خلاصه مطلب
خلق یک عکس خوب در کنار نیاز به تجهیزات و امکانات به مهارت نیاز دارد و بهنوعی اگر مهارت و تجهیزات را مثل دو کفه دو ترازو درنظر بگیریم، مهارت کفه سنگین این ترازوست؛ بهطوریکه اگر مهارت داشته باشید، حتی با امکانات کم نیز میتوانید عکسی فوقالعاده خلق کنید. ازاینرو در این مطلب از کاغذرنگی سعی کردیم 10 نکته ساده و درعینحال مهم عکاسی را بیان کنیم. نکاتی که کمک میکنند یک عکاسی حرفهای را تجربه کنید.
یک عکاسی خوب و حرفهای، بیشتر از اینکه تجهیزات پیچیدهای داشته باشد، در عکاسی مهارت دارد. شاید شما هم افرادی را دیده باشید که با دوربین گوشی و کمترین امکانات عکسهایی خارقالعاده خلق میکنند. بنابراین میتوان گفت عکاسی بیشتر از اینکه در دوربین و تجهیزات خوب خلاصه شود، در مهارت عکاسی تعریف میشود. در این مطلب از کاغذرنگی سعی کردیم 10 نکته ساده و درعینحال مهم عکاسی را بیان کنیم. نکاتی که کمک میکنند یک عکاسی حرفهای را تجربه کنید. اگر عاشق عکاسی و دنبال یادگیری این مهارت هستید، با کاغذرنگی همراه باشید.
چطور عکسهای جذابتری بگیرید؟
1. لباس مناسب بپوشید
پیش از اینکه شروع به عکاسی از خود کنید، لباسهای مناسبی بپوشید. همچنین درصورتیکه درحال عکاسی از فرد دیگری هستید، از او بخواهید لباسهای مناسبی به تن کند. اگر اهل عکاسی در سفر هستید، پیشنهاد میکنم پیش از رفتن به جاده، یک یا چند دست لباس اتو شده و آماده در چمدان خود داشته باشید تا درصورت امکان بتوانید قبل عکاسی لباسهای خود را تعویض کنید. شاید در نگاه اول چندان مهم بهنظر نیاید؛ اما لباسهای مناسب در حسوحال تصویر تاثیر بسیار زیادی دارند.

2. استایل و ژستهای عکاسی را بررسی کنید
اگر میخواهید یک پرتره بگیرید، بهتر است قبل اینکار تصاویر مربوط به استایل عکاسی را ببینید. درواقع آشنایی با ژستهای مختلف باعث میشود بتوانید به مخاطب خود کمک کنید تا برای عکاسی حالت بهتری به خود بگیرد و تصویر نهایی زیباتر از آب دربیاید.

3. تجهیزات عکاسی همراه خود داشته باشید
قرار است با دوریبن DSLR عکس بگیرید یا تلفنهمراهتان؟ یک سه پایه برای دوربین یا گوشی و چند لنز کلیپسی برای نگهداری دوربین عکاسی جزو سادهترین وسایلی هستند که وجود آنها برای خلق یک تصویر خوب و باکیفیت ضروری است. بنابراین برای عکاسی دستکم یک سهپایه همراه خود داشته باشید. همچنین درصورتیکه میتوانید تجهیزات دیگری که احتمال میدهید به کارتان خواهند آمد را همراهتان بردارید.

4. موضوع خود را انتخاب کنید
قرار است با دوستی که مدتهاست او را ندیدهاید، عکس بگیرید یا میخواهید تصویر منطقهای خاص که به آن سفر کردهاید را به اشتراک بگذارید؟ این مهم است که شما برای چه هدفی عکاسی میکنید. بنابراین لازم است پیش از عکاسی موضوع را انتخاب کنید. اینکار خودبهخود شما را برای عکاسی آمادهتر کرده و باعث خلق عکسهای بهتری خواهد شد.

5. برای عکستان یک داستان طراحی کنید
هیچ چیز به اندازه یک داستان نمیتواند در تصویری که با دوربین خود ثبت میکنید، جذابیت و کشش ایجاد کند؛ اما مگر میتوان برای تصویر هم داستان نوشت؟؟؟
به واقع نه؛ چراکه تصویر قرار است یک منظره را نمایش دهد و بس! پس منظور ما از داستان چیست؟ منظورمان این است که سعی کنید با کمک منابعی مثل نورپردازی، بکگراند مناسب، احساسات، رنگ و سایر اشیاء موجود، داستانی را در قاب تصویر برای مخاطب تعریف کنید. بهعبارتی صحنهپردازی کنید تا ضمن اینکه مخاطب تصویر شما را میبیند، نظارهگر یک داستان جذاب هم باشد.

6. نور کافی برای عکاسی را تامین کنید
اگر همه مواردی که تاکنون گفتیم را رعایت کرده باشید؛ اما نور کافی رعایت نشود، ممکن است عکسی که میگیرید چندان دلنشین نشود. اما راه حل چیست؟ پیشنهاد کاغذرنگی این است که سعی کنید در ساعات طلایی عکاسی کنید. اگر نمیدانید ساعات طلایی دقیقا چه زمانهایی هستند یا نمیتوانید بهطوردقیق ساعت طلایی عکاسی را پیدا کنید، باید بگوییم منظور از ساعات طلایی مدتی بعد از طلوع خورشید یا قبل از غروب آن است.
اگر با ساعات طلایی عکاسی آشنا هستید و نمیتوانید زمان دقیق آنها را تخمین بزنید؛ کافی است با کمک اپیلیکیشنهایی مثل Golden Hour یا GoldenHour.One اینکار را انجام دهید. جالب است بدانید مزیت اپلیکیشن دوم نسبت به اولی این است که نهتنها ساعات طلایی روز، بلکه زاویه تابش نور خورشید را هم به شما نشان خواهد داد.

7. زیاد عکس بگیرید
قرار نیست همان شات اولی که با دوربین میگیرید، یک عکس فوقالعاده از کار درآید. این را بیشک همه عکاسان دنیا هم قبول دارند و برای حل آن گرفتن شاتهای متوالی از یک منظره بهترین راهکار است. بنابراین یادتان نرود از مناظر مختلف شاتهای متوالی ثبت کنید و درآخر ببنید کدام یک بهتر هستند.

8. از انتخاب سوژههای متفاوت برای عکاسی نترسید
شاید شما هم اغلب اوقات دنبال پیدا کردن یک سوژه خاص برای عکاسی هستید؛ به عنوان مثال گرفتن عکس برفرار آسمان هنگامی که سوار بر یک بالن هستید یا شکار صحنهای نادر از طبیعت که یک عقاب در حال خیز گرفتن برای شکار طعمه خود است. واقعیت این است که همیشه هم نیاز نیست سوژهای که انتخاب میکنید خاص باشد، یا دیگران به آن توجه کنند و برایشان جذاب باشد.
بنابراین از انتخاب یک سوژه جدید و متفاوت نترسید. ممکن است همان سوژهای که فکر میکنید اصلا به آن توجه نمیشود، یکی از بهترین لحظات را به تصویر کشیده و عکس جذابی از آب درآید.

9. با تنظیمات دستی عکسبرداری کنید
هیچ عکس شاهکاری با تنظیمات اتوماتیک خلق نمیشود، مگر اینکه به ندرت چنین اتفاقی بیفتد. درست است که عکاسی با تنظیمات اتوماتیک راحت و بیدردسر است، اما فقط در موارد محدودی مود اتوماتیک دوریبن جوابگوی نیاز شما خواهد بود. بنابراین از این به بعد مود اتوماتیک دوربین را خاموش کرده و مود دستی را فعال کنید.
حتی اگر چندان هم با تنظیمات دستی دوربین آشنا نیستید، عکاسی با تنظیمات دستی به یادگیری بیشتر و تمرین میارزد. اگر بهخوبی آن را یاد بگیرید، تصاویری که خلق میکنید بههیچوجه با تصاویری که قبلا روی مود اتوماتیک گرفتهاید، قابل قیاس نیستند.

10. از تصویری که خلق میکنید لذت ببرید
قرار نیست همه ما مثل استیو مک کوری یا ماری الن مارک عکاسی کنیم؛ مهم این است عکسی که گرفتهایم برای ما بهترین باشد. پس اگر چنین عکسی خلق کردید، بدون سختگیری از آن لذت ببرید.

نظر شما چیست؟ آیا رعایت این نکات برایتان ساده است؟ یا بهنظرتان کمی دشوار میآید؟ اگر شما هم ایده خاصی برای عکاسی بهتر دارید، آن را با ما بهاشتراک بگذارید.

بهنام یه مردادماهی پر از عشق و احساسه که سال 75 به دنیا اومده و تقریبا سه، چهار سالی میشه کار تولید محتوا انجام میده. اون یه پسر عجول، آیندهنگر و البته رویاپردازه که از کوچیکی علاقه خاصی به کامپیوتر داشته. اگه بخواییم ازعلایق و آرزوهای بهنام بگیم؛ باید بگیم که اون علایق و آرزوهای زیادی داره، تقریبا هر چی که فکرش رو بکنید! اما بین آرزوهاش پرواز رو بیش از همه دوست داره. این جوون ما همه آدمای روی زمین رو دوست داره و امید داره یه روزی بتونه زمین رو جای بهتری برای زندگی کنه. بهعنوان آخرین حرف هم باید بگیم که؛ بهنام با عشق و احساسش برای شما مخاطبای کاغذرنگی مینویسه و امیدواره که بتونه با نوشتههاش زندگی شما رو رنگیتر کنه.