خلاصه مطلب

آش انار یکی از محبوب‌ترین آش‌های پاییزی است که با آب و رب انار تهیه می‌شود. طعم ترش و ملس این آش خیلی خاص بوده و ممکن است هرکسی آن را دوست نداشته باشد. اگر طرفدار چنین مزه‌هایی هستید، طرز تهیه آش انار را از دست ندهید.

آش انار غذای سنتی شیراز، یزد و شمال ایران است که در فصل پاییز با انار پخته می‌شود. آش انار را می‌توان به عنوان پیش غذا‌ هم سرو کرد. طرز تهیه آش انار ساده است و طعم آن بسته به اناری که در پخت آن استفاده می‌کنید، ترش یا ملس است.

از آنجا که جایگزین‌های زیادی برای مواد اولیه آش انار وجود دارد، شما می‌توانید این آش ترش‌وشیرین را با کمترین محدودیت تهیه کنید. مثلا اگر گیاه‌خوار هستید، می‌توانید گوشت را از فهرست مواد اولیه آن حذف کنید یا به جای لپه حبوبات مثل عدس در آش بریزید.

اگر می‌خواهید برای دورهمی خود پیش‌غذای درجه یکی داشته باشید، با طرز تهیه آش انار در کاغذ رنگی همراه شوید.

مواد لازم برای طرز تهیه آش انار خوشمزه

  • ½ پیمانه
    برنج
  • ⅓ پیمانه
    لپه
  • 3 فنجان
    سبزی آشی
  • 3 لیوان
    آب انار
  • ۴/۱ دهم پیمانه
    رب انار
  • ۲۵۰ گرم
    گوشت چرخ کرده
  • دو عدد (متوسط)
    پیاز

استفاده از گوشت در این آس به ذائقه خودتان بستگی دارد. علاوه‌براین می‌توانید جای لپه از عدس استفاده کنید.

مرحله‌به‌مرحله با طرز تهیه آش انار

شما می‌توانید آش انار را به روش‌های مختلفی تهیه کنید؛ تنها تفاوت آن‌ها در مواد مورد استفاده برای آش است. مثلا بعضی‌ها آش انار را با گوشت و خیلی‌ها هم بدون گوشت می‌پزند یا فقط از عدس برای پخت آش استفاده می‌کنند.

یادتان باشد به طور کلی پیاز، انار یا مشتقات آن مثل رب انار، یکی از حبوبات عدس، نخود یا لپه، سبزی و برنج مواد اصلی آش انار هستند و اضافه یا حذف هر چیز دیگر به دلخواه شماست.

1. سرخ کردن پیاز و زردچوبه

برای درست کردن آش انار، اول قابلمه را روی اجاق گاز با شعله متوسط قرار داده و در آن کمی روغن بریزید. پیاز‌ خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آن را تفت دهید تا سرخ شود. وقتی پیاز آب خود را از دست داد و روی روغن شناور شد، اصطلاحا می‌گویند پیاز سبک شده است.

در این مرحله زردچوبه را به پیاز خرد شده اضافه کنید تا پیازتان نرم و خوش‌رنگ شود. به زردچوبه هم مثل پیاز فرصت دهید تا کمی دما ببیند. این کار باعث می‌شود عطر زردچوبه کاملا آزاد شود. سرخ کردن پیاز را تا زمانی که کاملا طلایی و کاراملی شود، ادامه دهید.

اگر عطر سیر را دوست دارید، می‌توانید کمی سیر‌ هم به پیاز‌ها اضافه کنید.

سرخ کردن پیازها در طرز تهیه آش انار

2. اضافه‌کردن سبزی خرد شده

بعد از حدود 10 دقیقه از ریختن پیازها در قابلمه، رنگ آن‌ها باید طلایی شده و عطر زردچوبه هم مشخص باشد. حالا وقت اضافه کردن سبزی آشی خرد شده به پیازهاست.

بعد از آن که سبزی را به پیاز اضافه کردید، آن را هم بزنید تا رنگ سبز روشن آن کمی تیره شود. این مرحله هم حدودا 10 دقیقه زمان نیاز دارد.

سرخ کردن سبزی آشی

3. اضافه‌کردن حبوبات

وقتی رنگ سبزی‌ها به اندازه کافی تیره و آبشان گرفته شد، باید حبوبات خیس‌خورده را د قابلمه بریزید. حالا لپه (عدس یا نخود) را به پیاز‌ و سبزی سرخ‌شده اضافه کنید. لپه (عدس یا نخود) را در روغن تفت دهید و اجازه دهید کمی سرخ شود.

طرز تهیه آش انار و اضافه کردن نخود

اگر می‌خواهید بعد خوردن آش نفخ کنید، حبوبات را از شب قبل بخیسانید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید. این کار میزان نفخ حبوبات را کم خواهد کرد.

4. برنج نیم‌پز در طرز تهیه آش انار

بعد از ریختن حبوبات در آش انار نیازی نیست که منتظر بمانید و آن را هم تفت دهید. شما می‌توانید هم‌زمان با ریختن لپه، نخود یا عدس در قابلمه، برنج نیم‌پز را هم به محتوای آش انار اضافه کنید.

یادتان باشد حتما قبل از ریختن برنج در آش یا چند ساعتی آن را بخیسانید یا نیم‌پز کنید.

اضافه کردن برنج نیم پز

5. اضافه‌کردن آب انار

خودتان آب انار را بگیرید یا اگر این کار سخت است، یک بطری آب‌ انار طبیعی بخرید. از آنجا که مهم‌ترین ماده اولیه آش انار آب انار است، نهایت حساسیت را در انتخاب آن به‌خرج دهید.

بهتر است از انار سفید، بی‌رنگ، بی‌طعم، کال یا بیش از حد له شده استفاده نکنید، چراکه همه این‌ها روی طعم آش تاثیر منفی دارد.

اضافه کردن آب انار به طرز تهیه آش انار

بعد ریختن آب انار در قابلمه، باید اجازه دهید محتویات آن کاملا با هم مخلوط شوند و بجوشند.

6. پخت و ریختن گوشت (اختیاری)

به‌صورت سنتی در این آش از گوشت‌هم استفاده می‌شود، ولی اگر گیاه‌خوار هستید یا به هر دلیلی نمی‌خواهید، می‌توانید این مرحله را انجام ندهید.

گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کنید. دستان خود را کمی خیس کرده و مقداری از گوشت را بین دو دست خود حرکت دهید تا قلقلی شود. گوشت‌های قلقلی شده را در آرد بیندازید و بعد داخل روغن کاملا سرخ کنید. وقتی گوشت‌ها کاملا مغز پخت شد، آن را داخل آش انار بریزید.

گوشت قبقلی آش انار

7. ریختن رب انار برای طرز تهیه آش انار

وقتی آش انار کمی جا افتاد، رب انار را در ظرفی جدا با کمی آب جوش مخلوط کنید تا باز و رقیق شود؛ سپس آن را داخل آش بریزید و هم بزنید تا رب انار به خورد آش برود. حالا ادویه را اضافه کنید و اجازه دهید آش کاملا پخته و غلیظ شود.

شاید با خودتان بگویید وقتی آب انار در آش ریخته‌ایم، چرا از رب انار‌هم استفاده کنیم؟ اگر برای این آش فقط از آب انار استفاده کنید، طعم آش جا نمی‌افتد و مزه خوبی به خود نمی‌گیرد. همچنین استفاده از رب انار به تنهایی حس تازگی را از غذا می‌گیرد.

طرز تهیه آش انار یزدی و شمالی

بعد از 10 دقیقه در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آش حدود 1 ساعت به آرامی بجوشد. شما باید در این مدت محتویات و وضعیت آش را چک کنید و اگر بیش از حد غلیظ شده بود، به آن کمی آب اضافه کنید. وقتی آش بافت نرم و یکدستی پیدا کرد، آماده است.

8. تزیین و سرو در طرز تهیه آش انار

آش انار حاضر است. کافی است این آش درجه یک را در ظرف مناسبی بریزید و تزیین کنید. می‌توانید از نعناع داغ، پیاز داغ و دانه انار برای تزئین آن استفاده کنید.

همچین می‌توانید تعدادی گوشت قلقلی‌ها را که در مرحله قبل آماده و سرخ کرده‌اید، برای تزیین آش نگه دارید.

هر شهر ایران بزرگ آش محلی مخصوص خودش را دارد مثلا آش دوغ اردبیلی‌ها یا آش‌های جنوبی، آش ماست و همین آش انار خوشمزه!

اگر شما هم طرفدار آش هستید، این آش انار خوشمزه را تهیه کرده و طعم آن را امتحان کنید. در صورتی که تجربه خاصی در طرز تهیه آش انار دارید، آن را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
نظرات (4)

نظر خود را در مورد متن بالا ثبت کنید