خلاصه مطلب
وقتی حرف از غذا های ایرانی باشد، اولین غذایی که به ذهن خیلیها میآید، فسنجان است. این خورش با طعم و عطر خوبی که دارد، یکی از بهترین و مجلسیترین غذاهای ایرانی است. اما باید در پخت آن خیلی دقت کنید، چراکه این غذا دستور پخت سختی دارد. ما در کاغذ رنگی طرز تهیه این غذا را توضیح دادهایم، پس برای یادگیری دستور پخت این غذا با ما همراه باشید.
غذاهای اصیل ایرانی که رنگ، عطر و طعمشان هوش از سر همه میبرد، کم نیستند. غذاهایی که وجودشان سر میز غذا هم مهمانی را ایرانیتر میکند و هم خاطره ماندگارتری برای مهمانان ایجاد خواهد کرد. یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی فسنجان است. اگر میخواهید سفرهای سنتی و جذاب برای خانواده خود بچینید، کافی است طرز تهیه خورش فسنجان را یاد گرفته و آن را برای عزیزانتان تهیه کنید. اگر میخواهید شیوه پخت این خورشت را یاد بگیرید، با کاغذ رنگی همراه باشید.
موادی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، برای پخت خورشت فسنجان ویژه 4 نفر است. بنابراین اگر برای افراد کمتر یا بیشتری آشپزی میکنید، مواد اولیه را به همین نسبت کم یا زیاد کنید.
مواد موردنیاز طرز تهیه خورش فسنجان
300 گرم
4 تکه
4 قاشق غذاخوری
1 عدد
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
به مقدار لازم
به مقدار لازم
به مقدار لازم
به مقدار لازم
1 عدد

مراحل طرز تهیه خورش فسنجان
برای پخت این خورش خوشطعم مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید.
1. آسیاب کردن گردوها
از کل حجم گردوی موجود حدود دو تا سه گردو کامل را جدا کنید تا بعدا از آنها برای تزیین خورشت فسنجان استفاده کنید. بقیه گردوها را در میکسر بریزید و مخلوطکن را روشن کنید تا گردوها به طور کامل خرد شوند. میکس گردوها را تا جایی ادامه دهید که مانند یک خمیر یکدست شوند.

2. تفت دادن گردوها
در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان باید گردوها را در یک قابلمه ریخته و کمی آنها را تفت دهید تا رنگشان تا حدی تغییر کند. حین انجام این کار بهتر است شعله ملایم باشد تا گردوها نسوزند. فراموش نکنید گردوها را مرتب هم زده و جابهجا کنید تا به اصطلاح ته نگیرند.

3. اضافه کردن رب انار در طرز تهیه خورش فسنجان
حالا باید رب انار را به گردوها اضافه و همه آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید. در صورت تمایل دو قاشقشکر برای شیرین شدن و یک قاشق آبلیمو هم برای ملس شدن خورش به مخلوط مواد درون قابلمه اضافه کنید.

4. ریختن آب به ترکیبات قابلمه
حالا پنچ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و گردوهای مزهدار شده را به خوبی با آب مخلوط کنید تا مواد موجود در قابلمه بافت یکدستی پیدا کنند. حالا حرارت را کمی زیادتر کرده و درب قابلمه را بگذارید. باید اجازه دهید مواد به مدت 30 دقیقه بجوشد و کاملا جا بیفتد.

5. مرغ در طرز تهیه خورش فسنجان
در فاصله آماده شدن مایه اصلی فسنجان، یک تابه مناسب انتخاب کنید. پیاز را در خلال کنید و آن را با کمی روغن مایع کاملا سرخ کنید. پختن و سرخ کردن پیازهای خلال شده را تا جایی ادامه دهید که رنگ طلایی ملایمی پیدا کنند.

6. سرخ کردن مرغها در پیاز
مرغها را که از قبل پاک، خرد و آماده کردهاید با مقدار کمی نمک ،فلفلسیاه و زردچوبه مزهدار کنید. این ادویهها را بهخوبی باهم مخلوط کنید و روی مرغها بپاشید تا تمام قسمتهای مرغ مزهدار شود. سپس مرغها را به پیاز داغها اضافه کنید و بهخوبی باهم تفت دهید تا بوی بد مرغ گرفته شود. پس از طلایی شدن دو طرف مرغها آنها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

7. اضافه کردن مرغ به مایه فسنجان
در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان پس از 30 دقیقه یک و نیم پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. حالا مرغها را همراه پیازها به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید. شعله را ملایم کرده و بگذارید تا مواد 30 تا 45 دقیقه بهخوبی پخته شوند.

8. تزیین و سرو فسنجان
پس از آماده شدن فسنجان میتوانید برای خوشمزهتر و زیباتر شدن غذا از گردوهای آسیاب نشده و دانههای انار مانند تصویر زیر استفاده کنید.

فسنجان یکی از آن غذاهایی است که شیوههای پخت متنوعی دارد. شما میتوانید به جای مرغ از گوشت برای پخت آن استفاده کنید. همچنین میتوانید با تغییر اندازه شکر و رب انار خورش، طعم غالب آن را شیرین، ترش یا ملس کنید. همه این موارد به ذائقه خودتان بستگی دارد. همچنین اگر به پخت غذاهای اصیل ایرانی علاقه دارید، طرز تهیه خورش قورمه سبزی و نکات طلایی پخت آن را یاد بگیرید تا میزهای غذایتان رنگی و زیبا شوند.

علی یه پسر پرجنب و جوش، فعال و پر از انرژی مثبته که اخلاق خوبی هم داره. محاله با علی حرف بزنید و شما رو نخوندونه. عشق علی هک سیستم های بانکی و امنیتیه، تو نوشتن خلاقه اما کم حوصله است. گاهی شعرهای جالبی هم سرهم میکنه که اگه دوست داشتید میتونید بهش بگید دیوان شعرش رو براتون باز کنه 🙂 علی عضو تیم شده تا بخشی از انرژی مثبتش رو با اعضای تیم کاغذرنگی و شما مخاطبای عزیز تقسیم کنه. راستی یادم رفت بگم که علی عاشق رنگ سیاهه، ولی سعی کرده زندگیش رنگارنگ باشه، علی برای تکتک کاربرای کاغذرنگی آرزو موفقیت داره و مینویسه به امید اینکه بتونه زندگی شما رو رنگیتر از قبل کنه.