم به سلیقه شما بستگی دارد. پس از آن که سیب‌زمینی‌ها به میزان کافی سرخ شدند، آن‌ها را از روغن خارج کنید.

سرخ کردن سیب زمینی ها

5. طعم‌ در طرز تهیه چیپس خانگی

در حالی که سیب‌زمینی‌ها هنوز کاملا داغ هستند، مخلوط ادویه‌ها را به سیب‌زمینی اضافه کرده و آن‌ها را کاملا با هم مخلوط کنید تا همه سیب‌زمینی‌ها به خوبی با ادویه‌ها مخلوط و طعم‌دار شوند. بهتر است سیب‌زمینی‌ها را روی کاغذهای ویژه آشپزی بریزید تا روغن اضافه چیپس کاملا از آن جدا شود.

کاغذ روغن گیر

شما به‌راحتی می‌توانید با این روش ساده یک چیپس خانگی بسیار خوش‌طعم و بهداشتی برای مهمانی، پیک‌نیک و میان‌وعده تهیه کنید. البته فراموش نکنید سیب‌زمینی‌ها تنها خوراکیی نیستند که می‌توانید از آن چیپس تهیه کنید، هر سبزیجاتی که بتوانید آن را به ورقه‌های نازک تبدیل کنید، نوعی چیپس به شمار خواهد آمد. برای مثال چیپس گوجه فرنگی یکی از رایج‌ترین چاشنی‌هاست که بعضی افراد از آن به عنوان میان‌وعده هم استفاده می‌کنند.