غواصی و تجربه سفری ماجراجویانه به اعماق دریا
رویارویی با موجودات زیر آب به نوبه خود میتواند لذتبخش بوده و زیباییهای خود را داشته باشد. تماشای موجود ریز و درشت در اعماق آب و جریان زندگی در آن بهنوعی هر آدمی را کنجکاو میکند تا بداند دقیقا در دنیای زیر آب چه خبر است؟ اینجا است که صحبت از غواصی و تجربه سفری ماجراجویانه به اعماق دریا بهمیان میآید. راستی شما این ورزش را تجربه کردهاید یا در تدارک تجربه آن هستید؟ اگر عاشق تجربه غواصی هستید و دوست دارید درباره آن بدانید، در این مطلب از کاغذرنگی با ما همراه باشید.
تجربه غواصی را از کجا شروع کنید؟
شاید تصور کنید برای تجربه این ورزش آبی کافی است لباس ویژه آن را تهیه کنید و دل به دریا بزنید. اما غواصی فقط به تامین تجهیزات خلاصه نمیشود و به مهارت و آموزش هم نیاز دارد. برای یادگیری و آموزش غواصی در پایینترین سطح حداقل باید 2 میلیون تومان هزینه کنید، بااینحال لزوما برای تجربه غواصی لازم نیست دنبال یادگیری آن باشید. اگر قصد دارید فقط برای تفریح آن را تجربه کنید، میتوانید از مسیر دیگری پیش بروید.
برای غواصی کجا مراجعه کنید؟
احتمالا اولین سوالی که بعد از خواندن پاراگراف بالا به ذهن شما میآید، این است که برای تجربه تماشای زیر آب به کجا مراجعه کنید؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم در ایران بیشتر در سواحل دریای خلیج فارس و جزایر کیش و قشم این امکان غواصی تفریحی وجود دارد؛ بااینحال تورهای غواصی در سایر نقاط کشور هم برگزار میشود.
به عنوان مثال شما میتوانید همراه تور غواصی دریاچه ولشت، غواصی را در دریاچه ولشت تجربه کنید. البته نمیتوان تجربه غواصی در دریا را با دریاچه مقایسه کرد. اما یکبار تجربه غواصی در دریاچه میتواند آمادگی شما را برای غواصی در دریا بیشتر کند.
قیمت غواصی در ایران
شاید سوال بعدی که ذهنتان را درگیر کند، قیمت غواصی در ایران باشد. بهطور طبیعی قیمت غواصی در هر زمانی متفاوت است و نمیتوان قیمت مشخصی برای آن درنظر گرفت؛ باوجوداین در زمان فعلی (بهار 99)، تجربه غواصی در جزایری مثل کیش یا قشم (بدون احتساب هزینه رفتوآمد و خوراک) نهایتا 400 هزار تومان برای شما هزینه دارد. البته ناگفته نماند که قیمت تورهای غواصی که در زمانهای مختلف برگزار میشود، متفاوت است.
تجربه غواصی تفریحی چگونه است؟
غواصی تفریحی معمولا در عمقهای کم و برای مدت زمان محدود (تقریبا بین 10 تا 15 دقیقه) انجام میشود. در مدتی که داخل آب هستید، یک مربی حرفهای ضمن آموزشهای لازم و یادآوری نکات ضروری و مهم همراه شماست . قبل از رفتن به اعماق دریا باید لباس یکتکه مخصوص غواصی را پوشیده و بعد از آن اسکوبا و کفشهای مخصوص غواصی را به پا کنید.
اسکوبا در واقع مجموعه کپسول اکسیژن، شیر و رگولاتور است که کپسول آن روی شانههای شما قرار گرفته و رگولاتور نیز وظیفه انتقال اکسیژن به دهان شما را دارد.
تقریبا بعد از پوشیدن لباسها آمادهاید تا به قسمت عمیق دریا بروید. با شیرجه به داخل آب میتوانید دنیای زیر آب را تماشا کنید. البته قبل از اینکار توصیهها و آموزشهای لازم را دریافت کرده و در نهایت آماده تجربهای بینظیر خواهید شد. برای تجربه غواصی باید سوار قایق شده و کمی از ساحل دور شوید، میان آب با یک طناب به مربی متصل شده، به داخل میپرید و سفر ماجراجویانه شما آغاز میشود.
تجربه غواصی برای بار اول شاید کمی ترسناک بهنظر برسد. ممکن است با خود بگویید نکند کپسول اکسیژن به یکباره خالی شود، طناب پاره شود یا بدتر از همه اینکه مورد هجوم یک کوسه قرار بگیرم. اما به هیچ وجه نترسید، همه اینها خیالاتی بیش نیستند. قرار است در محیطی آرام و بدون خطر فقط و فقط از زیباییهای دنیای زیر آب لذت برده و غرق تماشای آنها شوید.
ماهیها و شنهای کف دریا را لمس کنید، صدای دم و بازدم خود را بهوضوح بشنوید و حسابی لذت ببرید. بنابراین قبل اینکه بترسید، به زیباییهایی فکر کنید که قرار است در کمال امنیت آنها را تماشا کرده و از تکتک آنها لذت را ببرید. زیباییهای که معلوم نیست باز فرصتی برای تماشای آنها داشته باشید یا خیر.
چند نکته مهم درباره غواصی که باید بدانید
غواصی کنار لذت و هیجان، خطرات و دغدغههایی هم دارد. در ادامه با بعضی از این موارد بیشتر آشنا خواهید شد.
1. مشکلات خاص لباسهای غواصی
لباسهای غواصی سنگین هستند و پوشیدنشان کمی سخت است؛ بهخصوص وقتی خیس باشند. بنابراین اگر قرار است از چند دست لباس محدود استفاده کنید، سعی کنید شما اولین نفری باشید که قرار است غواصی کنید. بهاینترتیب لباسها بهخاطر اینکه خشک هستند، آسانتر به تنتان خواهند رفت.
2. درد گوشها
مورد دومی که در غواصی با آن مواجه میشوید، درد گوش است. بهخاطر فشار آب هنگامی که از سطح آب فاصله گرفته و درحال رسیدن به عمق موردنظر هستید، گوشهایتان شروع به درد گرفتن میکند. به گفته مربیان این درد پس از مدتی پایان مییابد. بااینحال سعی کنید در اینباره از مربی خود راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
3. نگه داشتن رگولاتور هوا داخل دهان
معمولا در بیشتر موارد باید رگولاتور هوا را به کمک لبها و دندانهایتان داخل دهان نگه دارید. این موضوع میتواند برای اولین بار کمی نگرانکننده بهنظر برسد. شاید با خود بگویید اگر رگولاتور از دهانم بیرون آمد، قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ این مسئله برای اولینبار کاملا طبیعی است اما نگران نباشید، بیشک اجرای تماموکمال توصیههای مربی و پرسیدن سوالات لازم در این زمینه میتواند این ترس شما را بهکلی از بین ببرد.
4.همراه داشتن لباس اضافه، حوله و دمپایی
بهتر است برای تجربه غواصی دمپایی پوشیده و یک دست لباس خشک و حوله همراه داشته باشید. به این ترتیب قبل و بعد از غواصی راحتتر خواهید بود.
خطرات غواصی
اگر چه غواصی در رده ایمنترین ورزشها و تفریحات جهان بهحساب میآید، اما انجام آن بدون دانش لازم و عدم رعایت استانداردهای غواصی میتواند عواقب جبرانناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد.
بیماری تراکم زدایی، نیتروژن نارکوسیس، مسمومیت با اکسیژن، مسمومیت با منواکسیدکربن، آمبولی ریه، پاراتروما، شلو واتر بلک اوت، خفگی و غرق شدن از جمله خطراتی هستند که در اثر نداشتن دانش کافی یا عدم رعایت استانداردها ممکن است با آنها مواجه شوید. بنابراین تحت هیچ شرایطی بدون دانش کافی و مهارت اقدام به غواصی نکنید و حین انجام آن به صورت تفریحی همه توصیههای مربی خود را موبهمو اجرا کنید.
تجربه غواصی بدون تجهیزات یا همان غواصی آزاد
یکی از روشهای غواصی، غواصی آزاد است. در این رشته از غواصی، افراد بدون هیچ تجهیزاتی به داخل آب رفته و تنها هوایی که در اختیار دارند، هوایی است که در ششهای خود ذخیره کردهاند. در غواصی آزاد اولین هنر غواص استفاده صحیح از ششها در تنفس صحیح و حمل هوای کافی است.
تجربه غواصی را از دست ندهید
با وجود مسائل خاصی از قبیل گوش درد و استرسهایی که بعضا بهخاطر اولین تجربه از غواصی بهوجود میآیند؛ غواصی جز آندسته از فعالیتهایی است که حداقل برای یکبار باید آن را تجربه کنید. سفری ماجراجویانه و متفاوت، تماشای زندگی در زیر آب، لمس ماهیها و… همهوهمه دلایل خوبی برای تجربه غواصی هستند. بنابراین اگر هنوز غواصی را تجربه نکردهاید، پیشنهاد کاغذرنگی این است که فرصت را از دست نداده و برای آن برنامهریزی کنید.
غواصی هم مانند رفتینگ یکی از انواع ورزشهای آبی است که کنار لذتها، مخاطرات و هیجانات خاص خودش را دارد. اگر شما هم تجربه غواصی دارید، آن را با ما در کاغذرنگی درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد حساب کاربری خود شوید
ورود یا ثبت نام