خلاصه مطلب
کتاب شدن اثری از میشل اوباما همسر باراک اوباما است. این کتاب داستان زندگی میشل را از کودکی تا ورودش به کاخ سفید روایت میکند. کتاب شدن شامل 3 بخش است و در سال 2018 منتشر شد و رکورد فروش را شکست. ما در این مطلب از کاغذرنگی به برسی کتاب شدن پرداختهایم.
سال 2018 سال خوبی برای صنعت کتاب آمریکا و البته میشل اوباما بود. او که سال 2016 سمت خود بهعنوان بانوی اول آمریکا را به ملانیا ترامپ واگذار کرد، پس از دو سال تلاش، نوشتن و تصحیح، بالاخره در سال 2018 کتاب شدن را منتشر کرده و در دسترس علاقهمندان قرار داد. البته به لطف تبلیغات کافی، محبوبیت نویسنده و قلم قوی از این کتاب به خوبی استقبال شد و رتبه پرفروشترین کتاب سال را از آن خود کرد. بهراستی، شدن چیست و درباره چه کسی است؟ در ادامه با کاغذرنگی همراه باشید، تا در این مطلب کتاب شدن نوشته میشل اوباما همسر رییس جمهور پیشین آمریکا را معرفی کنیم.

شدن
کتاب شدن به قلم میشل اوباما نوشته شده است. وی همسر اولین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا بوده و این کتاب نیز زندگی او را قبل و بعد از ورودش به کاخه سفید روایت میکند. کتاب شدن سال 2018 (1397) منتشر شد و در همان ماههای نخست رکورد پرفروشترین کتاب سال آمریکا را از آن خود کرد. کتاب شدن توسط کیوان سپهری ترجمه شد و به همت انتشارات نحل به چاپ رسید.
- نویسنده: میشل اوباما
- سال انتشار: 2018
- مترجم: کیوان سپهری
- ناشر: انتشارات نحل
میشل اوباما کیست؟
میشل اوباما دختری از خانواده فقیر در محله جنوبی شیکاگو است که به گفته خودش تا زمان دبیرستان به شمال شیکاگو قدم نگذاشته بود. پدرش فردی زحمتکش و البته کارگر بوده و مادرش هم با افتخار خود را خانهدار مینامد. او و برادرش، دو فرزند این زندگی فقیرانه، اما آبرومند بودند. پس از گذراندن تحصیلات در رشته حقوق با باراک اوباما آشنا شد و این آشنایی تا ازدواج هم پیش رفت. میشل پس از آن همراه با باراک اوباما زندگی جدیدی را شروع کرده و پلههای موفقیت را تا مقام همسر رییس جمهور آمریکا، بالا رفت.

کتاب میشل اوباما چه سبکی دارد؟
این کتاب در سبک زندگینامه نوشته شده و البته جزو کتابهای زرد با نوشتههای کممحتوا یا سَبُک نیست. با توجه به شخصیت میشل، کتاب داستانی روان و زیبا دارد که با عقاید محکم و پستی و بلندیهای زندگی نویسنده همراه است. جذابیت بخشهای مختلف کتاب باعث میشود حین مطالعه، کاملا خود را فراموش کنید و همراه وی شوید.
کمتر کسی را میتوان یافت که در طول زندگی ضعف و خطاهایی نداشته باشد، همینطور کمتر کسی را میتوان یافت که پس از موفقیت با صداقت تمام از ضعفهای خود یاد کند و آنها را نیز جزء زندگی خود بداند. میشل اوباما در کتاب شدن هیچگاه دچار خودستایی یا بد جلوهدادن دیگران نمیشود و داستان را همانگونه که بوده شرح میدهد. فارغ از قسمتهای سیاسی کتاب که برخی معتقدند نویسنده دچار ساده جلوه دادن سیاستهای کشورش شده، قسمتهای زندگی میشل، مخصوصا در خانواده و پس از تحصیل و ازدواج بسیار خواندنی و با مفهوم است.

کتاب شدن در چند بخش نوشته شده است؟
اگر بخواهیم کتاب را به قسمتهای مختلف تقسیم کنیم. این کتاب شامل سه بخش من شدن، ما شدن و بیشتر شدن میشود که درادامه درباره آنها توضیح دادهایم:
– من شدن
در این بخش، میشل داستان را از زندگی در کودکی شروع میکند. داستان با تمام جزییات از رفتار، محیط و فضای زندگی ادامه دارد و سختیهای زمانه برای یک خانواده سیاهپوست فقیر را به خوبی نشان میدهد. البته هیچگاه با مظلومنمایی بیش از حد نمیخواهد دل خواننده را بهدست بیاود، بلکه با صداقت تمام نشاندهنده فرهنگ بد مردم آمریکا در برخورد با سیاهپوستان است.
همچنین میشل با معرفی علایق و زندگی خانودگی خود قصد دارد افراد را ترغیب به مهربانی با خانواده کند. بخشی که میشل اوباما درحال معرفی موسیقی جاز و علاقه پدربزرگش به آن است، از قسمتهای دوست داشتنی این کتاب است. پس از آن به دوران ابتدایی و سپس دبیرستان میپردازد که شروعی بر موفقیتهای تحصیلی وی است. او پس از تلاش بسیار، امتحانات ورودی یکی از دبیرستانهای خوب آمریکا را با موفقیت پشت سر گذاشته و برای همیشه مسیر زندگی خود را تغییر دهد. خودش در کتاب میگوید: به کتاب و تحصیل علاقهمند است و راه موفقیت خود را از این سمت ترسیم میکند.

– ما شدن
مهمترین خصیصه میشل اوباما، سختکوشی این زن با توجه به تمام ناملایمتیهای زندگی است. این سختکوشی مخصوصا از این قسمت به بعد، بیشتر جلوه میکند. سختکوشی این زن موفق در بخشبخش کتاب شدن مشهود است. هنگامی که با پشتکار وارد یکی از برترین دانشگاههای دنیا میشود، تلاش برای ادامه تحصیل در رشته حقوق، دوره طلایی کارآموزی خودش، آشنایی با کارآموز جدیدش و دوران عاشقی، ازدواج با کارآموزش، مشکلات زناشویی، عدم بارداری و تلاش برای حفظ خانواده، چالش مادر بودن و کار همزمان و…. فقط گوشهای از تلاشهای نافرجام و موفق زندگی میشل است که در بخش ما شدن به آنها اشاره میشود.
در بخش ما شدن، توصیفهایی از اخلاق باراک اوباما توسط نزدیکترین فرد به او بیان میشود که ممکن است هیچگاه انتظار شنیدن آنها را نداشته باشید. نحوه خواستگاری باراک یا اینکه او چه ویژگیهای شخصیتی دارد، شما را هم تحت تاثیر قرار میدهد.

– بیشتر شدن
در این قسمت میشل اوباما زندگی خود را تشکیل داده است. او و همسرش هر دو حقوقدان هستند. اینجا زمان شروع فعالیتهای سیاسی باراک است. زمانیکه چالش جدیدی پیش روی میشل قرار میگیرد. چالشی فراتر از حد تصور او که گاه چنان خستهاش میکند که دیگر، نای راه رفتن هم نداشته باشد. با نماینده مجلس شدن باراک، فعالیتهای سیاسی شروع و منجر به دوستی افراد مختلف با خانواده آنها میشود. کمکم چالش زندگی جلوی دوربین و با مردم، برای او به وجود میآید. او مجبور است، صفات اخلاقیش را کنترل کند تا مبادا سوژهای دست رسانههای مخالف همسرش بدهد.
فارغ از جنبه موفقیت کتاب، بیان ساده نوشتهها در روابط و نگاه انسانی و عمیق او به زندگی، ذهن خواننده را جذب میکند. دنیایی که مردم به یکدیگر با عینکهای فیلتردار نگاه نمیکنند و روابط و کنشهای بین آنها را بدون غرضورزی بیان میکند. ساده، بدون غضب و البته عمیق و انسانی که دل هر خوانندهای را میلرزاند. قدرت، ممکن است افراد را به خودبینی مسموم کند، اما میشل با نگاه انسانی خود به جایگاهش، دچار خودبینی نشده است.
قلم کتاب شدن چگونه است؟
در قسمتی از کتاب میشل اوباما از موهبت خدایی که به او داده شده با عنوان «قدرت صحبت کردن و نوشتن» یاد میکند. این قدرت بهواقع درست است و در این کتاب میتوان قلم ساده، روان و دوست داشتنی او را ستود. البته به این قلم خوب، ترجمههای بسیار عالی مترجمان ایرانی را هم اضافه کنید که باعث میشوند هیچگاه از خواندن کتاب خسته نشوید و ارتباط خوبی با آن برقرار کنید.

آیا خواندن کتاب شدن را دوست داشتید؟
در آخر میتوان گفت کتاب شدن داستانی دوست داشتنی، همراه با فراز و نشیب بسیار است که ارزش یک بار خواندن را دارد. شما میتوانید پس از مطالعه کتاب، نظرات خود را در کاغذ رنگی با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید تا آنها نیز استفاده کنند. ضمن اینکه اگر کتابخوان هستید و رمانهای عاشقانه را دوست دارید، پیشنهاد ما به شما کتاب چهل نامه کوتاه به همسرم است.

میشل اوباما
میشل لاوون رابینسون اوباما وکیل، نویسنده و بانوی اول آمریکا است که در 17 ژانویۀ 1964 در شیکاگو متولد شد. وی همسر باراک اوباما است و اولین بانوی آمریکایی آفریقای تبار در تاریخ آمریکا محسوب میشود. میشل اوباما دکترای حقوق از دانشگاه هاروارد داشت و از حامیان هیلاری کلینتون بود.
- سال تولد: 17 ژانویۀ 1964
- سال وفات: زنده است

فکر کنم با خوندن مطالبم توی کاغذ رنگی متوجه زندگی و علائق من میشید. منتظرتونم توی دنیای رنگی کلمهها تا سبک زندگی جدیدی رو تجربه کنیم.