دسر شارلوت یک دسر با ظاهر زیبا و مجلسی است که با ترکیبی از انواع توت‌ها و شکلات درست می‌شود. این دسر به‌خاطر ظاهر زیبایی که دارد یک گزینه عالی برای میهمانی‌ها و مجالس رسمی است. درست کردن دسر شارلوت اصلا سخت نیست و برای درست کردن آن فقط به کمی صبر و حوصله نیاز دارید. بنابراین اگر دوست دارید طرز تهیه دسر شارلوت را یاد گرفته و طعم آن را امتحان کنید، تا پایان این مطلب با کاغذرنگی همراه باشید.

مواد لازم و وسایل موردنیاز برای درست کردن دسر شارلوت

مواد لازم برای قالب دسر

  • 23 الی 25 عدد بیسکوییت لیدی فینگر
  • انواع مختلف توت‌ها (توت فرنگی، توت سیاه، توت سفید، بلوبری، رازبری و...) برای تزیین دسر به مقدار لازم
  • چند برگ نعنای تازه
  • برگه روغنی

مواد لازم برای سس بری

  • 10 اونس (300 گرم) انواع توت‌ها
  • ⅓ فنجان (70 گرم) شکر
  • 2 قاشق غذاخوری (30 میلی‌لیتر) آبلیمو
  • 2 و نیم قاشق چای‌خوری (7 گرم) پودر ژلاتین
  • 3 قاشق غذاخوری (45 میلی لیتر) آب سرد

مواد لازم برای سس ماسکارپونه

  • 1 پوند (450 گرم) پنیر ماسکارپونه
  • 1 و ¾ فنجان (400 گرم) خامه فرم گرفته
  • قاشق غذاخوری (24 گرم) پودر قند

مواد لازم برای سس شکلات

  • 5 اونس (150 گرم) شکلات
  • ⅓ لیوان خامه فرم گرفته (80 گرم)
  • 1 قاشق چای‌خوری (3 گرم) پودر ژلاتین
  • 1 قاشق غذاخوری (15 میلی‌لیتر) آب

وسایل مورد نیاز برای درست کردن دسر شارلوت

  • قالب کمربندی
  • قابلمه
  • تعدادی ظرف کوچک و بزرگ
  • یک عدد شیرجوش بزرگ و یک عدد شیرجوش کوچک
  • قاشق
  • همزن
  • ربان

طرز تهیه دسر شارلوت

گام اول، درست کردن سس بری

مرحله اول

در اولین قدم برای طرز تهیه دسر شارلوت توت‌ها را داخل یک شیرجوش بزرگ ریخته و ⅓ فنجان شکر را به آن اضافه کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری آبلیمو هم داخل شیرجوش بریزید و آن را روی اجاق گاز قرار دهید.

Charlotte Dessert (1)
Charlotte Dessert (2)
Charlotte Dessert (3)

مرحله دوم

شعله اجاق را روی حرارت کم تنظیم کنید و توت‌ها را مرتبا راهم بزنید تا کم‌کم له شده و مانند مارمالاد، حالت مایع به‌خود بگیرند. هم زدن را ادامه دهید تا مخلوط توت‌ها شروع به جوشیدن کند.

Charlotte Dessert (4)
Charlotte Dessert (5)

مرحله سوم

وقتی مایع شروع به جوشیدن کرد، شعله را در کمترین حالت ممکن قرار دهید. هم زدن را مجددا ادامه دهید تا همه توت‌ها به‌خوبی له شده و مایع در حرارت پایین یکدست و جا افتاده شود. توجه داشته باشید برای اینکه مایع خوب جا بیفتد، باید تقریبا 15 دقیقه جوشیده و مرتبا هم زده شود.

Charlotte Dessert (5)
Charlotte Dessert (6)

مرحله چهارم

بعد از اینکه مایع صاف و یکدست شد و خوب جا افتاد، آن را از یک صافی عبور داده و داخل یک ظرف بریزید. با این کار ذرات سفت، اضافات و بافت غیر مایع از این مخلوط جدا خواهد شد.

Charlotte Dessert (8)
Charlotte Dessert (10)
Charlotte Dessert (11)

مرحله پنجم

برای کامل شدن سس بری دو و نیم قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را همراه 45 میلی‌لیتر آب داخل یک شیرجوش بریزید. شیرجوش را به‌مدت 5 الی 10 دقیقه روی شعله کم اجاق قرار دهید تا پودر ژلاتین و آب به‌خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. برای اینکه ژلاتین و آب بهتر با هم مخلوط شوند، بهتر است حین گرم شدن آن، شیرجوش را روی شعله حرکت داده یا با یک قاشق هم بزنید.

Charlotte Dessert (12)
Charlotte Dessert (13)
Charlotte Dessert (14)
Charlotte Dessert (15)

مرحله ششم

بعد از اینکه ژلاتین آماده شد، آن را به سس بری اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. ظرف را کنار بگذارید تا سس کاملا سرد شود.

Charlotte Dessert (14)
Charlotte Dessert (15)

گام دوم، چیدن بیسکوییت‌های لیدی فینگر داخل قالب

در این مرحله از طرز تهیه دسر شارلوت باید کف قالب کمربندی را با یک کاغذ روغنی بپوشانید. یک ردیف بیسکوییت لیدی فینگر به‌صورت خوابیده کف ظرف و یک ردیف به‌صورت ایستاده دورتادور آن بچینید.

Charlotte Dessert (16)
Charlotte Dessert (17)
Charlotte Dessert (18)

گام سوم، درست کردن سس شکلات

مرحله اول

شکلات‌ها و خامه فرم گرفته را داخل یک ظرف ریخته و با حرارت غیرمستقیم (روش بن‌ماری) حرارت دهید. یعنی شکلات و خامه را با استفاده از بخار آب گرم کنید تا به‌تدریج آب شوند.

Charlotte Dessert (19)
Charlotte Dessert (20)
Charlotte Dessert (22)

مرحله دوم

همزمان با گرم شدن ظرف، شکلات و خامه را هم بزنید تا به‌خوبی با هم ترکیب شوند. این کار را تا جایی ادامه دهید که شکلات‌ها به‌طور کامل آب شده و مایعی به‌رنگ قهوه‌ای به‌دست آید.

Charlotte Dessert (23)
Charlotte Dessert (24)
Charlotte Dessert (25)

مرحله سوم

مشابه مرحله پنجم درست کردن سس بری، 1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را همراه 15 میلی‌لیتر آب داخل شیرجوش ریخته و به‌مدت 5 الی 10 دقیقه روی شعله کم اجاق قرار دهید. سپس مایع ژلاتین را به سس شکلات اضافه کرده و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. در آخر ظرف حاوی سس شکلات را کنار بگذارید تا کاملا سرد شود.

Charlotte Dessert (12)
Charlotte Dessert (26)
Charlotte Dessert (27)

گام چهارم، درست کردن سس ماسکارپونه

مرحله اول

در طرز تهیه دسر شارلوت به سس ماسکارپونه نیاز دارید. برای تهیه آن باید پنیر ماسکارپونه را داخل یک ظرف ریخته و با کمک یک همزن برقی یا دستی هم بزنید تا کمی نرم و خمیری شود. سپس پودر قند را به پنیر اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا پنیر و پودر قند نیز با هم ترکیب شوند.

Charlotte Dessert (28)
Charlotte Dessert (29)

مرحله دوم

بعد از اینکه پنیر ماسکارپونه آماده شد، خامه فرم گرفته را جداگانه داخل یک ظرف ریخته و با همزن خوب هم بزنید تا خامه خودش را گرفته و سفت شود.

Charlotte Dessert (30)
Charlotte Dessert (31)
Charlotte Dessert (32)
Charlotte Dessert (33)

مرحله سوم

خامه فرم گرفته را کم‌کم به ظرف حاوی پنیر اضافه کرده و به‌کمک یک قاشق به‌آرامی هم بزنید تا با پنیر ترکیب شود.

نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید، این است که هنگام هم زدن اصلا عجله نکنید؛ چراکه هم زدن سریع باعث می‌شود خامه تغییر فرم داده و ژلاتینی شود.

Charlotte Dessert (34)
Charlotte Dessert (35)

گام پنجم، مخلوط سس ماسکارپونه و سس شکلات

مرحله اول

در این مرحله باید ابتدا سس ماسکارپونه را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس سس شکلات را به نیمی از سس ماسکارپونه اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مایه‌ای یکدست درست شود.

Charlotte Dessert (36)
Charlotte Dessert (37)

مرحله دوم

بعد از اینکه سس ماسکارپونه و سس شکلات با هم ترکیب شدند، آن‌ها را داخل قالب ریخته و تعدادی توت‌قرمز یا شاتوت داخل مایع فرو کنید. در آخر هم قالب دسر را برای 10 الی 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.

Charlotte Dessert (38)
Charlotte Dessert (39)
Charlotte Dessert (41)

گام ششم، مخلوط کردن سس ماسکارپونه و سس بری

مرحله اول

برای درست کردن دسر شارلوت باقی‌مانده سس ماسکارپونه را با سس بری مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

Charlotte Dessert (42)
Charlotte Dessert (43)
Charlotte Dessert (44)
Charlotte Dessert (45)

مرحله دوم

بعد از اینکه سس ماسکارپونه و سس بری با هم ترکیب شدند، آن‌ها را داخل قالب ریخته و قالب را به‌مدت 5 الی 6 ساعت داخل یخچال قرار دهید؛ حتی اگر فرصت دارید، بهتر است به‌جای 5 الی 6 ساعت یک شب تا صبح دسر را داخل یخچال قرار دهید.

Charlotte Dessert (46)
Charlotte Dessert (48)
Charlotte Dessert (49)

گام هفتم، تزیین دسر

وقتی دسر خوب جا افتاد و مواد خودشان را گرفتند، نوبت به تزیین آن می‌رسد. قالب را از یخچال خارج کرده و روی آن را با انواع توت‌ها و چند برگ نعنای تازه پر کنید.

قالب را روی ظرفی که می‌خواهید دسر را در آن سرو کنید، گذاشته و قالب کمربندی را باز کنید. بعد از اینکه قالب را باز کردید برای زیباتر شدن دسر یک ربان دورتادور آن ببندید.

طرز تهیه دسر شارلوت رو مثل آب خوردن یاد بگیر!

شما می‌توانید دسر شارلوت را در اندازه‌های دلخواه برش داده و نوش جان کنید. اگر روش دیگری برای طرز تهیه دسر شارلوت دارید، آن را با ما و مخاطبان کاغذرنگی  نیز درمیان بگذارید.