آیا راهکارهای کلیدی برای مراقبت از بیمار کرونایی را میدانید؟
اینکه ویروس کرونا به راحتی از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشود، مراقبت از بیماران کرونایی را سختتر کرده است. بنابراین اگر در شرایطی هستید که باید از یک بیمار کرونایی مراقبت کنید، لازم است راهکارهایی را بدانید تا بتوانید به سادگی از بیمار مراقبت کنید و خودتان هم به این بیماری مبتلا نشوید. برای آشنایی با راهکارها و نکات مهم حین مراقبت از افراد مبتلا به کرونا تا آخر با کاغذ رنگی باشید.
1. مراقب علائم بیماری کرونا باشید
طبیعتا هر بیماری خاصی با علائم ویژهای شناسایی میشود. ویروس کووید 19 هم از این قاعده جدا نیست. اگر هریک از علائم زیر را در بیمار مشاهده کردید، ابتدا با دکتر یا مرکز مشاوره درمانی تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. همچنین در صورت نیاز فورا او را به یک مرکز درمانی ببرید. شایعترین علائم کرونا عبارتاند از:
- مشکل در تنفس
- درد قفسه سینه
- مشکل در تکلم یا حرکت
- کوفتگی یا درد بدن
- سردرد
- تب و خستگی
- سرفه شدید و خشک
2. تماس خود را با بیمار محدود کنید
برای اینکه بهتر بتوانید مراقبت از بیمار کرونایی را پیش ببرید و خودتان هم به بیماری کرونا مبتلا نشوید، باید دستورالعملهای زیر را انجام دهید. فراموش نکنید همه این موارد تنها برای حفاظت از خود شماست، پس در انجام آنها کوتاهی نکنید.
1. بین همه اهالی خانواده تنها یک نفر باید از بیمار مراقبت کند و نباید افراد دیگر با او تماس برقرار کنند. به این ترتیب احتمال ابتلای سایر افراد خانواده به این بیماری کمتر خواهد شد.
2. وسیلههای مورداستفاده بیمار مانند ظروف غذا، حوله، وسایل خواب و… را کاملا جدا کرده و به هیچ عنوان از آنها برای دیگران استفاده نکنید.
3. در صورت داشتن امکانات کافی، بهتر است حتی سرویس بهداشتی فرد مبتلا به کرونا هم از بقیه افراد خانواده جدا باشد.
4. اگر حیوان خانگی دارید، تا میتوانید تماس فرد مبتلا را با حیوانات هم قطع کنید، چراکه چندین مورد انتقال بیماری کرونا به حیوانات خانگی اطلاع داده شده و به نظر میرسد این بیماری بین انسان و حیوان مشترک است.
5. افرادی که در معرض خطر بیماری کرونا بهصورت جدی هستند، مانند افراد دیابتی، بیماران قلبی، افراد سالخورده و… نباید از فرد مبتلا به ویروس کرونا مراقبت کنند.
6. برای تماس با فرد بیمار یا وسایل او از ماسک و دستکش یک بار مصرف استفاده کنید. همچنین در صورت امکان محافظ چشم هم ضروری است.
7. پس از استفاده از ماسک و دستکش، آنها را در سطل زباله جداگانه انداخته و در اولین فرصت از خانه خارج کنید. هیچوقت از ماسک و دستکش بیش از یک بار استفاده نکنید.
8. دستهای خود را به طور مرتب و به مدت 20 ثانیه با صابون بشوید، به ویژه وقتی که با بیمار یا وسایل بیمار در تماس هستید. همچنین پس از شستوشو، دستتان را به خوبی خشک کنید.
9. از لمس چشم، بینی و دهان قبل از اینکه دستهایتان را بشوید، خودداری کنید.
10. به طور مرتب پنجرهها را باز بگذارید تا هوای خانه عوض شود.
3. برای مراقبت از بیمار کرونایی محیط را ضدعفونی کنید
وقتی که از ماسک و دستکش استفاده کردید، آنها را در یک کیسه جدا بندازید. این کار باعث میشود احتمال انتشار ویروس کمتر شود. همچنین لباسهای کثیف بیمار را که احتمالا آلوده به کرونا هستند، به صورت جداگانه از لباس سایر افراد قرار دهید. همه لباسها را با آب گرم و صابون بشورید. حداقل یک بار در روز سطوحی از خانه که بیشتر لمس میشوند، مثله توالت، دستگیره درها، کنترل تلویزیون، روی میز، درب کابینت و کمد، و… را تمیز و ضد عفونی کنید.
4. کارهایی که باید بیماران انجام دهند
برای پیشگری از ابتلای سایر افراد به کرونا، انجام امور احتیاطی تنها برای مراقبان از بیماران نیست. بلکه افراد مبتلا به ویروس کرونا هم باید چند دستورالعمل انجام دهند تا بیماری به افراد دیگر منتقل نشود:
1. بعد از اینکه بیمار بهبود پیدا کرد، بهتر است یک تا دو هفته دیگر هم کامل در خانه بماند تا خطر انتقال کامل از بین برود.
2. در صورت امکان بیماران تا وقتی که بهصورت کامل خوب نشدهاند، نباید از اتاق خود بیرون بیایند.
3. افرادی که به بیماری کرونا یا کووید 19 مبتلا هستند، نباید سطوح را لمس کنند. همچنین باید روزانه دست و صورت خود را بشویند.
4. بیماران باید فاصله خود را حداقل تا دو متر با دیگران رعایت کنند و هنگام عطسه یا سرفه جلوی دهانشان را بپوشانند.
در آخر فراموش نکنید اگر فردی از اعضای خانواده شما به ویروس کرونا دچار شده، بهتر است شما هم تا مدتی از حضور در مکانهای عمومی و معاشرت حضوری پرهیز کنید تا زنجیره شیوع به کرونا را قطع کنید. اگر تجربهای در مراقبت از بیماران کرونایی دارید، میتوانید آن را با سایر کاربران کاغذ رنگی در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام