خلاصه مطلب
حلوا یکی از دسرهای سنتی و اصیل ایرانی است که میتوانید آن را برای میانوعده و عصرانه میل کنید. این دسر به روشهای گوناگونی درست میشود که پرطرفدارترین آن در ایران حلوا آردی است. در این مطلب از کاغذرنگی 3 روش برای تهیه حلوا را آموزش دادهایم.
حلوا مثل بامیه شیرینی سنتی ایران است که به روشهای مختلف پخت میشود و در اغلب سفرههای ایرانی جایگاه خاصی دارد. هرچند در هر منطقه از ایران حلواهای متنوعی تهیه میشود، اما حلوا آرد گندم، حلوا تاهینی و حلوا خرما معروفترین و محبوبترین آنهاست. طرز تهیه حلوا که از دسرهای شیرین است، خیلی ساده و نسبتا سریع است.
حلوا آردی بیشتر در مراسمهای سوگواری و مذهبی سرو میشود، اما حلوا تاهینی و حلوا خرما را میتوانید بهعنوان صبحانه و میانوعده هم امتحان کنید. در این مطلب 3 روش از طرز تهیه حلوا (حلوا آرد گندم، حلوا تاهینی و حلوا خرما) را برایتان شرح گفتهایم؛ پس این مطلب از کاغذرنگی را از دست ندهید.
طرز تهیه حلوا تاهینی
همانطور که از اسم این حلوا مشخص است، حلوا تاهینی با استفاده از تاهین تهیه میشود. هرچند میتوانید حلوا تاهینی را از سوپرمارکتها و بعضی قنادیها بخرید، اما شاید ترجیح میدهید خودتان آن را درست کنید تا از سلامت و بهداشت آن مطمئن باشید. برای تهیه حلوا تاهینی مراحل زیر را قدمبهقدم پیش ببرید.
مواد لازم برای درست کردن حلوا تاهینی
2 فنجان
1 قاشق چایخوری
1 فنجان
2 فنجان
به مقدار لازم
چطور تاهین تهیه کنیم؟
تاهین یا خمیر دانه کنجد را میتوانید از فروشگاهها تهیه کنید، اما بعضی مردم تاهین را هم در خانه درست میکنند. برای درست کردن تاهین میتوانید 500 گرم کنجد، 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد و کمی نمک (اختیاری) درون آسیاب برقی بریزید و مواد را کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند.
1. گرم کردن عسل
قبل از هرچیزی عسل را در یک ظرف یا قابلمه مناسب بریزید و آن را روی شعله خیلی ملایمی بگذارید تا آرامآرام گرم شود و به دمای 240 درجه فارنهایت برسد.

2. اضافه کردن تاهین، عصاره وانیل و مغزها به عسل
وقتی عسل به درجه حرارت رسید، تاهین را خوب هم بزنید و مطمئن شوید یکنواخت باشد تا روغن از آن جدا نشود. بعد از اینکه عسل کمی خنک شد، عصاره وانیل، مغزها و تاهین یکدست شده را به آن اضافه و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
3. پیچیدن حلوا تاهینی
در این مرحله از طرز تهیه حلوا تاهینی باید اول یک قالب کیک را آماده کنید و کف آنرا با فرچه یا لیسک کمی روغن بزنید؛ بعد مواد را در قالب آماده شده بریزید. با استفاده از پلاستیک روی قالب را بپوشانید و بگذارید مواد کمی خنک شوند.
وقتی مواد خنک شد، قالب را برگردانید و پلاستیک را کاملا دور حلوا بپیچید. وقتی حلوا را پیچیدید آنرا مدت 24 تا 36 ساعت در یخچال قرار دهید تا بافت متبلوری در حلوا ایجاد شود.
4. تزیین و سرو حلوا
حالا حلوای تاهینی آماده است، میتوانید آن را با پنیر و نان سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه حلوا با آرد
حلوا آردی پرطرفدارترین و محبوبترین حلوا در ایران است. همانطور که گفتیم این حلوا بیشتر در مراسمهای مذهبی برای پذیرایی از مهمانان درست میشود. حلوا آردی را میتوانید بهعنوان غذا هم میل کنید. برای تهیه حلوا با آرد گندم مراحل زیر را طی کنید.
مواد لازم برای درست کردن حلوا با آرد
به مقدار لازم
1 قاشق غذاخوری
2 لیوان
نیم قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
به مقدار دلخواه
3 لیوان
2 لیوان
1. آب کردن مسکه در روغن
در قدم اول باید روغن را در یک ماهیتابه کمی گرم کرده سپس کره مسکه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آب شود.

2. تفت دادن آرد
رسیدیم به بخش مهم و جذاب از طرز تهیه حلوا آردی؛ شما باید آرد گندم را الک کنید و در تابه با حرارت متوسط، 10 الی 15 دقیقه تفت دهید تا آرد طلایی رنگ و یکدست شود.
بعد از آن که آرد کمی تغییر رنگ داد، کمی روغن به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید. در این مرحله باید یک خمیر رقیق از آرد و روغن به دست بیاورید.
حواستان به آرد باشد که زیادی تغییر رنگ ندهد، وگرنه ممکن است حلوا عطر و طعم آرد سوخته بگیرد و رنگ تیرهای پیدا کند.
3. اضافه کردن آب، شکر و هل به آرد
بعد از اینکه آرد طلایی رنگ شد، آب و شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید. وقتی مواد یکدست شد، پودر هل را به آن اضافه کرده و در حرارت متوسط مواد را حدود 5 دقیقه تفت دهید. در همین مرحله میتوانید گلاب را به ترکیب اضافه کنید.
4. تزیین حلوا و سرو آن
برای تزیین حلوا میتوانید با استفاده از چاقو مانند تصویر الگویی رسم کرده و روی آن پودر پسته بریزید. حلوا را میتوانید با نان بستنی یا نان ساده میل کنید. نوش جان!
خیلی از مادران هنرمند هم از قاشق و چنگال برای طرحدادن روی حلوا استفاده میکنند. البته سر ماسوره هم انتخاب جذابی است.

طرز تهیه حلوا خرمایی
حلوا خرما یکی دیگر از دسرهای ایرانی است که میتوانید آنرا بهعنوان میانوعده یا برای افطار میل کنید. طرز پخت این دسر بسیار ساده است، اما برای تهیه آن باید به چند نکته توجه داشته باشید. حلوا خرما در 4 مرحله تهیه میشود. اگر مراحل زیر را با دقت پیش ببرید، بهراحتی و بدون هیچ مشکلی میتوانید این دسر خوشمزه را آماده کنید.
مواد لازم برای درست کردن حلوا خرمایی
500 گرم
1.5 لیوان
به مقدار لازم
1 قاشق چایخوری
نیم قاشق غذاخوری
1. در آوردن هسته خرماها و پورهکردن آنها
اول خرما را با آب گرم در یک کاسه بزرگ بریزید و اجازه دهید دستکم 30 دقیقه خیس بخورند. بعد پوسته خرما را بگیرید و هسته آن را جدا کنید. برای له و پوره شدن خرما آنرا در میکسر بریزید و آنقدر خرماها را مخلوط کنید تا پوره شود.
2. تفت دادن آرد
در این مرحله از طرز تهیه حلوا باید پوره خرما را در یک ماهیتابه متوسط بریزید و کمی تفت دهید. حالا کمی روغن به آن اضافه کنید. بعد اضافه کردن روغن به آرد آن را حدود 10 الی 15 دقیقه در حرارت متوسط هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
3. اضافه کردن پوره خرما به آرد
بعد از اینکه آرد را یکدست تفت دادید، پوره خرما که از قبل آماده کردهاید، با هل و دارچین را به آرد اضافه کرده و در دمای متوسط با هم مخلوط کنید.
4. تزیین و سرو حلوای خرمایی
در این مرحله حلوا آماده است. برای تزیین آن میتوانید مانند تصویر حلوا را در یک ظرف بریزید و با چاقو شکل های مختلفی روی آن رسم کنید. از بادام یا هر مغز دیگر هم میتوانید برای تزیین روی حلوا استفاده کنید. نوش جان!

نکاتی برای طرز تهیه حلوا
- مهمترین نکته برای تهیه حلوا تفت دادن آرد است؛ سعی کنید آرد را در شعله متوسط بدون روغن آنقدر تفت دهید تا طلایی رنگ شود و بعد روغن به آن اضافه کنید.
- بهتر است برای تهیه حلوا از کره یا روغن جامد استفاده کنید؛ چون این روغن بافت حلوا را کمی سفت میکند و برای برش زدن یا قالبی کردن مناسبتر است.
- اگر قصد رول کردن یا ماسوره زدن حلوا را دارید، میتوانید از روغن مایع برای تهیه حلوا استفاده کنید.
- برای جلوگیری از تیره شدن رنگ آرد میتوانید ابتدا کمی آرد و روغن را در تابه تفت دهید. با این روش تشخیص رنگ سادهتر میشود.
- برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سنگک و گندم استفاده کنید، چون باعث لطیفتر شدن و خوشمزهتر شدن حلوا میشود.
- اگر حلوا را شل یا سفت دوست دارید، مقدار آب و شکر را نسبت به آرد کمتر یا بیشتر کنید.
- برای اینکه حلوا بافت بهتری داشته باشد، آب و شکر را در یک کاسه جدا مخلوط و به آرد اضافه کنید.
کامتان را با حلوا شیرین کنید
جالب است بدانید حلوا برای بسیاری از بیماریها مانند لاغری، کمر درد، دردهای مفصلی و رفع خستگی موثر بوده و از قدیم طرفدارهای زیادی داشته است. سرو این دسر برای کودکان و افراد مسن هم توصیه میشود، چون کالری بسیار زیادی دارد و انرژی بدن را تامین میکند؛ بهخصوص حلوا خرما.
ما در این مطلب از کاغذرنگی طرز تهیه حلوا را به چند روش مختلف برایتان ارائه کردیم. اگر شما هم روش دیگری برای تهیه حلوا میشناسید، میتوانید آن را با کاربران کاغذرنگی به اشتراک بگذارید.

حسین یه پسر خیلی آرومه، ولی تو فکرش هزارن ایده جذاب و خلاقانه داره. اون به محدودیت حس خوبی نداره و عاشق دنیای نامحدود تکنولوژیه. حسین بازیهای اول شخص و اکشن رو خیلی دوست داره. راستی یادم رفت بگم، حسین همیشه دوست داره به آدمای زندگیش کمک کنه و مینویسه به امید رنگارنگ کردن دنیای شما.