پیدا کردن شغل دلخواه رویا نیست، اگر…
اگر چه این روزها فشار اقتصادی و کمبود کار شرایط را برای پیدا کردن شغل مناسب سخت کرده؛ اما هنوز هم کار پیدا کردن رویا نیست. کافی است مجموعهای از تکنیکها و ترفندها را یاد بگیرید تا این فرایند برای شما آسانتر شود. البته تصور نکنید یادگیری این تکنیکها تضمینی برای پیدا کردن شغل مناسب است، اما بهکارگیری آنها میتواند شانس پیدا کردن شغل دلخواهتان را بالا ببرد. در این مطلب از کاغذرنگی 10 نکته برای اینکه بتوانید شغل مناسب خود را راحتتر پیدا کنید برای شما بیان کردهایم. اگر هنوز شغل دلخواهتان را پیدا نکردهاید یا دنبال کار بهتری هستید، با ما همراه باشید.
1. یک فهرست از بهترین و مناسبترین مشاغل برای خود تهیه کنید
از آگهیهای روزنامه یا سایتهای کاریابی، شغلهایی که فکر میکنید برای شما مناسب هستند، پیدا و فهرست کنید. پیشنهاد کاغذرنگی این است که برای پیدا کردن شغل از سایتهای موجود در زمینه کاریابی یا موتور جستوجوی گوگل کمک بگیرید. زیرا اینکار از هدر رفتن وقت و هزینه شما جلوگیری کرده و نتایج بهتر، هدفمندتر و بیشتری به همراه دارد.
2. روی جستوجوی خود تمرکز بیشتری داشته باشید
احتمال دارد خیلی از کارهایی که آنها را بهعنوان بهترین کار در لیست خود ثبت میکنید، شرایط موردنظر شما را نداشته باشند. به همین دلیل هنگام جستوجو از فیلترهای بیشتری استفاده کنید. اگر به کمک موتورهای جستوجو دنبال پیدا کردن شغل هستید، بهتر است عباراتی را جستوجو کنید که به شرایط شما نزدیکتر باشد.
بهعنوان مثال اگر ساکن تهران هستید و دنبال یک کار دفتری میگردید، بهتر است به جای آن که عبارت «استخدام کارمند دفتری» را سرچ کنید، از عبارت «استخدام کارمند دفتری در تهران» استفاده کنید.
حال اگر به کمک سایتهای کاریابی این کار را انجام میدهید کار شما سادهتر است. با استفاده از فیلترهایی که در قسمت جستوجوی این سایتها وجود دارد، کار مورد علاقه و سازگار با شرایط خود را پیدا کنید. در نهایت خواهید دید که این کار چقدر در رسیدن شما به شغل دلخواه کمک کرده و از هدر رفت وقت شما جلوگیری میکند.
3. در پیدا کردن شغل مناسب پرسونال برندینگ را نادیده نگیرید
پرسنال برندینگ یا برندسازی شخصی میگوید افراد و تواناییهایشان نیز مثل محصولات، نیاز به معرفی دارند. در واقع پرسونال برندینگ یک فرایند است که طی آن شما خود و مهارتهای حرفهایتان را به دیگران معرفی میکنید. برای برندسازی شخصی لازم است در یکی از شبکههای تخصصی کسبوکار مثل لینکدین ثبتنام و تواناییهایتان را معرفی کنید.
4. با دیگران ارتباط برقرار کنید
بدون شک اینکه صرفا یک پروفایل در لینکدین داشته باشید، کافی نیست. زیرا احتمال اینکه کارفرمایان در جستوجوهای خود شما را پیدا کنند و با شما تماس بگیرند، بسیار کم است. بنابراین ابتدا با افرادی که میشناسید ارتباط برقرار کنید. سپس سمت شرکتهایی که ممکن است مطابق با مدارک و تواناییهای شما فرصت شغلی داشته باشند بروید. به همین ترتیب پس از مدتی یک جامعه ارتباطی عالی پیدا خواهید کرد و این کمک میکند تا دیگران بهتر شما را بشناسند.
5. برای پیدا کردن شغل از اپلیکیشنها و ابزار کاریابی استفاده کنید
ابزارها و اپلیکیشنهایی وجود دارند که به شما در جستوجوی شغل مورد نظرتان و مدیریت آنها کمک میکنند. از آنها نیز برای سازماندهی جستوجوی خود و صرفهجویی در وقت استفاده کنید.
6. یک فهرست از شرکتهای دلخواهتان تهیه کنید
یک لیست از شرکتهایی که دوست دارید در آنها مشغول شوید، ایجاد کنید. اطلاعات بیشتر شرکتها در سطح وب موجود است. کافی است در سطح وب جستوجو کرده تا به هر اطلاعاتی که میخواهید برسید. این کار شما را ترغیب میکند برای مشغول شدن در شرکت مورد علاقهتان، تواناییهایتان را بیشتر کنید و سرانجام در آن شرکت استخدام شوید. به علاوه این کار باعث میشود همیشه گوش به زنگ بوده و فرصتهای شغلی شرکت موردنظر خود را دنبال کنید. به این ترتیب شما اولین نفری هستید که مطلع شده و برای پیدا کردن شغل به آنها درخواست میدهید.
7. یک روزمه حرفهای داشته باشید
ممکن است شما در انجام کاری توانایی کافی داشته باشید، اما رزومهای نداشته باشید. در این صورت شانس شما برای دعوت به مصاحبه و پیدا کردن شغل پایین آمده و این احتمال میرود که کارفرمایان درخواست شما را نادیده بگیرند. داشتن رزومهای کامل و حرفهای باعث میشود اگر برای شرکتی درخواست فرستادید، شانس دعوت به مصاحبه برای شما بالا برود.
8. برای پیدا کردن شغل مناسب آمادگی مصاحبه را داشته باشید
قبل اینکه سر قرار مصاحبه حاضر شوید، درباره شرکت موردنظر تحقیق کنید. سعی کنید لباس مناسب بپوشید، برای سوالهای احتمالی که از شما پرسیده میشود، پاسخ مناسبی پیدا کنید و مدام با خود تمرین کنید. اینکار باعث میشود بتوانید مصاحبهکننده را بهتر تحتتاثیر تواناییهای خود قرار دهید. برای اینکه نکات بیشتری درباره مصاحبه حرفهای بدانید، مطلب نکاتی برای یک مصاحبه شغلی موفق را مطالعه کنید.
9. بعد مصاحبه پیگیر باشید و تشکر از مصاحبهکننده را فراموش نکنید
بعد مصاحبه مهم است که پیگیر نتیجه باشید. اینکار علاقه شما به کار در شرکت موردنظر را نشان میدهد. در ضمن این نکته را نیز به مصاحبهکننده یادآوری میکند که شما یکی از بهترین گزینهها برای استخدام هستید.
اما نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، تشکر از مصاحبه کننده است. بدون شک هر کسی دوست دارد از او قدردانی شود. فرستادن یک ایمیل تشکر به مدیر منابع انسانی شرکتی که برای مصاحبه به آنجا رفتهاید، یک پیشنهاد خوب است.
10. پیشنهادات شغلی خود را به دقت بررسی و ارزیابی کنید
هنگامی که یک پیشنهاد شغلی دریافت میکنید، باید روی آن وقت گذاشته و به طور کامل آن را بررسی کنید. شما مجبور نیستید شغلی را فقط به این دلیل که به شما پیشنهاد شده یا بیکار هستید، قبول کنید. از طرفی لزومی هم ندارد زمانی که شغلی به شما پیشنهاد میشود، در پاسخ بگویید آری یا خیر؛ چون ممکن است جواب شما چیزی بین این دو باشد.
در چنین شرایطی میتوانید با کارفرما درباره شغل مکالمهای داشته باشید. ممکن است است شما شغل پیشنهاد شده را دوست داشته باشید، اما حقوق آن برای شما کافی نباشد. در چنین شرایطی با مذاکره ممکن است بتوانید آنچه مدنظرتان هست را به راحتی بهدست آورید.
انجام کارهای فوق بدون شک یک اقدام موثر برای پیدا کردن شغل مناسب به حساب میآیند و شانس شما را بالاتر خواهند برد. چنانچه شما هم مواردی سراغ دارید که به روند پیدا کردن شغل کمک کرده و اینکار را آسانتر میکند، آن را با مخاطبان کاغذرنگی درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام