خلاصه مطلب
قورمه سبزی از غذاهای سنتی و اصیل ایران محسوب میشود که طرفداران زیادی نیز دارد. در این مطلب از کاغذرنگی آموزش تصویری طرز تهیه قورمه سبزی و نکاتی برای پخت ان را برایتان ارئه میدهیم، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
خورشت قورمه سبزی یکی از غذای سنتی، مجلسی و محبوب ایرانی است. جالب است بدانید قورمه سبزی در بعضی نقاط کشور با توجه به طبع غذایی و سلیقه افراد کمی متفاوت درست میشود. در این مطلب از کاغذرنگی طرز تهیه قورمه سبزی و نکات طلایی برای خوشمزهتر شدن آن را گفتهایم. اگر به یادگیری این غذای خوشمزه علاقه دارید، در ادامه با کاغذرنگی همراه باشید.
مواد لازم در طرز تهیه قورمه سبزی
نیم کیلو
نیم کیلو
200 گرم
3 عدد
2 عدد
یک قاشق غذاخوری
به مقدار لازم
به مقدار لازم
به مقدار لازم
به مقدار لازم
موادی که در ادامه به آنها اشاره شده، برای طرز تهیه قورمه سبزی ویژه 5 نفر است. اگر برای افراد بیشتر یا کمتری آشپزی میکنید، باید به همین میزان مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.
آموزش طرز تهیه پخت قورمه سبزی
برای تهیه قورمه سبزی مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید.
1. آماده کردن لوبیاها
بهتر است لوبیاها را از شب قبل در آب بخیسانید و آب آن را دو بار عوض کنید؛ با انجام این کار بعد از خوردن قورمه قورمه سبزی دچار نفخ معده و مشکلات گوارشی نخواهید شد.

2. سرخ کردن سبزی قورمه
اگر سبزی خورشتی آماده ندارید، سبزیهای تره، اسفناج، گشنیز، جعفری و شنبلیله را تهیه کنید؛ بعد از شستن سبزیها به خوبی آنها را ریز کنید. سبزی خرد شده را با روغن کافی به مدت 40 دقیقه با شعله کم سرخ کنید. در این مدت هر چند دقیقه سبزی را هم بزنید که به خوبی سرخ شود. رنگ سبزی سرخ شده باید نسبتا تیره شود. فراموش نکنید اگر سبزی خورشی به خوبی سرخ شود، باعث خوشمزه شدن و جا افتادگی خورش و طعم عالی آن در طرز تهیه قورمه سبزی میشود.

3. سرخ و آماده کردن پیاز و گوشت
بعد از سرخ کردن سبزی، پیاز را خورد و سرخ کنید. هنگامی که رنگ پیاز کمی طلایی شد به آن زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. تکههای گوشت را بهخوبی بشویید و به پیاز اضافه کنید، بعد از کمی تفت دادن یک قاشق غذاخوری رب گوجه، ادویه و فلفل را به آن اضافه کنید. شعله را متوسط کنید که گوشت به خوبی سرخ و رنگ آن کمی تیره شود. دقت کنید در این مرحله نمک نریزید؛ چراکه نمک باعث دیر پز شدن گوشت در طرز تهیه قورمه سبزی میشود.

4. طرز تهیه قورمه سبزی و سرو آن
بعد از سرخ کردن گوشت، لوبیا قرمز را به آن اضافه کنید و یک و نیم لیتر آب جوش در قابلمه بریزید. بعد از کمی پخته شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده را در قابلمه بریزید.
در آخر نمک و لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کنید و در قابلمه بزارید. زیر شعله را کم کنید تا خورشت قورمه سبزی پخته و جا افتاده شود.
نکات مهم برای خوشمزه تر شدن خورشت قورمه سبزی
- اصل مهم در پخت قورمه سبزی در جا افتادگی آن است و برای جا افتادن خورشت، باید سبزی آن بهخوبی ریز و سرخ شود.
- بهترین زمان برای پخت و جا افتاده شدن این خورش 5 ساعت با شعله کم است.
- تازه بودن سبزی خورشی تاثیر زیادی در خوشمزهتر شدن قورمه سبزی دارد. اگر از سبزی خورشی فریز شده استفاده میکنید، حتما سبزی سرخ نشده را فریز کنید؛ سبزی سرخ نشده سالمتر است و سرخ کردن لحظهای آن طعم بهتری به غذا میدهد.
- اندازه نمک و فلفل با توجه به طبع غذایی افراد متفاوت است.
- برای پخت قورمه سبزی از زودپز استفاده نکنید. بهتر است قورمه سبزی را از شب قبل یا صبح زود در آرامپز یا قابلمه بپزید که خورش به خوبی جا بیفتد.
- علت تلخ شدن قورمه سبزی میتواند زیاد بودن شنبلیله، تلخی لیمو عمانی و سرخی زیاد سبزی باشد. پس به اندازه کم از شنبلیله استفاده کنید و برای اینکه تلخی لیمو عمانیها از بین برود، آنها از شب قبل در آب بخیسانید.
- آبی که به خورش اضافه میکنید حتما آب جوش باشد. برای خوشمزه تر و یا چرب شدن قورمه سبزی میتوانید به جای آب جوش از آب گوشت یا آب قلم استفاده کنید.
- آب خورش قورمه سبزی هر چه کمتر باشد، خورش خوشمزه و جاافتادهتر است. ولی دقت کنید بیش از حد خورش کم آب و سفت نشود.
- دقت کنید زمان پخت گوشت و لوبیا متفاوت است و تشخیص درست زمان پخت با شماست؛ میتوانید برای تشخیص پخته شدن گوشت، چنگال را در گوشت فرو کنید؛ اگر چنگال به راحتی در گوشت فرو رفت، گوشت پخته شده است.
- در آخر چند تیکه یخ به خورشت اضافه کنید؛ یخ باعث خوش رنگ شدن و روغن انداختن قورمه سبزی میشود.

فریماه هستم کارشناسی حقوق خوندم به عکاسی و نوشتن علاقه زیادی داشتم، کاغذرنگی راهی بود که به علایقم رسیدم و تصمیم گرفتم در این زمینه پیشرفت کنم. به عنوان یکی از اعضای کاغذرنگی تمام تلاشم رو میکنم تا همراه با تیم خوب کاغذرنگی دنیای رنگی و زیباتری برای شما عزیزان بسازیم.