هر شهری به غذاهای خاص خودش شهرت دارد، مانند گیلان که همیشه با ترش تره یا باقلا قاتق و… شناخته می‌شود. یکی از غذاهایی که توانسته شهر خود را پرآوازه کند، قیمه نثار قزوینی است که نه تنها بین مردم این استان، بلکه بین اهالی شهرهای دیگر هم طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه قیمه نثار بسیار ساده است و در عین حال ظاهر خوش‌رنگ و آب این غذا می‌تواند ظاهر سفره را بسیار رنگی‌تر کند. اگر می‌خواهید طرز پخت این خورش قزوینی را یاد بگیرید، با کاغذ رنگی همراه باشید.

مواد موردنیاز طرز تهیه قیمه نثار

  • پیاز 2 عدد
  • برنج 6 پیمانه
  • خلال پسته 15 گرم
  • خلال بادام 15 گرم
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • زرشک 30 گرم
  • شکر 15 گرم
  • دارچین، هل، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • کره یا روغن به مقدار لازم
  • گوشت راسته گوسفندی 500 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • آب زعفران 1 قاشق غذاخوری
  • خلال پوست پرتغال یا نارنج 1 یا 2 قاشق غذاخوری

مواد اولیه گفته شده برای یک جمع 6 نفره کافی است. اگر می‌خواهید این مواد را برای افراد بیش‌تر یا کم‌تر درست کنید، کافی است میزان مواد را با همین تناسب کم یا زیاد در نظر بگیرید.

مراحل طرز تهیه قیمه نثار قزوینی

مراحل طرز پخت خورش قیمه نثار بسیار ساده است، فقط لازم است که با دقت مراحل زیر را پیش ببرید تا در مدت کوتاهی این غذای خوشمزه را آماده کنید.

1. سرخ کردن پیازها

ابتدا پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید. پس از آن قابلمه را روی شعله قرار دهید و روغن را داخل آن بریزید. کمی که روغن داغ شد، پیازها را در روغن بریزید و شعله را ملایم نگه دارید. شما باید پیازها را با قاشق هم بزنید تا کاملا طلایی شوند.

غذاهای محبوب قزوین

2. سرخ کردن گوشت

وقتی پیاز آماده شد، گوشت‌ها را تکه‌تکه کنید و روی پیازها بریزید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا بوی ناخوشایند گوشت کاملا برطرف شود. شما باید تا زمانی گوشت‌ها را تفت دهید که رنگ آن‌ها عوض شود و این بازه زمانی هم به نوع گوشت بستگی دارد. در این مرحله برای جلوگیری از سوختن پیاز و گوشت می‌توانید چند قاشق آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

3. اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی

در مرحله بعدی از طرز تهیه قیمه نثار وقتی رنگ گوشت‌ها کمی تغییر پیدا کرد، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. آنقدر رب گوجه‌فرنگی را با تکه گوشت‌ها تفت دهید تا رنگ آن تیره شود. چند قاشق آب جوش در این مرحله می‌تواند به مخلوط بهتر گوشت و رب کمک کند.

طرز تهیه قیمه نثار

4. طرز تهیه قیمه نثار و ریختن طعم‌دهنده‌ها

برای اینکه قیمه نثار طعم و عطر خوبی پیدا کند، دارچین، زرد چوبه و فلفل سیاه را به مقداری که گفته شد، کمی با گوشت‌ها تفت دهید. سپس به‌اندازه‌‌ای که روی گوشت‌ها را آب بپوشاند، داخل ظرف موردنظر آب بریزید. وقتی آب شروع به قل زدن کرد، در قابلمه را بگذارید. در آخر زیر شعله را کم کنید تا گوشت‌ها به آرامی پخته شود.

5. اضافه کردن پوست پرتقال یا نارنج

برای طرز تهیه قیمه نثار باید به طور جداگانه خلال پوست پرتقال و نارنج را داخل آب‌جوش بریزید و پس از چند دقیقه که نرم شدند، آن‌ها را از صافی بگذرانید. سپس خلال‌ پوسته‌های نارنج یا پرتقال را داخل ماهی‌تابه ریخته و کمی را تفت دهید. در نهایت همه مواد را داخل خورش بریزید.

توجه داشته باشید برای اینکه تلخی خلال پوسته نارنج یا پرتقال از بین برود، باید دو یا سه بار آن‌ها را در آب بجوشانید و از صافی بگذارنید.

طرز تهیه قیمه نثار

6. آماده کردن خلال پسته و خلال بادام

ابتدا خلال پسته و بادام را داخل آب خیس کنید تا کمی نرم شوند، بعد آن‌ها داخل آب‌کش بریزید و بگذارید تا به خوبی خشک شوند. سپس داخل ماهی‌تابه کره یا روغن بریزید و خلال پسته و بادام را با زرشک و کمی شکر تفت دهید تا عطر و طعم خوبی به خود بگیرد.

طرز تهیه خورشت قیمه نثار

سرو و تزیین خورشت قیمه نثار

یکی از روش‌های تزیین و سرو خورشت قیمه نثار این است که ابتدا برنج داخل یک دیس بریزید، بعد خورشت قیمه نثار را روی آن اضافه کنید. این کار را یک بار دیگر انجام دهید. در نهایت برنج باقی مانده را با آب زعفران قاطی کنید و آن را روی خورش بریزید. حالا با خلال بادام، خلال پسته و زرشک غذای خود را تزیین کنید. شما می‌توانید قبل از سرو غذا، خلال پسته و بادام را با برنج مخلوط کنید که این به ذائقه خودتان بستگی دارد.

اگر روش بهتری برای پخت یا سرو خورشت قیمه نثار سراغ دارید، خوشحال می‌شویم آن را با سایر کاربران کاغذ رنگی به اشتراک بگذارید.