کارامل یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین انواع دسرهاست که با وجود میزان شیرینی بسیار زیاد، برای خیلی از ذائقه‌ها به سایر دسرها ترجیح داده می‌شود. این دسر شیک و خوش‌طعم برای تهیه خیلی از شیرینی‌ها و دسرهای مختلف جزو مواد اولیه کاربرد دارد. یکی از این دسرها کارامل شکلاتی لقمه ای است که مانند ژله لقمه‌ ای طعم بسیار لذیذی دارد. شما می‌توانید با تهیه این دسر جذاب اما ساده میز غذای خود را رنگی و زیبا کنید. در این مطلب طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه ای را به شما آموزش داده‌ایم. هرچند طرز تهیه این دسر کاراملی بسیار ساده است، اما برای تهیه آن باید صبر و حوصله به خرج دهید. با کاغذ رنگی همراه باشید.

پیش از شروع مراحل طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه ای باید موارد موردنیاز بیسکوییت، شکلات و کارامل را آماده کنید.

مواد موردنیاز بیسکویت

  • یک فنجان آرد
  • 2/1 فنجان شکر قهوه‌ای
  • 2/1 فنجان نارگیل خشک شده
  • 125 گرم کره

مواد بیسکویت

مواد موردنیاز کارامل

  • 125 گرم کره
  • 90 گرم شیر تغلیظ شده
  • 130 گرم عسل

مواد کارامل

مواد موردنیاز شکلات

  • 250 گرم شکلات
  • 20 گرم روغن نباتی یا روغن نارگیل

مواد سس شکلات

مواد اولیه گفته شده برای تهیه دسر کارامل شکلاتی لقمه ای ویژه 3 تا 4 نفر است. بنابراین اگر می‌خواهید این دسر را برای افراد بیش‌تری درست کنید، باید مواد اویه را به همین نسبت افزایش دهید.

طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه ای

برای طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه  ‌ای فقط لازم است که مراحل زیر را با دقت پیش ببرید تا دسر کاراملی ساده اما خوشمزه‌ درست کنید.

1. درست کردن بیسکویت

ابتدا آرد را الک کنید و آن را داخل یک کاسه بریزید.  شکر قهوه‌ای و پودر نارگیل را به مقدار گفته شده، به کاسه آرد اضافه کنید و آن را به خوبی هم بزنید. در آخر کره را آب کرده و داخل کاسه بریزید. مواد را مخلوط کنید تا سفت و خمیری شکل شود. در نظر داشته باشید برای آب کردن کره می‌توانید از بخار آب استفاده کنید. برای این کار که به آن روش بن ماری گفته می‌شود، ظرف حاوی کره را روی ظرف آب در حال جوش قرار دهید تا با دمای غیرمستقیم ذوب شود.

همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل به مایع بیسکویت گردو یا بادام بزنید که طعم خوبی به دسر شما می‌دهد. این دانه‌ها در بافت دسر هم شکل زیبایی درست خواهند کرد.

کارامل شکلاتی لقمه ای

مانند تصویر داخل ظرف فر یک کاغذ روغنی بزرگ پهن کنید تا همه ظرف را به خوبی بپوشاند. با قاشق مواد را داخل ظرف بریزید و در تمام سطح ظرف مواد را پهن و صاف کنید. دمای فر را روی  180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. حالا ظرف را به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا مواد به‌ خوبی پخته شود. سپس آن را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید سرد شود.

Caramel Slice Process 8
Caramel Slice Process 4

2. طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه ای ؛ درست کردن کارامل

کره، شیر غلیظ شده و عسل را داخل یک قابلمه بریزید و آن را روی شعله کم قرار دهید. به مدت 10 دقیقه آن را به‌صورت مداوم هم بزنید تا وقتی که مایع غلیظ شود. حین گرم شدن مواد، از هم زدن آن دست نکشید، چراکه ممکن است مواد ته بگیرند.

کارامل شکلاتی لقمه ای

سپس مایع کارامل را روی سطح بیسکوییت‌ها بریزید و آن در همه بخش‌ها پهن کنید. فر را روی دمای 180 درجه قرار دهید. حالا باید مجددا ظرف را به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل فر قرار دهید. در آخر وقتی مایع کارامل پخته شد؛ بگذارید تا به خوبی سرد شود.

Caramel Slice Process 10
Caramel Slice Process 9

3. طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه ای ؛ درست کردن شکلات

داخل یک ظرف آب بریزید و بگذارید تا آب جوش بیاید. یک ظرف شیشه‌ای روی در ظرفی که آب در آن در حال جوشیدن است؛ بگذارید. سپس شکلات و روغن نباتی یا روغن نارگیل را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید. وقتی شکلات‌ها ذوب شد آن هم بزنید تا با روغن به خوبی مخلوط شود. در آخر شکلات آب شده را روی کارامل بریزید و با قاشق همه شکلات‌ها را روی سطح کارامل پخش کنید.

این شیوه آب کردن شکلات همان روش بن ماری است که باعث می‌شود بافت نرم و لطیف شکلات حین آب شدن نسوزد و بوی نامطبوعی پیدا نکند.

طرز تهیه کارامل شکلاتی لقمه ای

نکته آخر

وقتی کارامل شکلاتی لقمه ای آماده شد؛ به آن زمان داده و اجازه دهید دسر به طور کامل سرد شود. چراکه در این صورت می‌توانید روی آن برش‌های صاف و یک دستی بزنید تا قطعات تمیز، صاف و برش خورده‌ای از این دسر داشته باشید. همچنین اگر دستور پخت بهتری برای این دسر سراغ دارید؛ می‌توانید پیشنهاد یا توصیه خود را با کاربران کاغذرنگی در میان بگذارید.