خلاصه مطلب

اگر اهل دمنوش هستید و می‌خواهید یک دمنوش سریع با خواص بسیار زیاد را امتحان کنید، دمنوش میخک را از دست ندهید. در این مطلب 3 طرز تهیه مختلف برای دمنوش میخک را یاد خواهید گرفت تا به تناسب میلتان آن‌ها را درست و نوش جان کنید. در کنار طرز تهیه دمنوش، می‌توانید با خواص بی‌نظیر دمنوش میخک هم آشنا شوید.

هر دمنوش تاثیر خاصی روی بدن دارد. چای ترش، گل‌گاوزبان، بابونه و… هرکدام برای رفع یک ناراحتی یا مشکل مفید هستند. دمنوش میخک هم مثل هر دمنوش دیگر خواص خودش را دارد و کنار داروهای شیمیایی به دفع باکتری‌ و درمان بیماری‌های دهان و دندان کمک می‌کند.

خوبی میخک این است که طعم عجیب‌وغریبی ندارد که نتوان آن را با هر گیاه دیگری دم کرد. دارچین، زنجبیل، هل و… طعم‌دهنده‌های مختلفی هستند که می‌توانید به دمنوش میخک اضافه و طبع نوشیدنی‌تان را مثل طعمش گرم کنید.

اگر تا حالا این دمنوش را درست نکرده‌اید، طرز تهیه آن را در کاغذرنگی دنبال کنید.

گیاه میخک چیست؟

به طور کلی گیاه میخک از گیاهان محلی کشورهای آسیایی مثل هند، پاکستان، اندونزی و شرق آفریقاست. به اندازه کوچک میخک نگاه نکنید! مزایای آن خیلی زیاد هستند و بخاطر همین خواص جای آن در سبد نوشیدنی‌های مصرفی شما خالی است.

گیاه میخک چیست؟

آن‌هایی که اهل استفاده از این گیاه هستند، قسمت‌های مختلف آن از جمله جوانه‌های خشک شده، ساقه و برگ میخک را به روش‌های مختلف در غذا یا نوشیدنی خود مصرف می‌کنند. روغن میخک هم به خاطر خواص دارویی شهرت دارد. به لطف فواید بی‌شمار، این روزها میخک جایگاه ویژه‌ای در علم پزشکی و تغذیه پیدا کرده است.

گیاه میخک برای هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و کنترل دیابت موثر است. میخک همچنین خواص ضد ویروس و ضد میکروب دارد. خیلی از پزشکان طب سنتی آن را برای مبارزه با بیماری‌های دهان و سردرد تجویز می‌کنند.

طرز تهیه دمنوش میخک با دارچین

اولین و در دسترس‌ترین طعم‌دهنده برای دمنوش بی‌طعم میخک، چوب یا پودر دارچین است. یک طعم‌دهنده سالم و بسیار مقوی که طبع گرم و طعم تند دوست‌داشتنی دارد.

مواد مورد نیاز برای تهیه دمنوش میخک با دارچین

  • آب 2 لیوان
    آب
  • میخک 1 قاشق چای‌خوری
    میخک
  • نصف قاشق چای‌خوری
    دارچین
  • آب لیمو چند قطره
    آب لیمو
  • عسل اختیاری
    عسل
  • 1 عدد
    ظرف مناسب برای دمنوش

1. ترکیب میخک با آب و طعم‌دهنده‌ها

تهیه این دمنوش با ساییدن کمی میخک شروع می‌شود؛ البته حتما لازم نیست میخک‌ها را پودر کنید، همین که کمی خرد شوند، کافی است. سپس میخک‌ را همراه دارچین‌ در قابلمه یا یک کتری فلزی با دو لیوان آب بریزید و اجاق را روشن کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.

بهتر است دارچین را کمی خرد یا پودر کرده سپس به آب و میخک اضافه کنید.

زمانی‌که آب به نقطه جوش رسید، چند قطره آب لیمو به دمنوش اضافه کنید، اما هنوز ماجرا تمام نشده، پس به مرحله بعدی بروید.

2. اضافه‌کردن چاشنی و دم میخک

در این مرحله تهیه دمنوش میخک باید دوباره چند قطره آب لیمو به چای گیاهی میخک‌ اضافه کنید. در نظر داشته باشید میزان آب‌لیموی اضافه شده به این دمنوش به ذائقه خودتان بستگی دارد.

وقتی محتویات داخل قابلمه حدود 10 دقیقه جوشید، شعله گاز را کم کنید تا 2 الی 3 دقیقه دیگر در دمای ملایم بجوشد. بعد از گذشت 3 دقیقه اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید دمنوش مدت 5 دقیقه در دمای خودش باقی مانده و خوب دم بکشد.

damnosh-mikhak

3. سرو میخک و عسل در فنجان مادربزرگ

بعد گذشتن زمان گفته شده با استفاده از صافی چای را در فنجان بریزید. اگر دوست داشتید به آن عسل یا شکر اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد. در صورتی که می‌خواهید طعم غالب دمنوش ترش باشد، چند قطره دیگر آب لیمو هم به لیوان اضافه کنید.

 طرز تهیه دمنوش میخک با زنجبیل

اگر سرد مزاج هستید و هیچ راهی برای کنترل طبعتان ندارید، دمنوش میخک و زنجبیل معجزه می‌کند. این دمنوش علاوه‌بر خواص فوق‌العاده میخک، به لطف داشتن زنجبیل باعث تسکین درد و رفع سرد مزاجی هم می‌شود.

مواد لازم طرز تهیه دمنوش میخک و زنجبیل

  • زنجبیل 1 عدد
    زنجبیل
  • میخک دو قاشق چای‌خوری
    میخک
  • 2 لیوان
    آب
  • 1 عدد
    ظرف مناسب برای دمنوش
  • 1 عدد
    لیمو
  • اختیاری
    عسل

1. رنده‌کردن زنجبیل‌های تازه

در اولین قدم زنجبیل را رنده کنید و 2 لیوان آب در قابلمه یا کتری بریزید. اجازه دهید آب جوش بیاید، وقتی آب شروع به قل‌قل کرد، زنجبیل‌های رنده شده را در آب بریزید و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد.

2. اضافه کردن میخک به دمنوش

بعد از 10 دقیقه جوشیدن زنجبیل، میخک‌ها را کمی خرد و به محتویات درون کتری اضافه کنید. با برش میخک‌ها عطر و طعم آن آزاد می‌شود و طعم دمنوش تغییر می‌کند. وقتی میخک‌ را اضافه کردید، اجازه دهید 5 دقیقه در آب کتری با زنجبیل بجوشند و بعد شعله را خاموش کنید.

وقتی زیر اجاق را خاموش کردید، نباید دمنوش را بلافاصله سرو کنید. بهتر است دمنوش حدود 10 در کتری بماند و با دمای خودش دم بکشد.

طرز تهیه دمنوش میخک ساده

 اگر عاشق نوشیدنی ساده و بدون افزودنی هستید، پس بهتر است دمنوش میخک را بدون هیچ طعم‌دهنده‌ای دم کنید.

مواد مورد نیاز برای دمنوش میخک ساده

  • میخک چند عدد
    میخک
  • شیر جوش 1 عدد
    ظرف مناسب برای دمنوش
  • آب 2 لیوان
    آب
  • اختیاری
    عسل

یک قدم تا دمنوش میخک گرم و ساده

برای تهیه دمنوش میخک ساده یک ظرف مناسب بردارید. حالا دو لیوان آب در ظرف بریزید و 2 قاشق چای‌خوری میخک به آن اضافه کنید. وقت آن است که دمنوش حدود 20 دقیقه بجوشد. بعد آن شعله گاز را خاموش کنید و 5 دقیقه در ظرف را بگذارید تا دمنوش خوب دم بکشد.

نگاهی به خواص دمنوش میخک

دمنوش میخک یکی از بهترین نوشیدنی‌های گیاهی است که فواید فراوانی دارد. از جمله این خواص می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین دندان درد و سردرد، سم‌زدایی کبد، کاهش تب، کمک به هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش، کمک به کاهش دردهای مفصلی، کاهش وزن و چربی‌سوزی و… اشاره کرد.

چای میخک معجزه‌ای برای پوست

چای میخک معجزه‌ای برای پوست

داشتن پوستی بدون چین‌وچروک دغدغه خیلی از افراد است و بیشتر مردم دوست دارند پوستی نرم و لطیف داشته باشند. روش‌های زیادی برای رفع چین‌وچروک وجود دارد که یکی از آن‌ها مصرف دمنوش میخک است. نوشیدن مرتب این دمنوش به پیشگیری از چروک‌های ریز روی صورت کمک می‌کند.

همچنین وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی در این دمنوش باعث کاهش استرس و از بین رفتن سموم بدن می‌شود.

تاثیر چای گیاهی میخک بر دهان و دندان

سلامتی دهان، به‌ویژه دندان برای اغلب افراد بسیار مهم است. این دمنوش به خاطر خاصیت سم‌زدایی و آنتی‌باکتریال باعث پیشگیری از بیماری‌های لثه و بوی بد دهان می‌شود. دمنوش میخک مسکن درد دندان هم بوده و برای دندان‌های حساس نوشیدنی خوبی است.

اثیر چای گیاهی میخک بر دهان و دندان

دمنوش میخک، بله یا خیر؟

دمنوش میخک طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد و خواص بی‌مانند آن غیرقابل‌انکار است. پیشنهاد می‌کنم این دمنوش سریع و ساده را در فهرست نوشیدنی‌های هفته خود قرار دهید. بعد از چند ماه نوشیدن مرتب آن، متوجه تاثیراتش روی بدن خواهید شد.

اگر دوستان یا آشنایانی دارید که هنوز از جادوی دمنوش‌ میخک بی‌خبر هستند، تجربیات خود را با آن‌ها به‌اشتراک بگذارید. در کاغذرنگی طرز تهیه دمنوش‌هایی مانند دمنوش دارچین و دمنوش زنجبیل هم گفته‌ایم، پیشنهاد می‌کنم این دمنوش‌ها را هم تجربه کنید.

اشتراک گذاری:

نظر خود را در مورد متن بالا ثبت کنید