خلاصه مطلب
ته چین مرغ از دیگر غذاهای اصیل ایرانی است که از آن بهعنوان یکی از مجلسیترین غذاها یاد میشود. این غذا طرز تهیه آسانی داشته و بهسادگی میتوانید آن را آماده کنید؛ برای اینکار کافیست با کاغذرنگی همراه شده و تا پایان مطلب همراه ما باشید.
ته چین مرغ یک غذای اصیل ایرانیست که از آن بهعنوان یکی از مجلسیترین غذاهای ایرانی یاد میشود. این غذا علاوهبر عطر و طعم بینظیری که دارد، سفره شما را نیز زیباتر خواهد کرد. خوشبختانه طرز تهیه ته چین مرغ بسیار ساده است؛ کافیست کمی حوصله به خرج داده، مواد و وسایل زیر را تهیه کنید و طبق مراحلی که در ادامه توضیح میدهیم پیش بروید، به همین سادگی! پس با کاغذرنگی همراه باشید.
موادی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، برای تهیه ته چین ویژه 6 الی 8 نفر است؛ بنابراین اگر برای تعداد افراد بیشتر یا کمتری ته چین مرغ درست میکنید، مواد اولیه را به همین نسبت کم یا زیاد کنید.
مواد موردنیاز در طرز تهیه ته چین مرغ
1 کیلو و 800 گرم
¾ قاشق غذاخوری
¾ قاشق مرباخوری
یک عدد
5 فنجان
4 فنجان
1 فنجان
1 عدد
6 قاشق غذاخوری
1 قاشق
150 گرم
به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی
برای پختن ته چین مرغ باید مراحل زیر را به ترتیب پیش ببرید.
1. درست کردن مرغها
سینههای مرغ را با 1.5 فنجان آب، پیاز رنده شده، نمک و فلفل در یک قابلمه ریخته و آنها را روی اجاق با شعله ملایم بگذارید تا بپزند. سینهها باید به اندازهای پخته شوند که بتوانید گوشت آنها را بهراحتی با چنگال جدا کنید.
2. آماده کرده تکههای مرغ
بعد از اینکه سینهها خوب پخته شدند، آنها را از قابلمه خارج کرده و بگذارید آب مرغ روی اجاق باقی بماند. سپس در یک ظرف جداگانه شروع به تکهتکه کردن سینهها کنید. سعی کنید آنها را با اندازه متوسط و یکسان خرد و آماده کنید.
بعد از اینکه مرغهای پرپر آماده شد، آنها را مجددا داخل قابلمه ریخته و بگذارید حدود 30 الی 40 دقیقه با آبمرغها بپزند. در آخر نیز بعد از اینکه مرغها پخته شدند، شعله اجاق را خاموش کنید.
3. درست کردن برنج و مخلوط تخممرغها، ماست و زعفران
برای طرز تهیه ته چین مرغ لازم است برنج را به روش آبکش درست کنید. برنج را چند بار با آب شسته و داخل یک ظرف بریزید. سپس آب ولرم و مقداری نمک به برنجها اضافه کرده و بگذارید 3 الی 4 ساعت بماند تا خوب خیس بخورند.
در ادامه بعد از اینکه برنج خوب خیس خورد، یک قابلمه آب را روی اجاق بگذارید تا آب به نقطه جوش برسد. وقتی آب جوش آمد، برنجها را در آن بریزید. وقتی برنجها نیمپز شدند، آنها را آبکش کنید. به موازات همین کارها، تخممرغها، ماست و زعفران را در ظرفی جداگانه باهم مخلوط کنید.
4. آماده کردن لایه اول ته چین مرغ
دو فنجان از برنجهای آماده شده را برداشته و با مخلوط ماست، تخممرغ و زعفران ترکیب کنید. سپس ظرف را با روغن یا کره چرب کرده و مخلوط را داخل آن ریخته و پهن کنید. سپس با مرغهای پرپر روی مخلوط را به طور کامل بپوشانید. تا اینجا لایه اول ته چین مرغ شما شده است.
اگر از روغننباتی یا کره استفاده میکنید، بهتر است قبل اینکه مخلوط برنج، ماست، تخممرغ و زعفران را داخل ظرف بریزید، کره یا روغن نباتی را داخل ظرف ریخته، آن را در فر قرار دهید تا کره یا روغننباتی آب شود، سپس مخلوط را داخل آن بریزید.
5. اضافه کردن لایه دوم در طرز تهیه ته چین مرغ
برای لایه دوم نیمی از برنج نیمپز را روی لایه اول ریخته و با یک قاشق در همه جای ظرف بهطور یکسان پهن کنید. سپس ½ قاشق غذاخوری ادویه برنج روی برنجها ریخته و در قدم آخر نیز تکههای مرغ را اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید مقداری از آب مرغها را نیز به برنج اضافه کنید، فقط تنها نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که مقدار آن باید خیلی کم باشد وگرنه باعث وارفتن برنجها خواهد شد.
6. اضافه کردن آخرین لایه به ظرف و قرار دادن آن داخل فر
در این مرحله ابتدا فر را روشن کرده و دمای آن را روی 400 درجه فارنهایت قرار دهید. بعد از آن باید باقیمانده برنج را داخل ظرف ریخته و بهطور یکنواخت همه جای ظرف پهن کنید. سپس ½ قاشق غذاخوری ادویه برنج روی آخرین لایه بریزید. در آخر نیز روی ظرف را با یک فویل آلومینیومی پوشانده، چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و برای مدت 1 ساعت و 15 دقیقه داخل فر قرار دهید.
معمولا پس از گذشت یک ساعت و ربع ته چین آماده میشود؛ باوجوداین بعد از زمان مشخص، بررسی کنید ته چین شما طلایی رنگ شده یا نه؟ اگر ته چین مرغ طلایی نشده، ظرف را برای 7 الی 10 دقیقه مجددا داخل فر قرار دهید.
بعد از اینکه ته چین آماده شد، آن را داخل یک دیس برنج خوری بزرگ قرار داده و در صورت تمایل با زرشک، زغفران و خلال بادام تزیین کنید. یادتان باشد اگر از زرشک استفاده میکنید، باید آن را از یک ساعت قبل در آب خیسانده و کمی در روغن تفت دهید.

در صورتی که فر ندارید، میتوانید از یک قابلمه بزرگ بهجای ظرف استفاده کرده و ته چین را شبیه دم کردن برنج درست کنید. روال کار در این روش بسیار ساده است، کافیست بهجای قرار دادن ظرف داخل فر، قابلمه را روی شعله کم اجاق بگذارید.

بهنام یه مردادماهی پر از عشق و احساسه که سال 75 به دنیا اومده و تقریبا سه، چهار سالی میشه کار تولید محتوا انجام میده. اون یه پسر عجول، آیندهنگر و البته رویاپردازه که از کوچیکی علاقه خاصی به کامپیوتر داشته. اگه بخواییم ازعلایق و آرزوهای بهنام بگیم؛ باید بگیم که اون علایق و آرزوهای زیادی داره، تقریبا هر چی که فکرش رو بکنید! اما بین آرزوهاش پرواز رو بیش از همه دوست داره. این جوون ما همه آدمای روی زمین رو دوست داره و امید داره یه روزی بتونه زمین رو جای بهتری برای زندگی کنه. بهعنوان آخرین حرف هم باید بگیم که؛ بهنام با عشق و احساسش برای شما مخاطبای کاغذرنگی مینویسه و امیدواره که بتونه با نوشتههاش زندگی شما رو رنگیتر کنه.