خلاصه مطلب
یکی از فیلم های برتر دنیا به گفته منتقدان و مراجع ارزش گذاری فیلم فارست گامپ است. فیلمی در ژانر بیوگرافی با مایه های درام و کمدی که همواره شما را با لبخند و اشک وامیدارد. پیشنهاد میکنم قبل از مشاهده فیلم حتما این مطلب از کاغذرنگی را بخوانید.
اگر به تماشای فیلمهای سینمایی علاقه دارید و همیشه دنبال یک فیلم ایدهآل برای آخر هفتهها هستید، شاید بد نباشد به جای تماشای فیلمهای جدید، نگاهی به فیلمهای قدیمی سینما داشته باشید تا با حالوهوای سینمای دورههای گذشته هم آشنا باشید. فیلم فارست گامپ که در سال 1994 در ایالت متحده آمریکا اکران شد، یکی از پربینندهترین و عمیقترین فیلمهای تاریخ سینمای هالیوود است. این فیلم به قدری زیبا و پرمعناست که میتواند مخاطب را ساعتها جذب و سرگرم خود کند. برای آشنایی بیشتر با مفاهیم این فیلم با کاغذرنگی همراه باشید.
فیلم فارست گامپ
فیلم فارست گامپ در سال 1994 منتشر شد. این فیلم به کارگردانی رابرت زمیکس و تهیهکنندگی وندی فینزمن و با بازیگری خیلی خوب مثل تام هنکس ساخته شده است. ژانر اصلی فیلم فارست گامپ کمدی است، اما در فیلم فرازونشیبهایی وجود دارد که احساسات شما را برمیانگیزد.
- کارگردان: رابرت زمیکس
- نویسنده: اریک راث
- موضوع: کمدی
- سال اکران: 1994
- رده سنی: جوانان
- کشور سازنده: ایلات متحده آمریکا
نگاهی به داستان فیلم فارست گامپ
فارست که قصه فیلم حول زندگی او میچرخد، مردی سادهدل و بیغلوغش است؛ حتی میتوان فارست را از ساده هم دورتر دانست. این مرد با مشکلات مختلفی دستوپنجه نرم میکند. فارست در واقع فردی با ضریب هوشی پایین و کندذهن است. احتمالا با خودتان بگویید یک فیلم کلیشهای دیگر از آدمی کمتوان برای رسیدن به معجزه و موفقیت! اما نکته جالب این فیلم همین است که هیچ تصویر معجزهآسا، عجیب، دستنیافتنی و نادر در آن رخ نمیدهد.
همین آدم کمهوش تنها به واسطه صداقت، محبت، انسانیت، دوری از دغل و ریا و… در طول فیلم به موفقیتهای عجیبوغریبی دست پیدا میکند، اما این موفقیتها با چاشنی طنز به مخاطبان نمایش داده میشود.
در طول فیلم این نکته برای همه موفقیتهای فارست پا برجاست که با باور مثبت و ایمان قلبی به اینکه «نتیجه خواهد گرفت»، در مسیر رسیدن به خواستهها و کسب موفقیتهایش قرار گرفته است. هرچه فیلم پیش میرود، فارست با کار و تلاش زیاد و باور به پیروزی به موفقیتهای بزرگی دست پیدا میکند، این در حالی است که اکثر مردم باور نمیکنند او بتواند به جایگاه بالایی برسد.
داستان از جایی شروع میشود که فارست در ایستگاه اتوبوس منتظر نشسته است. در همین لحظات انتظار او دوره کودکی تا بزرگسالی خود را مرور میکند. همه پیروزیها، شکستها،غمها، شادیها، رنجها، حسرتها و از همه این موارد مهمتر، تکاملی که طی این مسیر با از سر گذراندن اتفاقات مختلف به دست آورده را در همین چند دقیقه مرور میکند.
با شروع فکر و خیالهای فارست فیلم هم به دوره کودکی او برگشته و قصه از همانجا شروع میشود.

نقطه عطف زندگی فارست گامپ
فارست گامپ به دلیل ضریب هوشی پایینتر نسبتبه هم سن و سالهایش همیشه مورد تمسخر و بیاحترامی است. اما یک اتفاق به ظاهر ساده کودکی که هر فردی به راحتی از کنار آن عبور میکند، زندگی فارست را دگرگون میکند. اتفاق سادهای که به آشنایی و دوستی با یکی از همکلاسیهایش منجر میشود و به موفقیتش در ادامه زندگی کمک میکند.
فارست با ورود به اتوبوس مدرسه، دنبال جایی برای نشستن میگردد. در شرایطی که اغلب همکلاسیها و هم مدرسهایهایش او را تحقیر و مسخره میکنند، جنی کنار خود جایی برای نشستن به او میدهد. این اتفاق بسیار ساده و تکراری برای فارست گامپ شروعی بینظیر است که همه ابعاد زندگی او را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.

فارست برای جنی به دوستی وفادار تبدیل میشود. دوستی که تحت هر شرایطی از او حمایت میکند. هرگز نه نصیحتی در کار است و نه قضاوتی وجود دارد. فارست گامپ همیشه بهترین دوست و همراه اوست و همین تلاش برای بهترین دوست بودن است که زندگی خود او را هم تغییر میدهد.
فیلم به دوران کودکی فارست ختم نمیشود و تا میانسالی او را در بر میگیرد. پس از گذشت سالها از دوره کودکی، فارست به سربازی رفته و اتفاقات متفاوت و البته خاصی برایش رقم میخورد که طنز فیلم را به اندازه زیادی افزایش میدهد. بخش سربازی فارست دنیا و خاطرات عجیبی دارد و بهجرئت میتوان از آن بهعنوان یکی از چند سکانس اوج داستان و از بهترین بخشهای فیلم یاد کرد. در دوره سربازی فارست گامپ با جوانی سیاه پوست آشنا میشود که آرزو دارد خانواده فقیرش را پولدار کند. شاید همین آرزو است که دیدگاه و مسیر جدیدی پیش روی گامپ باز میکند. در نهایت او با رفتار و نگاه عمیقش به زندگی، مسیر زندگی خود و دیگران را بسیار تغییر میدهد.

عوامل فیلم و بازیگران
در این فیلم بازیگران بهنام و ماهری به ایفای نقش پرداختهاند که این اثر را نمونه کرده است. بازیگر اصلی فیلم تام هنکس در نقش فارست گامپ است. در کنار تام هنکس، رابین رایت (جینی)، سالی فیلد (مادر فارست گامپ)، گری سینایس (ستوان دن تیلور)، میکلتی ویلیامسون (بوبا) و…. به اهنرنمایی پرداختهاند که در مجموع، فیلم تبدیل به اثری زیبا، قابل ستایش و بینظیر شده است.
فیلم آمریکایی فارست گامپ که محصول سال 1994 است، به کارگردانی رابرت زمیکس در ژانرهای کمدی و درام توسط کمپانی پارامونت پیکچرز تولید شده است. فیلم اقتباسی بسیار قوی از رمان وینستون گروم است که در سال 1986 با همبن نام نوشته شد.
رابرت زمکیس تهیهکننده و کارگردان با فیلم کمدی بازگشت به آینده در سه قسمت شروع به کار و پس از ساخت ده فیلم، شاهکار خود یعنی فارست گامپ را روانه سینما کرد و توانست جوایز، افتخارات و عناوین مختلفی دریافت کند.

جوایز و افتخارات فیلم
یکی از افتخارات فیلم فارست گامپ امتیاز 8.8 از سایت imdb است. این سایت یکی از بهترین سایتهای امتیازدهی محسوب میشود که نسبت به رای مردم به فیلم رتبه میدهد. همچنین این فیلم پس از اکران با قرار گرفتن در جایگاه دوازدهم از 250 فیلم برتر دنیا محبوبیت عجیب خود بین طرفدارنش را به نمایش گذاشت. در ادامه تعدادی از جوایز فیلم را آوردهایم.
- اسکار بهترین فیلم
- اسکار بهترین کارگردانی برای رابرت زمکیس
- اسکار بهترین نقش اول مرد برای تام هنکس
- اسکار بهترین تدوین برای آرتو اشمیت
- اسکار بهترین فیلم اقتباسی برای اریک راث
- اسکار بهترین جلوههای ویژه
لازم به ذکر است که در اسکار آن سال دو فیلم، رستگاری در شائوشنگ و پالپفیکشن هم بودند و همین اهمیت جوایز این فیلم را افزایش میدهد. از نظر معانی، مفاهیم و مسائلی که فیلم به آن پرداخته، میتوان رقابت تنگاتنگی بین فیلم فارست گامپ و رستگاری در شائوشنگ دید.

نقاط قوت و دانستنیهای جالب فیلم فارست گامپ
این فیلم از فضاهای ساختگی جذب مخاطب مثل شاتهای عجیب، کوتاه یا تند، مکالمات بیسروته، نورپردازی و جلوههای ویژه و… دور است. در عوض فضایی آرام، دیالوگهای بسیار قوی و جذاب و داستانی باکشش کافی دارد که بعید است مخاطب را کسل و خسته کند.
- تام هنکس بابت این فیلم هیچ دستمزدی دریافت نکرد و به جای آن درصدی از فروش فیلم را درخواست کرد که نزدیک به 40 میلیون دلار شد.
- دیالوگ (مامانم همیشه میگفت زندگی مثل جعبه شکلاته، نمیدونی چه چیزی ازش نصیبت میشها به عنوان چهلمین دیالوگ برتر از 100 دیالوگ انتخاب شده است.
- این فیلم در طول 66 روز به رکورد فروش بیش از 250 میلیون دلار دست پیدا کرد.
در بینقص خطاب کردن فیلم فارست گامپ هیچ جای شک و گمانی نیست، دلایل بیشماری برای زیبایی، جذابیت و اثرگذاری این فیلم وجود دارد و حتی نمیتوان نمونهاش را در هالیوود هم یافت. در وصف این فیلم همین بس که مخاطبان ساده سینما را با سینمای حرفهای آشنا میکند و عشق به سینما را در دل تمام مردم میکارد. اگر شما علاقه زیادی به فیلم دارید پیشنهاد میکنیم فیلم رستگاری در شائوشنگ را از دست ندهید.

علی به خوندن کتابهای رمان علاقه داره. اون عاشق فیلم، موسیقی و عکاسی هم هست، بهقدری که یه دوربین DSLR خریده. علی لیسانس مکانیک خودرو داره. با این حال دو ساله که با این حوزه آشنا شده و داره فعالیت میکنه. اون سفر را دوست داره وخیلی از شهرهای ایران رو دیده. علی آرزوی موفقیت برای همسنهاش داره و توصیهش برای جوونای هم رده خودش آشنایی با این حوزه است.